How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Mr. Gregory White Your Own Question

Mr. Gregory White
Mr. Gregory White, Master's Degree
Category: Multiple Problems
Satisfied Customers: 4764
Experience:  M.A., M.S. Education / Educational Administration
46856550
Type Your Multiple Problems Question Here...
Mr. Gregory White is online now
A new question is answered every 9 seconds

1. A firm produces at that output at which marginal cost

Resolved Question:

1. A firm produces at that output at which marginal cost = marginal revenue: (Points: 5) all of the time. most of the time. some of the time. on rare occasions. 2. Which statement is true? (Points: 5) The marginal cost curve is used to determine if a firm is operating at peak efficiency. A firm will always try to maximize its total revenue. A firm's long-run supply curve is identical to its entire marginal cost curve. A firm is operating most efficiently when it is at its break-even point. 3. Which statement is true? (Points: 5) Price is calculated by dividing output by total revenue. The lowest point on the short-run supply curve is at the break-even point. When price exceeds marginal cost, a profit-maximizing firm will decrease production. The marginal cost curve intersects the average total cost curve at the break-even point 4. To find the output at which the firm maximizes its profits you must know the firm's: (Points: 5) ATC. AVC. AFC. MC. 5. The monopolist and the perfect competitor differ in that: (Points: 5) they face different demand curves. the monopolist does not always produce at an output in which MC = MR. the monopolist is always a large firm. the monopolist is more efficient. 6. Which statement is true? (Points: 5) The monopolist operates at the minimum point of her average total cost curve. Once a monopoly is set up, it is impossible to dislodge it. Monopolies are always large firms. Price is always read off the demand curve. 7. Which statement is true? (Points: 5) All monopolists' products have close substitutes. Most firms in the United States are monopolies. There are no monopolies in the United States. A monopoly is a firm that produces all the output in an industry. 8. The monopolist is a(n): (Points: 5) imperfect competitor and has a horizontal demand curve. imperfect competitor and has a downward-sloping demand curve. perfect competitor and has a horizontal demand curve. perfect competitor and has a downward-sloping demand curve. 9. Price is always read off the __________ curve. (Points: 5) MC MR ATC demand 10. The most efficient output is found: (Points: 5) where MC and MR cross. at the bottom of the ATC curve. when the demand and MR curves are equal. where the ATC and demand curves cross. 11. The basis for monopolistic competition is: (Points: 5) product differentiation. price. economies of scale. reaching a break-even point. 12. __________ is (are) legal in the United States. (Points: 5) Convert collusion Cut throat competition Cartels Price fixing 13. A Herfindahl-Hirschman Index of 10,000 would mean there is (are) how many firm(s) in the industry? (Points: 5) 1 10(NNN) NNN-NNNN14. The least competitive industry would be one that has: (Points: 5) price leadership. covert collusion. overt collusion. a cartel. 15. Which statement is true? (Points: 5) The monopolistic competitor always makes a profit in the short run. The monopolistic competitor operates at peak efficiency. Product differentiation takes place in the minds of the buyers. Most consumers would prefer lower prices and less product differentiation. 16. Monopolistic competition differs from perfect competition only with respect to: (Points: 5) the number of firms in the industry. product differentiation. barriers to entry. economies of scale. 17. In the long run in monopolistic competition: (Points: 5) most firms are making a profit. the absence of entry barriers ensures that there are no profits. economies of scale ensure that there are no profits. most firms are losing money. 18. Which statement is true? (Points: 5) Most firms in the United States are monopolistic competitors. Most firms in the United States are perfect competitors. Most consumers would prefer lower prices and less product differentiation. The monopolistic competitor always makes a profit in the short run. 19. The closer the industry concentration ratio is to 100, the more likely it is that: (Points: 5) there are a reasonably large number of medium-sized firms. this is an industry approaching perfect competition. there is a small number of large firms. price competition is being practiced. 20. Which is the least competitive? (Points: 5) Overt collusion Covert collusion Price leadership All are equally competitive
Submitted: 2 years ago.
Category: Multiple Problems
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.

Hi, it will be a pleasure to help you with your homework today.

 

Thanks for the request - I will have this to you a little later today.

 

:-)

Customer: replied 2 years ago.

k

Expert:  replied 2 years ago.

Here are the answers to this group of questions

 

http://www.mediafire.com/?z3cbmpkj1ti435n

 

Please be sure to hit ACCEPT. Feel free to request me again anytime!

 

:-)

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
Question 1 of 20
5.0 Points
A conglomerate merger takes place when:

A. a firm acquires a competitor.

B. similar firms agree to compete.

C. a firm integrates its production backward toward its source of supply or forward in its marketing chain.

D. a firm buys another firm unrelated to the original firm's business. Reset Selection

Question 2 of 20
5.0 Points
You can find the MRP by multiplying marginal physical product by price for:

A. both the perfect competitor and the imperfect competitor.

B. neither the perfect competitor nor the imperfect competitor.

C. only the perfect competitor.

D. only the imperfect competitor. Reset Selection

Question 3 of 20
5.0 Points
The additional output that one additional input of labor is responsible for is its __________ product.

A. marginal revenue

B. marginal physical

C. average revenue

D. average physical Reset Selection

Question 4 of 20
5.0 Points
The firm's demand schedule for a resource is its __________ schedule.

