How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Tim Mohr Your Own Question
Tim Mohr
Category: Nissan
Satisfied Customers: 554
Type Your Nissan Question Here...
Tim Mohr is online now
A new question is answered every 9 seconds

I got a code for p1105, nissan pickup 1997, i scanned it and

Customer Question

i got a code for p1105
JA: Just to clarify, what's the exact code? And have you tried to reset it?
Customer: nissan pickup 1997
JA: Are you fixing your Pickup yourself? What have you tried so far?
Customer: i scanned it and the hg is at 31 not moving at all
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Customer: no why
Submitted: 25 days ago.
Category: Nissan
Expert:  Super mechanic replied 25 days ago.

Hello and welcome. My name is ***** ***** you for visiting the site, I am reviewing your question and will reply shortly, thanks.

Expert:  Super mechanic replied 25 days ago.

Which engine, 2.4?

Customer: replied 25 days ago.
2.4 rwd
Customer: replied 25 days ago.
manual trans
Expert:  Super mechanic replied 25 days ago.

I see, thanks. There was a factory service bulletin for the scan tools not reading the correct amount from the sensor. However, it could be that the sensor itself is bad, or the solenoid valve, (stuck/clogged) is bad.

You may need to monitor the absolute pressure sensor voltage on a 1997 Truck, monitor the blue (L) wire between the absolute pressure sensor (terminal # 2) and ground or the ECM (terminal # 57) and ground with a digital multimeter.

Customer: replied 25 days ago.
i got 5 v when i tested it .
Customer: replied 25 days ago.
i also tested my other truck and got the same voltage but that truck is fine
Customer: replied 25 days ago.
replaced it once
Customer: replied 25 days ago.
now i thought there wasn't vacuum but i disconnected the hose and there was. as soon as i disconnected it the scanner hg went down to 0 and i reconnected it and went straight to 31 not moving anymore from there
Expert:  Super mechanic replied 25 days ago.

Right, that is what the bulletin was put out for, (see previous post) thanks

Customer: replied 25 days ago.
okay, i already did all that and everything is fine
Expert:  Super mechanic replied 25 days ago.

If, "everything" was 'fine' there would not be any code(s) setting, unless the ECM is bad. Does the voltage change when the RPM's are raised, (to about 2500)?