How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Carhelp4u Your Own Question
Category: Nissan
Satisfied Customers: 5203
Type Your Nissan Question Here...
Carhelp4u is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a 2002 Nissan Maxima SE the Service engine soon light

Resolved Question:

No Comment Added
Submitted: 8 years ago.
Category: Nissan
Expert:  Carhelp4u replied 8 years ago.
Have you had this vehicle hooked up to scan for trouble codes?
Customer: replied 8 years ago.
Yes and I was told it was an O2 sensor of bank 1 sensor 1, I bought one and it didn't fix the problem. He told me sensor 1 is closest to the engine. There are four in the front of the engine
two go to the bottome of the car by the catalyic converter and one in the front of the engine and the other towards front bottom. I need to know how they number? from left to right is blue cover
then red, then white, then black. The connector are blue,green,dark Blue,and Green again.
Expert:  Carhelp4u replied 8 years ago.

Ok is this the sensor plug that you had to unhook? This would be on the hackside of the engine.


Customer: replied 8 years ago.
I don't understand your question you said the hack side of the engine? if you mean the back side of the engine the answer is no. These sensors connectors are all mounted in the front of the car toward the radidator.
Expert:  Carhelp4u replied 8 years ago.
According to my info, the sensor one, bank 1 sensor connection should be on the right hand side of the engine bay near the wiper motor. I did mispell back side. Sorry for that. I am just concerned that you replaced the correct sensor for one, and that there is not another wiring issue that could have caused this trouble code.
Customer: replied 8 years ago.
According to your pic I am sure it is not the
one I replaced. This seems to be a different sensor. Do you know if it is Three wires or not I can't really tell, I will look when I get home.
Thank You for the picture that gives me a better idea where to look.

These car is full of sensors, If I start replacing all I will go broke.

Thanks again
Expert:  Carhelp4u replied 8 years ago.

According to my info this should be a three wire sensor. Here is a wiring schematic so that you can verify the colors.


Carhelp4u and other Nissan Specialists are ready to help you