How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Kevin Your Own Question
Kevin, Auto Mechanic
Category: Nissan
Satisfied Customers: 1362
Experience:  Diagnostic technician
Type Your Nissan Question Here...
Kevin is online now
A new question is answered every 9 seconds

Hallo, I was on tour in Namibia and had a very successful

Customer Question

Hallo, I was on tour in Namibia and had a very successful tour. I used 4W High and 4W Low quite a lot on the dunes at Walvisbay and Swakopmunt. On my way back to Karasburg, the ABS Light on the dash went on and I found that a rock on the gravel roads damaged the right rear wheel ABS cable. I went to Upington Nissan where the workshop manager try to fix the cable without success because they did not had a spare in stock. He sais to me that the computer do nor want to reset. I went home (Witbank) and only Yesterday 08/09/2016 I found out that 4W High and 4W Low do not want to engage. No wires is damaged on the gearboxes. Can it be that the computer is causing this?
JA: Have you checked the brake fluid? And have the brakes been squeaking?
Customer: Brake fluit is full and the brakes is not squeaking.
JA: What is the model/year of your Nissan?
Customer: 2007. 2.5 dubble cab diesel.
JA: What year is your Cab?
Customer: 2007
JA: Are you fixing your Cab yourself? What have you tried so far?
Customer: No, I am not fixing it myself and I only checked the wiring at the gearbox
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Submitted: 1 month ago.
Category: Nissan
Customer: replied 1 month ago.
I do not want to be a member or monthly info
Expert:  Kevin replied 1 month ago.

Hi I'm Kevin has abs fault now been rectified ?

Customer: replied 1 month ago.
No, the cable is not yet replaced.
Expert:  Kevin replied 1 month ago.

Is is highly likely the car is not allowing you to use 4x4 mode as its missing a wheel speed input . Once sensor is replaced all should return to normal

Customer: replied 1 month ago.
I do not want any membership. PLEASE DELETE ANY TRANSACTIONS.
Expert:  Kevin replied 1 month ago.

You will not be charged membership if you don't want it I don't control these messages I just answer questions . Please rate my service