A. MPP

B. MRP

C. total revenue

D. output Reset Selection

Question 5 of 20
5.0 Points
As output rises:

A. both marginal revenue product and marginal physical product rise.

B. both marginal revenue product and marginal physical product fall.

C. marginal revenue product rises and marginal physical product falls.

D. marginal revenue product rises and marginal physical product rises. Reset Selection

Question 6 of 20
5.0 Points
If the price that a perfect competitor received for his or her final product doubled, the firm's MRP schedule would:

A. rise.

B. fall.

C. double at each price.

D. stay about the same. Reset Selection

Question 7 of 20
5.0 Points
As output rises, the MRP of an imperfect competitor will __________ that of a perfect competitor.

A. rise faster than

B. fall faster than

C. rise at the same rate as

D. fall at the same rate as Reset Selection

Question 8 of 20
5.0 Points
The Standard Oil trust:

A. was broken up in 1946.

B. was controlled by several foreign nations.

C. forced its rivals out of business.

D. was put together by the U.S. government. Reset Selection

Question 9 of 20
5.0 Points
The Clayton Act prohibited:

A. interlocking directorates.

B. all forms of monopoly.

C. foreign control of U.S. corporations.

D. false and deceptive advertising. Reset Selection

Question 10 of 20
5.0 Points
The conventional merger is the __________ merger.

A. horizontal

B. vertical

C. conglomerate

D. diversifying Reset Selection

Question 11 of 20
5.0 Points
Each of the following is an advantage of forming a conglomerate EXCEPT:

A. tax advantages.

B. forming a big company.

C. diversification.

D. accumulation of power within two or three closely related industries. Reset Selection

Question 12 of 20
5.0 Points
A key passage of the __________ Act stated that "every contract, combination in form of trust or otherwise, in restraint of commerce among the several states, or with foreign nations, is hereby declared illegal."

A. Clayton

B. FTC

C. DuPont

D. Sherman Reset Selection

Question 13 of 20
5.0 Points
The Microsoft case ended with a(n):

A. clear-cut win for the federal government.

B. compromise settlement between Microsoft and the federal government.

C. guilty plea by Microsoft, but no breakup of the company.

D. abandonment of the case by the federal government. Reset Selection

Question 14 of 20
5.0 Points
In the 1960s, about 80% of the mergers were of the __________ variety.

A. horizontal

B. vertical

C. conglomerate

D. conventional Reset Selection

Question 15 of 20
5.0 Points
Each of the following industries was deregulated during the last 30 years EXCEPT:

A. the airlines.

B. trucking.

C. banking.

D. radio and TV. Reset Selection

Question 16 of 20
5.0 Points
A merger of a firm and its supplier is called a __________ merger.

A. vertical

B. horizontal

C. conglomerate

D. direct Reset Selection

Question 17 of 20
5.0 Points
A horizontal merger takes place when:

A. a firm acquires a competitor.

B. similar firms agree to compete.

C. firms in different industries merge.

D. a firm diversifies by merging with a foreign firm. Reset Selection

Question 18 of 20
5.0 Points
The Sherman Act of 1890:

A. exempted labor unions from antitrust prosecution.

B. included stringent enforcement provisions.

C. outlawed unfair business practices to exclude rivals from selling in markets.

D. outlawed all monopolies. Reset Selection

Question 19 of 20
5.0 Points
A conglomerate merger involves combining firms:

A. involved in the same industry.

B. that are based in different countries.

C. from unrelated industries.

D. that control various stages of the production of a particular good from raw materials to finished manufacture. Reset Selection

Question 20 of 20
5.0 Points
Which statement is true?

A. Microsoft is subject to American antitrust laws, but not those of Europe, Asia, or elsewhere.

B. Microsoft has never been involved in an antitrust suit.

C. The European Commission fined Microsoft over $600 billion for its anticompetitive behavior.

D. Microsoft has always gone out of its way to be helpful to its competitors. Reset Selection
Customer: replied 2 years ago.
Sorry worry set of question meant to ask you for the one I just posted it..
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Ok.

Don't forget to hit Accept on the other group though while I work on these.

:-)
Customer: replied 2 years ago.
Ok
Expert:  replied 2 years ago.

Here is the second set.

 

Posting here and will do so with the others as well in a few minutes:

 

 

1. a firm buys another firm unrelated to the original firm's business.

2. only the perfect competitor.

3. marginal physical (product)

4. MRP

5. both marginal revenue product and marginal physical product fall.

6. rise.

7. fall faster than

8. forced its rivals out of business.

9. interlocking directorates

10. horizontal

11. forming a big company.

12. Sherman

13. compromise settlement between Microsoft and the federal government.

14. conglomerate

15. banking.

16. vertical

17. a firm acquires a competitor.

18. outlawed unfair business practices to exclude rivals from selling in markets.

19. from unrelated industries.

20. The European Commission fined Microsoft over $600 billion for its anticompetitive behavior.

 

Please be sure to hit ACCEPT for these as well.

 

Request me again anytime

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
Table of Contents
Part 1 of 1 -

Question 1 of 20
5.0 Points
The predecessor to the AFL was the:

A. Teamsters Union.

B. Knights of Labor.

C. CIO.

D. The International Workers of the World. Reset Selection

Question 2 of 20
5.0 Points
The __________ Act allows states to enact "right-to-work" laws.

A. National Labor Relations

B. Taft-Hartley

C. Landrum-Griffin

D. Sherman Antitrust Reset Selection

Question 3 of 20
5.0 Points
An industrial union would be organized among a group such as:

A. air traffic controllers.

B. plumbers.

C. airline pilots.

D. steel workers. Reset Selection

Question 4 of 20
5.0 Points
When a firm exercises monopsony power:

A. the firm increases its profits at the expense of its workers.

B. workers gain but the firm loses.

C. workers, consumers, and owners of the firm are made better off.

D. both the firm and the workers gain. Reset Selection

Question 5 of 20
5.0 Points
Which statement is true with respect to the two basic ways that unions have of exerting power?

