How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Billy Your Own Question
Billy
Billy, Technician
Category: Pool and Spa
Satisfied Customers: 22472
Experience:  Licensed in Hydronics and Boilers
12672042
Type Your Pool and Spa Question Here...
Billy is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a Aqua Link RS4: When I turn the spa heater on, it

Customer Question

I have a Aqua Link RS4: When I turn the spa heater on, it starts to heat up, the remote display quickly goes to the max temp and the heater shuts off. Is this on the display or at the heater?
Submitted: 1 year ago.
Category: Pool and Spa
Expert:  Billy replied 1 year ago.
sounds like pump is slow, filter plugged, weak flow.....basically it sounds like water is stalling in the unit and heating too quickly.
Customer: replied 1 year ago.
The pump seems to be running the same as always. Is there a filter for the water running through the heater? Where is it? the only question with this for me, why does the temp on the display climb from 80 degrees to 104 in 10 minutes?
Expert:  Billy replied 1 year ago.
have you checked the actual tub temp as compared to the inline thermostat?
Customer: replied 1 year ago.
Yes, run heats up to about 97

Related Pool and Spa Questions