How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask cloe0626 Your Own Question
cloe0626
cloe0626, Auto Mechanic
Category: Nissan
Satisfied Customers: 767
Experience:  was a mechanic in the army for four years and have been working at a dealer ship the past five years
74954164
Type Your Nissan Question Here...
cloe0626 is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a 98 frontier 4 cyl. I turns over, has spark, but

Customer Question

I have a 98 frontier 4 cyl. I turns over, has spark, but will not start.
Submitted: 9 months ago.
Category: Nissan
Expert:  cloe0626 replied 9 months ago.

have you ran a fuel pressure test

Customer: replied 9 months ago.
No
Expert:  cloe0626 replied 9 months ago.

that is your step is to make sure you are getting fuel

Customer: replied 9 months ago.
I sprayed starting fluid in carb. Nothing! No sputter, no attempt to fire
Expert:  cloe0626 replied 9 months ago.

any check engine lights on

Customer: replied 9 months ago.
No,
Customer: replied 9 months ago.
Has spark
Expert:  cloe0626 replied 9 months ago.

check your crank shafft positioning sensor un plug it plug it back up

Customer: replied 9 months ago.
Where is it licated
Customer: replied 9 months ago.
Located
Customer: replied 9 months ago.
I'm not able to do it right now, I'll have to try it later today
Expert:  cloe0626 replied 9 months ago.

back of the motor towards the fire wall passenger side

Expert:  cloe0626 replied 9 months ago.

okay that is fine

Customer: replied 9 months ago.
I'm unable to do it right now
Customer: replied 9 months ago.
Can I get back to you later
Expert:  cloe0626 replied 9 months ago.

by all means

Customer: replied 9 months ago.
I unplugged the sensor and plugged it back in. Nothing
Customer: replied 9 months ago.
What else could it be?
Expert:  cloe0626 replied 9 months ago.

have you checked the engine control module

Related Nissan Questions