A. Only inclusion leads to higher wages.

B. Only exclusion leads to higher wages.

C. Both inclusion and exclusion lead to higher wages.

D. Neither inclusion nor exclusion leads to higher wages. Reset Selection

Question 6 of 20
5.0 Points
A monopsony is:

A. the seller of a product for which there are no close substitutes.

B. the buyer of a product for which there are no close substitutes.

C. both the seller and buyer of a product for which there are no close substitutes.

D. neither the seller nor buyer of a product for which there are no close substitutes. Reset Selection

Question 7 of 20
5.0 Points
Collective bargaining agreements in the United States generally:

A. are negotiated for only a 1-year period.

B. are very detailed and specify wages levels and fringe benefits for a period of 2-3 years.

C. cover wages only.

D. are negotiated for only a 6-month period. Reset Selection

Question 8 of 20
5.0 Points
In 1991, the base year, you were earning $350/week. Your wages rose to $450 in 2000, the current year, when the Consumer Price Index stood at 135. What statement can you make about what happened to your real wages over this period?

A. They rose.

B. They fell.

C. They remained the same.

D. There is not enough information to determine whether they rose, fell, or remained the same. Reset Selection

Question 9 of 20
5.0 Points
The amount a person earns over and above the amount she/he would be willing to work for is called:

A. marginal resource cost.

B. economic rent.

C. marginal revenue product.

D. profit on human capital. Reset Selection

Question 10 of 20
5.0 Points
Suppose your economics professor earns an equal annual salary of $40,000. The professor loves teaching and would not quit her job if her pay were reduced to $15,000 per year. Your professor is earning annual economic rent of:

A. $40,000.

B. $25,000.

C. $55,000.

D. $15,000. Reset Selection

Question 11 of 20
5.0 Points
According to the theory of the backward-bending labor supply curve, as the wage rate rises:

A. first the substitution effect sets in, and then the income effect.

B. first the income effect sets in, and then the substitution effect.

C. the substitution effect and the income effect set in at the same time.

D. there is neither a substitution effect nor an income effect. Reset Selection

Question 12 of 20
5.0 Points
Which statement is true?

A. The highest paid professional athletes earn economic rent.

B. Economic rent is paid on land, but not in the form of wages.

C. Economic rent is earned mainly by the poor and the lower middle class.

D. Economic rent is paid in proportion to the marginal revenue product of a resource. Reset Selection

Question 13 of 20
5.0 Points
Conservative economists would like to help younger workers get work experience by:

A. setting up a government jobs program.

B. raising the minimum wage rate.

C. lowering the minimum wage rate.

D. passing a law requiring employers to hire teenagers ahead of older workers who are equally qualified. Reset Selection

Question 14 of 20
5.0 Points
Lorenz curves tell us about the:

A. absolute distribution of income.

B. poverty line.

C. inverse relationship between price and the quantity demanded.

D. relative distribution of income. Reset Selection

Question 15 of 20
5.0 Points
Which goes exclusively to the poor?

A. Medicaid

B. Medicare

C. Social Security

D. Unemployment insurance benefits Reset Selection

Question 16 of 20
5.0 Points
If the value of non-cash assistance to the poor were included in their income, the:

A. official number of persons classified as poor would be higher.

B. official number of persons classified as poor would be lower.

C. poverty income threshold would decrease.

D. poverty income threshold would increase. Reset Selection

Question 17 of 20
5.0 Points
During the decade of the 1980s our Lorenz curve:

A. moved inward, toward the line of perfect equality.

B. moved outward, away from the line of perfect equality.

C. stayed about the same distance from the line of perfect equality.

D. crossed the line of perfect equality. Reset Selection

Question 18 of 20
5.0 Points
According to official statistics in the United States, a person is classified as poor:

A. if the person's money income is below the poverty income threshold.

B. only if the person's money income is below the poverty income threshold AND the person is not working.

C. only if the person's money income is below the poverty income threshold AND the person is homeless.

D. if the person's money income and the value of non-cash transfers is below the poverty income threshold. Reset Selection

Question 19 of 20
5.0 Points
In which of the following groups of people in the U.S. would the incidence of poverty be the greatest?

A. Black families with a female head

B. All families of seven or more members

C. Farmers and farm laborers

D. Families whose head is age 65 or over Reset Selection

Question 20 of 20
5.0 Points
Which of the following groups has the lowest median income in the United States?

A. Married couples with both spouses working

B. Female-headed families with no husband present

C. Male-headed families with no wife present

D. Married couple families with the wife not working Reset Selection
Customer: replied 2 years ago.
Table of Contents
Part 1 of 1 -

Question 1 of 20
5.0 Points
In general, a plot of land goes to:

A. whomever the government designates.

B. the highest bidder.

C. the person who can make the best use of it.

D. the person who has been using the land over time. Reset Selection

Question 2 of 20
5.0 Points
The supply of land is:

A. perfectly elastic.

B. relatively elastic.

C. relatively inelastic.

D. perfectly inelastic. Reset Selection

Question 3 of 20
5.0 Points
Who wanted to tax away all rent from landlords?

A. David Ricardo

B. Henry George

C. Joseph Schumpeter

D. Frank Knight Reset Selection

Question 4 of 20
5.0 Points
Which is NOT determined by supply and demand?

A. The wage rate

B. The interest rate

C. Rent

D. Profits Reset Selection

Question 5 of 20
5.0 Points
"Profits are a reward for risk-bearing" would be a view held by:

A. Joseph Schumpeter.

B. Frank Knight.

C. Henry George.

D. Karl Marx. Reset Selection

Question 6 of 20
5.0 Points
__________ sees the entrepreneur as an exploiter of labor.

