How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask FiveStarLaw Your Own Question

FiveStarLaw
FiveStarLaw, Doctoral Degree
Category: Multiple Problems
Satisfied Customers: 36633
Experience:  Lawyer, Accountant and Researcher
9968427
Type Your Multiple Problems Question Here...
FiveStarLaw is online now
A new question is answered every 9 seconds

Question 1 of 20 5.0 Points According to the textbook,

Resolved Question:

Question 1 of 20 5.0 Points

According to the textbook, __________ of the world's population resides in developing countries.
A. 40%

B. 60%

C. 70%

D. 80%
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 2 of 20 5.0 Points

The term __________ was supposed to represent communist countries of Eastern Europe, but the term never caught on.
A. First World

B. Second World

C. Fourth World

D. Soviet Bloc
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 3 of 20 5.0 Points

In 1952, who coined the phrase "Third World"?
A. Albert Einstein

B. Alfred Sauvey

C. Richard Nixon

D. John Kennedy
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 4 of 20 5.0 Points

Which of the following was NOT a demand of the "Charter of Economic Rights and Duties of States," passed by the U.N. General Assembly in 1974?
A. Transnational corporations must be regulated

B. Economic aid from rich to poor countries should be increased

C. Technology should be transferred from rich to poor

D. Natural resources must remain in developing countries
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 5 of 20 5.0 Points

The term LLCD represents __________ countries.
A. first world

B. second world

C. least developed

D. technologically advanced
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 6 of 20 5.0 Points

To eradicate extreme poverty and hunger, achieve universal primary education, promote gender equality and empower women, and reduce child mortality are among the self-stated goals of the:
A. WTO.

B. MDG.

C. UNDP.

D. World Bank.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 7 of 20 5.0 Points

In the article "Income Gap Widens," Hal Kane suggests that uneven income distribution influences all of the following EXCEPT:
A. migration.

B. crime rates.

C. the growth of cities.

D. birth rates.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 8 of 20 5.0 Points

The single largest environmental concern in Bangladesh is:
A. clean drinking water.

B. clean air.

C. lack of good soil for crop production.

D. acid rain from nearby countries.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 9 of 20 5.0 Points

According to your textbook, scientists are discovering that __________ is(are) currently a significant environmental problem especially in the coutries of Bangladesh, India, China, and other Asian countries.
A. laser technologies

B. cyclones

C. underground earthquakes

D. arsenic poisioning
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 10 of 20 5.0 Points

According to your textbook, the reason that China has produced more grain every year than the United States has produced (since 1986) is:
A. China has more people who can grow grain.

B. China wants to be able to feed more people than the U.S. does.

C. China has more irrigated land available for grain production than the U.S. does.

D. the U.S. is more concerned about technology than about growing grain.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 11 of 20 5.0 Points

__________ is one of the few major indicators for which the ratio of production between the U.S. and China reflects the ratio of population size.
A. Bicycle production

B. Meat consumption

C. Automobile production

D. Fertilizer use
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 12 of 20 5.0 Points

In Pakistan, recycling has been implemented for __________ reasons.
A. environmental

B. health

C. economic

D. aesthetic
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 13 of 20 5.0 Points

Approximately __________ of Pakistan's demand for glass is met through recycling locally generated glass waste.
A. 30%

B. 50%

C. 80%

D. 90%
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 14 of 20 5.0 Points

In Pakistan about __________ of reusable waste is recycled.
A. 40-50%

B. 50-60%

C. 60-70%

D. 70-80%
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 15 of 20 5.0 Points

According to the textbook, in 2004 in Equador the Internet was accessible to __________ of every 100 people.
A. 4

B. 10

C. 25

D. 40
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 16 of 20 5.0 Points

According to the UNDP statistics (2004) the per capita income of Ecuador was about __________ per year.
A. $2,500

B. $3,500

C. $4,500

D. $5,500
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 17 of 20 5.0 Points

All of the following are true about distance learning EXCEPT:
A. can help narrow the techno-economic gap between the developed and developing nations. b is affordable only in First World countries that have highly advanced technologies.
C. overcomes geographic barriers to allow face-to-face communication between students and tea
Submitted: 2 years ago.
Category: Multiple Problems
Expert:  FiveStarLaw replied 2 years ago.
Thank you so much for your question. Here are your answers:
1. D
2. B
3. B
4. C
5. C
6. B
7. D
8. A
9. D
10. C
11. D
12. C
13. C
14. A
15. A
16. C
17. C
FiveStarLaw, Doctoral Degree
Satisfied Customers: 36633
Experience: Lawyer, Accountant and Researcher
FiveStarLaw and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Expert:  FiveStarLaw replied 2 years ago.
Thank you so much for trusting me with your questions.

Please let me know how you did on the assignment.

If you have any further questions, I am happy to assist you. You can start your new question with "for WebLaw" and send it to the appropriate legal, tax or homework category so that the question is directed to me and I can give your question my immediate attention

Thank you very much,
WebLaw

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • linda_us

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    1288
    Business Analyst and Solution Consultant with over 9 years of experience.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg linda_us's Avatar

    linda_us

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    1288
    Business Analyst and Solution Consultant with over 9 years of experience.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ED/educatortech/2012-6-7_1256_williams4.64x64.jpg Mr. Gregory White's Avatar

    Mr. Gregory White

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    829
    M.A., M.S. Education / Educational Administration
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/FL/FLAandNYLawyer/2012-1-27_14349_3Fotolia25855429M.64x64.jpg FiveStarLaw's Avatar

    FiveStarLaw

    Doctoral Degree

    Satisfied Customers:

    711
    Lawyer, Accountant and Researcher
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Bachelor's Degree

    Satisfied Customers:

    690
    Completed by BA degree in 1988 and graduated with a GPA of 4.0
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    B.Com

    Satisfied Customers:

    575
    have completed B.Com and CA Finalist
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    472
    BA degree and Certified Public Accountant
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/MY/MyVirtualCPA/2012-7-5_44024_cookmegan1.64x64.jpg MyVirtualCPA's Avatar

    MyVirtualCPA

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    152
    Master's degree holder who loves to help you understand your MC homework problems
 
 
 

Related Multiple Problems Questions

Chat Now With A Business Tutor
FiveStarLaw
FiveStarLaw
Business Tutor
36633 Satisfied Customers
Lawyer, Accountant and Researcher