A. Joseph Schumpeter

B. Frank Knight

C. Henry George

D. Karl Marx Reset Selection

Question 7 of 20
5.0 Points
A change in rent will be brought about by a change in:

A. the supply of land.

B. the demand for land.

C. both the supply of and the demand for land.

D. neither the supply of nor the demand for land. Reset Selection

Question 8 of 20
5.0 Points
Usury laws lead to:

A. a surplus of loanable funds.

B. a shortage of loanable funds.

C. a floor under interest rates.

D. more lenders than borrowers. Reset Selection

Question 9 of 20
5.0 Points
Rent on marginal land is:

A. very high.

B. above 0.

C. 0.

D. negative. Reset Selection

Question 10 of 20
5.0 Points
Henry George advocated each of the following EXCEPT that:

A. all land should be free.

B. all rents should be taxed away.

C. the government should raise all its tax revenue from a single tax on land.

D. since land did not really belong to the landlords, rent was an unearned surplus. Reset Selection

Question 11 of 20
5.0 Points
Which economist believes that all profits are linked with uncertainty and risk?

A. Frank Knight

B. Joseph Schumpeter

C. Karl Marx

D. John Maynard Keynes Reset Selection

Question 12 of 20
5.0 Points
If there were no usury law the interest rate would be:

A. 6%.

B. 12%.

C. 18%.

D. 24%. Reset Selection

Question 13 of 20
5.0 Points
Usury is considered the charging of:

A. higher interest rates than people are willing to pay.

B. lower interest rates than people are willing to pay.

C. unconscionably high interest rates.

D. extremely low rates of interest. Reset Selection

Question 14 of 20
5.0 Points
Who said this: "The most hated sort, with the greatest reason, is usury, which makes a gain out of money itself, and not from the natural objects of it. For money was intended to be used in exchange, but not to increase at interest…of all modes of getting wealth this is the most unnatural."

A. Aristotle

B. Joseph Schumpeter

C. Benjamin Franklin

D. Frank Knight Reset Selection

Question 15 of 20
5.0 Points
Which statement is true?

A. Joseph Schumpeter said, "risk bearing is no part of the entrepreneurial function."

B. Benjamin Franklin said, "It is better to borrow than to lend."

C. Aristotle said, "the fair rate of interest is exactly what the market will bear."

D. David Ricardo said, "the landlord's return, rent, should be taxed away by the government." Reset Selection

Question 16 of 20
5.0 Points
Which is the most accurate statement?

A. Fringe and sub-prime lending should be outlawed.

B. Poor people cannot get loans in the United States.

C. Payday lenders like the Military Financial Network make low interest loans to our military personnel.

D. When poor people get personal loans, they usually pay much higher interest rates than the average American. Reset Selection

Question 17 of 20
5.0 Points
The theory of rent formulated by __________ is still used by most economists today.

A. Karl Marx

B. David Ricardo

C. Frank Knight

D. Joseph Schumpeter Reset Selection

Question 18 of 20
5.0 Points
When the demand for a plot of land falls, its:

A. supply will fall.

B. supply will rise.

C. price will fall.

D. price will rise. Reset Selection

Question 19 of 20
5.0 Points
As the demand for land falls, rents:

A. rise and more marginal land comes into use.

B. fall and less marginal land is used.

C. rise and less marginal land is used.

D. fall and more marginal land comes into use. Reset Selection

Question 20 of 20
5.0 Points
The concept that a dollar today is worth more than a dollar in the future is called:

A. the net productivity of capital.

B. economic rent.

C. present value.

D. the capitalization of assets. Reset Selection
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.

Got them and working on them

 

I do ask though that you accept my other answers in the groups before I post this group

 

:-)

Customer: replied 2 years ago.
I did an it said your answer have been accept. I can do it again
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.

Thank you for doing it again

 

I am not seeing any accepted answers on my side....

Customer: replied 2 years ago.
K hold on
Customer: replied 2 years ago.
Did you get it. It say answers are accept
Customer: replied 2 years ago.
If you give me 30 mintues I will be by a computer I am during this from my phone at work.
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.

I think it might be the phone issue

 

No problem - will work on these and will have at least the first set about ready by that time when you are able to get to the computer.

 

Thanks... just quite a few sets here

 

:-)

Customer: replied 2 years ago.
I am a subscribers so there is no extra charge
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.

No, there is absolutely no extra charge to you as a subscriber, however the experts only receive compensation when you actually hit ACCEPT to the questions.

 

:-)

Customer: replied 2 years ago.
Did u get the accept message
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Yes, it did.

If you can also accept the answer on the other question, that would be great as well

http://www.justanswer.com/multiple-problems/6d6hg-1-firm-produces-output.html

Working on your next set now....

:-)
Customer: replied 2 years ago.
Question 1 of 20
5.0 Points
The principle of comparative advantage:

A. applies only when the gold standard is in effect.

B. is the basic reason that the United States has been running trade deficits.

C. states that it is advantageous to export more than you import.

D. states that total output is greatest when each product is made by the country that has the lowest opportunity cost. Reset Selection

Question 2 of 20
5.0 Points
At the core of the American trade problem is that:

A. Americans spend too much on consumption.

B. the dollar is too low

C. the Japanese are excluding American products by means of high protective tariffs.

D. American manufacturers are too quality conscious and should instead concentrate on reducing costs. Reset Selection

Question 3 of 20
5.0 Points
High protective tariffs:

A. would be supported by most economists.

B. will become more likely if we do not reduce our trade deficit.

C. have very little support.

D. would definitely solve all our trade problems. Reset Selection

Question 4 of 20
5.0 Points
A hollow corporation:

A. makes goods abroad and ships them to the United States.

B. makes goods in the United States and ships them abroad.

C. imports foreign goods and puts its own name on them.

D. makes goods in the United States and has them sold abroad under another company's name. Reset Selection

Question 5 of 20
5.0 Points
Which statement is true?

A. The Japanese have not been selling below cost nor taking advantage of economies of scale.

B. The Japanese have been selling below cost and have been taking advantage of economies of scale.

C. The Japanese have been selling below cost but have not been taking advantage of economies of scale.

D. The Japanese have been taking advantage of economies of scale but have not been selling below cost. Reset Selection

Question 6 of 20
5.0 Points
The Chinese economic expansion since the early 1980s and the Japanese economic expansion from the late 1940s through the 1980s were:

A. virtually identical.

B. both dependent on the American market.

C. based in the economic principles of Karl Marx.

D. based on closing their domestic markets to American goods and services. Reset Selection

Question 7 of 20
5.0 Points
The least applicable argument for protection of U.S. industry against foreign competition is the __________ argument.

A. national security

B. infant industry

C. low wage

D. employment Reset Selection

Question 8 of 20
5.0 Points
A balance-of-trade surplus exists:

A. if the dollar value of exports exceeds the dollar value of imports.

B. if the dollar value of imported capital exceeds the dollar value of exports.

C. only if there is relative price inflation domestically.

D. only if full employment exists domestically. Reset Selection

Question 9 of 20
5.0 Points
Which statement is FALSE?

A. Chinese factories have been pirating American goods and selling those products in China.

B. Most often "made in China" is actually made elsewhere by multinational companies that use China as a final assembly station.

C. Both China and Japan have closed markets to American made products.

D. Our trading position with Japan is very much like a colony and a colonial power. Reset Selection

Question 10 of 20
5.0 Points
Which statement is FALSE?

A. If the U.S. can produce rice more efficiently than Japan can, the U.S. enjoys an absolute advantage.

B. Economists dislike both tariffs and import quotas.

C. Under the law of comparative advantage, total output is greatest when each product is made by the country that produces it most efficiently.

D. No nation will engage in trade with another nation unless it will gain by that trade. Reset Selection

Question 11 of 20
5.0 Points
Which statement is true?

A. Nations should strive for self-sufficiency

B. The U.S. balance of trade has always been positive

C. Our biggest trade deficit was a little over $150 billion

D. The U.S. balance of trade turned negative in the mid-1970s Reset Selection

Question 12 of 20
5.0 Points
Which statement is true?

A. The U.S. is both the world's leading creditor nation and the leading debtor nation.

B. The U.S. is neither the world's leading creditor nation nor the world's leading debtor nation.

C. The U.S. is the world's leading creditor nation and not the world's leading debtor nation.

D. The U.S. is the world's leading debtor nation and not the world's leading creditor nation. Reset Selection

Question 13 of 20
5.0 Points
Each of the following is a requirement of a gold standard EXCEPT:

A. a nation defines its currency in terms of gold.

B. a nation's money supply is made up of gold or gold certificates.

C. a nation must maintain a fixed ratio between its gold stock and its money supply.

D. there must be no barriers to the free flow of gold into and out of the country. Reset Selection

Question 14 of 20
5.0 Points
The demise of the gold standard led to:

A. more international trade.

B. greater and greater devaluation.

C. freely floating exchange rates.

D. balance-of-payment surpluses. Reset Selection

Question 15 of 20
5.0 Points
A U.S. importer of French wine would pay in:

A. dollars.

B. gold.

C. euros.

D. special drawing rights. Reset Selection

Question 16 of 20
5.0 Points
If we were on an international gold standard:

A. inflation would be eliminated.

B. recessions would be eliminated.

C. trade deficits and surpluses would be eliminated.

D. no nation would ever have to devaluate its currency. Reset Selection

Question 17 of 20
5.0 Points
Appreciation of the Canadian dollar will:

A. intensify an existing disequilibrium in Canada's balance of payments.

B. make Canada's exports less expensive and its imports more expensive.

C. make Canada's exports more expensive and its imports less expensive.

D. make Canada's exports and imports both more expensive. Reset Selection

Question 18 of 20
5.0 Points
Freely floating exchange rates are determined by the:

A. forces of supply and demand for currencies.

B. government with a trade surplus.

C. government with a trade deficit.

D. IMF. Reset Selection

Question 19 of 20
5.0 Points
Depreciation of the dollar relative to the yen means that the:

A. dollar price of the yen has fallen.

B. yen prices of Japanese goods have increased to the Japanese.

C. dollar prices of imported goods from Japan have increased.

D. yen are less expensive to Americans. Reset Selection

Question 20 of 20
5.0 Points
Under a system of freely flexible (floating) exchange rates an American trade deficit with Mexico will tend to cause:

A. the United States government to ration pesos to American importers.

B. a flow of gold from the United States to Mexico.

C. an increase in the peso price of dollars.

D. an increase in the dollar price of pesos. Reset Selection
Expert:  replied 2 years ago.

Here are the answers to the set that starts with the predeccessor to the AFL question

 

1. Knights of Labor.
2. Taft-Hartley
3. steel workers.
4. the firm increases its profits at the expense of its workers.

5. Both inclusion and exclusion lead to higher wages.
6. the buyer of a product for which there are no close substitutes.

7. are very detailed and specify wages levels and fringe benefits for a period of 2-3 years.

8.They fell.

9.economic rent.
10.$25,000.
11.first the income effect sets in, and then the substitution effect

12.The highest paid professional athletes earn economic rent

13.lowering the minimum wage rate

14.relative distribution of income

15.Medicaid
16.official number of persons classified as poor would be lower

17.moved outward, away from the line of perfect equality

18.if the person's money income is below the poverty income threshold

19.Black families with a female head

20.Female-headed families with no husband present

 

Please be sure to hit ACCEPT on this set as well

 

Working on the next group of 20 you posted right now....

 

:-)

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
Good evening did you post the last 3 or 2 assignment yet
Customer: replied 2 years ago.
I got charge 150 dollars I am a subscriber
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
I still see your subscriber status on the question list. Contact customer support atXXX@XXXXXX.XXX and they should be able to quickly take care of that for you. I will also send this to our support side so they can get it fixed for you.

Customer: replied 2 years ago.
Ok kool what about the rest of the assignment you never posted the last 3
Customer: replied 2 years ago.
Good morning you didn't post the rest of the assignment
Expert:  replied 2 years ago.

I am not sure why they did not post last night - might have been the issue with the subscriber status - hopefully they got that all fixed for you

 

Here are the answers to the group that start with "The principle of comparative advantage"

 

1. D

2.A

3. B

4. A

5. B

6. B

7. A

8. A

9. D

10. C

11. D

12. D

13. B

14.C

15. C

16. A

17. C

18. A

19. C

20. D

 

The last set (I think there is just one more set) is on my home computer. I will be at home shortly and will copy them over ASAP For you when I get there.

 

Please be sure to hit ACCEPT for this group of 20 so I receive credit for them as well.

 

:-)

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Expert:  replied 2 years ago.

Here are the answers to the last group starting with "In general, a plot of land goes to"

 

1. A

2.D

3.B

4. B

5.C

6. D

7.C

8. B

9. C

10. A

11. A

12. A

13. C

14. A

15. A

16. D

17. B

18. C

19. D

20. C

 

I think everything is caught up now - if not, let me know.

 

 

Feel free to request me again anytime and I hope you enjoy the rest of your Sunday.

 

:-)

 

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
No ome more set
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
What is the first question in the set I am missing?
Customer: replied 2 years ago.
Hold on let me see I appreciated your help
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.

No problem.. anytime you need it, just request me

 

:-)

Customer: replied 2 years ago.
Part 1 of 1 -

Question 1 of 20
5.0 Points
The ability to make yarn at a much faster pace:

A. was achieved by the development of George Stephenson’s Rocket.

B. was retarded by adoption of the Lysenko Doctrine in 1808.

C. became necessary after the development of the flying shuttle.

D. depended upon the inventions of Charles Seurat. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 2 of 20
5.0 Points
The steam engine was developed by:

A. Edmund Cartwright.

B. James Hargreaves.

C. Henry Cort.

D. James Watt. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 3 of 20
5.0 Points
Which of the following statements is a FALSE observation about the development of the Industrial Revolution?

A. The use of machinery in factories helped to stimulate urban growth.

B. The highly productive nature of industrial manufacturing created continuous opportunities for reinvestment and increased production.

C. Price reductions produced increased markets, thus continuing the traditional, self sustaining nature of the European economy as it had functioned since the early 1600s.

D. Rural workers found new employment opportunities in railroad construction. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 4 of 20
5.0 Points
Continental European industrialization:

A. started a full generation before it did in England.

B. began in Belgium, France, and the German states.

C. didn’t gain momentum until the 1890s in France.

D. was centered in northwestern Piedmont until 1815. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 5 of 20
5.0 Points
Industrial development in the United States before 1870:

A. made no real impression on either the society or the economy.

B. included an efficient transportation network.

C. had Asian immigrants making up over half of the factory labor until the 1850s.

D. depended upon slave labor in the factories. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 6 of 20
5.0 Points
__________ was forced to reduce its industrial production by a more powerful competitor.

A. Argentina

B. India

C. Prussia

D. Russia Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 7 of 20
5.0 Points
The population in Europe during the nineteenth century:

A. remained steady until the 1830s, and then began to decrease steadily.

B. was notable for rapid overall growth and a far more rapid increase in city populations.

C. was dramatically reduced when the Great Famine killed thirty five percent of the Russian, Irish, and Prussian populations.

D. decreased as peasants, reassured by falling death rates, reduced the rural birth rate by over sixty percent due to their adoption of birth control. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 8 of 20
5.0 Points
The new, industrial middle class was:

A. actually not new at all, but was a propaganda term created by Napoleon III.

B. the term used to describe the European proletariat after 1810.

C. composed of people who were often the children of industrial workers or rural gentry.

D. composed of increasingly wealthy individuals who wanted political status and power. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 9 of 20
5.0 Points
Britain’s Factory Act of 1833:

A. reduced the number of women working in factories.

B. reduced the number of children working in factories.

C. established an eight hour work day for all workers.

D. placed a high tariff on imports in order to increase the profits of industrialists. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 10 of 20
5.0 Points
All of the following are correct about nineteenth century Liberalism EXCEPT:

A. having economic and political components.

B. supporting the idea of civil rights.

C. wanting to limit governmental power.

D. opposing limiting governmental power. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 11 of 20
5.0 Points
Nationalism:

A. was a potential threat to the existing political order.

B. had major support only in western, Atlantic coast Europe until the late 1860s.

C. was firmly opposed by Bismarck and Cavour.

D. won speedy acceptance across Europe because every government was helped by it. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 12 of 20
5.0 Points
The Congress of Vienna in 1815:

A. was attended by representatives of France, Britain, Italy and the United States.

B. operated in accord with the principles of liberalism.

C. agreed to meet periodically to take steps to maintain Europe’s peace and stability.

D. created the Concert of Europe, an interchange of musicians who presented a gala series of performances, with concerts given in a different capital each year. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 13 of 20
5.0 Points
The most multinational state in Europe in the nineteenth century, and thus the one most threatened by the new ideology of nationalism, was:

A. Britain.

B. Italy.

C. Germany.

D. Austria. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 14 of 20
5.0 Points
Prussia’s victory over Austria in 1866 allowed the Italians to take over __________ and the withdrawal of French troops during the Franco-Prussian War of 1870 allowed the Italians to take over __________.

A. Naples; Florence

B. Venetia; Rome

C. Rome; Milan

D. Venice; Syracuse Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 15 of 20
5.0 Points
The Eastern European state that gained its independence from the Ottoman Empire in 1830 was:

A. Serbia.

B. Greece.

C. Bosnia.

D. Romania. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 16 of 20
5.0 Points
The policies of Otto von Bismarck before 1871:

A. were based on the practice of Idealpolitik.

B. ignored domestic opposition and concentrated on foreign affairs.

C. used warfare as an instrument of policy, regardless of its consequences.

D. used parliament to endorse the policy of increased taxes, and used the new revenues collected to reorganize the Prussian military. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 17 of 20
5.0 Points
Which of the following was NOT a result of the Franco Prussian War of 1870?

A. Louis Napoleon made himself Emperor of the Third Republic.

B. German unification was achieved.

C. The French suffered a military and political humiliation.

D. The south German states came under Prussian domination. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 18 of 20
5.0 Points
The Ausgleich of 1867 was all of the following EXCEPT it:

A. created the dual monarchy of Austria Hungary.

B. was the result, in part, of heavy pressure from Hungarian nationalists, who gained strength.

C. enabled the German Austrians and Hungarian Magyars to dominate the dual state.

D. unified Austria with the Bismarck’s emerging German Empire. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 19 of 20
5.0 Points
All of the following are correct about Russia in the nineteenth and early twentieth century EXCEPT:

A. Alexander II, a reformer, was assassinated.

B. Alexander III and Nicholas II continued Alexander II’s reforms.

C. Russia lost a war to Japan.

D. Russia was industrializing, particularly after 1890. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 20 of 20
5.0 Points
The territory annexed by Austria in 1908, which enraged Serbia, was:

A. Romania.

B. Montenegro and Wallachia.

C. Moldavia.

D. Bosnia and Herzegovina. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Will work on these and get back to you in a bit.

Don't forget to hit accept on the last answer group above while I work on these for you.

:-)
Customer: replied 2 years ago.
Question 1 of 20
5.0 Points
The Manchu Dynasty did NOT fall because of:

A. discreet Japanese economic pressure.

B. pressures placed upon it by Western imperialism.

C. its growing inability to control Chinese society.

D. constant Chinese population growth. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 2 of 20
5.0 Points
The Opium War:

A. finally forced China to cease selling opium in India and Singapore.

B. was ended by the Treaty of Taiwan.

C. gave Britain control of Hong Kong.

D. ended with a British defeat. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 3 of 20
5.0 Points
Which of the following was NOT a feature of the Treaty of Nanjing?

A. Hong Kong was transferred to British control.

B. The British agreed to stop exporting opium to China.

C. The British obtained the right to begin trading in five Chinese ports.

D. All British citizens in China were granted extraterritorial rights. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 4 of 20
5.0 Points
Hong Xiuquan:

A. was the Christian leader of the Taiping Rebellion.

B. was a retired houseboy who became emperor in 1855.

C. was angered by government expenditures to widen and deepen the Grand Canal.

D. supported the Qing during the Taiping Rebellion. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 5 of 20
5.0 Points
Which of the following was NOT true about the loss of Qing control over its empire in the late nineteenth century?

A. Japan defeated China in a war over Korea in the 1890s.

B. The Russians transferred territories north of the Amur River in Siberia to China.

C. The Tibetans revived their local autonomy.

D. The British and the French removed Burma and Vietnam from their traditional relationship to the Manchu court. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 6 of 20
5.0 Points
In 1894, the Qing went to war with Japan over:

A. Tibet.

B. Korea.

C. Vietnam.

D. Laos. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 7 of 20
5.0 Points
A new round of Western territorial demands in China was sparked by the successful 1897 German acquisition of much of the:

A. island of Sri Lanka.

B. Shandong Peninsula.

C. Liaodong Peninsula.

D. Korean Peninsula. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 8 of 20
5.0 Points
As a result of German acquisition of the Shandong Peninsula, all of the following occurred EXCEPT:

A. Russia was able to acquire Port Arthur.

B. the Chinese government initiated new reforms, at the request of Kang Youwei.

C. the United States pursued an Open Door policy in China.

D. it was obvious that the dismemberment of China was impossible. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 9 of 20
5.0 Points
In the years after the Boxer Rebellion the:

A. Manchu leader, Sun Yat sen, abdicated.

B. Manchus resorted to reactionary repression throughout China.

C. Manchus refused to institute even limited reforms.

D. slow pace of reform served to intensify revolutionary fervor among the new reformist elite. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 10 of 20
5.0 Points
The medical doctor who formed the Revive China Society was:

A. Cixi.

B. Kang Youwei.

C. Sun Yat sen.

D. Chiang Kai shek. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 11 of 20
5.0 Points
China’s “last emperor” was:

A. Mao Zedong.

B. Guangxu.

C. Kuang Hsu.

D. Puyi. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 12 of 20
5.0 Points
The Chinese revolution of 1911:

A. was the first successful Marxist revolution in history.

B. left a power vacuum in the country due to the collapse of the Manchu Dynasty.

C. was the event that gave reformers the power they needed to immediately establish democracy.

D. was seen by the West as their greatest achievement. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 13 of 20
5.0 Points
All of the following are correct about China at the end of the nineteenth century EXCEPT:

A. industrial production was on the rise, although it was still based largely on traditional methods.

B. the transportation system was chaotic.

C. the rapidly increasing population resulted in smaller plots of land for the peasants.

D. the Qing had finally succeeded in uniting all Chinese behind the regime. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 14 of 20
5.0 Points
The Japanese opening to the West resulted from:

A. the naval expeditions of Commodore Perry.

B. the diplomatic efforts of Lord Amherst.

C. the aftermath of the Plague of 1853.

D. the vote of a two thirds majority in the Diet. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 15 of 20
5.0 Points
All of the following were true about the “Sat Cho” alliance EXCEPT that it:

A. was militarily “punished” for firing on foreign shipping.

B. was, at first, against the Japanese opening to the West.

C. produced a rebellion that ended the shogunate and brought about the Meiji Restoration.

D. never accepted the fact that Japan had to begin to modernize in order to survive. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 16 of 20
5.0 Points
The capital under the Meiji Restoration was moved from:

A. Kyoto to Sapporo.

B. Osaka to Shimonoseki.

C. Tokyo to Nagasaki.

D. Kyoto to Tokyo. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 17 of 20
5.0 Points
The Progressive constitution adopted by the Japanese in 1890, with authority placed in the executive branch of the government, was modeled on the government of:

A. China.

B. Germany.

C. Great Britain.

D. Russia. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 18 of 20
5.0 Points
Which of the following was NOT a result of the social policies of the Meiji restoration?

A. Many peasants lost their land titles.

B. Military conscription and universal education were instituted.

C. Western practices became very popular.

D. Universal democracy was adopted. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 19 of 20
5.0 Points
In the Treaty of Shimonoseki, the Japanese obtained all EXCEPT:

A. Taiwan.

B. the Liaodong Peninsula.

C. Port Arthur.

D. greater international prestige. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 20 of 20
5.0 Points
The Meiji Restoration:

A. was a true revolution, in which the existing ruling class was replaced by a new ruling class.

B. was similar to the French Revolution because of the considerable violence involved.

C. granted women full equality with men.

D. was in many ways a revolution from above. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Expert:  replied 2 years ago.

Here are the answers to the last group...

 

1. became necessary after the development of the flying shuttle.

2. James Watt.

3. Price reductions produced increased markets, thus continuing the traditional, self sustaining nature of the European economy as it had functioned since the early 1600s.

4. began in Belgium, France, and the German states.

5. included an efficient transportation network.

6. India

7. was notable for rapid overall growth and a far more rapid increase in city populations.

8. composed of increasingly wealthy individuals who wanted political status and power.

9. reduced the number of children working in factories.

10. opposing limiting governmental power.

11. had major support only in western, Atlantic coast Europe until the late 1860s

12. agreed to meet periodically to take steps to maintain Europe's peace and stability.

13. Austria.

14. Venetia; Rome

15. Greece.

16. used parliament to endorse the policy of increased taxes, and used the new revenues collected to reorganize the Prussian military.

17. Louis Napoleon made himself Emperor of the Third Republic.

18. unified Austria with the Bismarck's emerging German Empire

19. Alexander III and Nicholas II continued Alexander II's reforms.

20. Bosnia and Herzegovina.

 

Will start working on your other group just posted.

 

Be sure to hit ACCEPT for this group while I work on the next one

 

:-)

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
Question 1 of 20
5.0 Points
On June 28, 1914, the Archduke Francis Ferdinand, heir to the Austrian throne, was assassinated in the Bosnian city of:

A. Trieste.

B. Prague.

C. Belgrade.

D. Sarajevo. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 2 of 20
5.0 Points
Among the major illusions held by civilians and military leaders early in World War I was:

A. the belief that it would never be over.

B. that the Americans would enter the war in order to insure a quick victory.

C. the belief of most military leaders that the use of still larger numbers of troops would allow them to get their troops beyond the enemy trenches and gain a quick victory.

D. poison gas would end the war by Christmas. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 3 of 20
5.0 Points
The British government:

A. sharply limited free speech when it implemented the Defense of the Realm Act.

B. opposed the use of poison gas under any and all circumstances.

C. developed a program that employed over 1.3 million children, even in positions formerly beyond their previously presumed “capacity.”

D. brought William Gladstone back as Prime Minister when Lloyd George was defeated. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 4 of 20
5.0 Points
Tsar Nicholas II abdicated his throne as a result of strikes that broke out:

A. in Moscow in late 1918.

B. after working class women staged a massive food march in Petrograd.

C. in Warsaw after the 1916 crop failure.

D. after the Memorial Day Massacre of steel workers. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 5 of 20
5.0 Points
Lenin’s new secret police were known as the:

A. KGB.

B. Cheka.

C. NKVD.

D. Stasi. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 6 of 20
5.0 Points
The British prime minister who had won a decisive electoral victory on a platform committed to making the Germans pay for the war was:

A. Georges Clemenceau.

B. David Lloyd George.

C. Neville Chamberlain.

D. Arthur Balfour. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 7 of 20
5.0 Points
Which of the following was NOT a penalty imposed on Germany in the Versailles Treaty?

A. The transfer of Bavaria to France as a reparations payment

B. A reduction in its army to 100,000 men

C. A reduction in its navy

D. The demilitarization of all lands along the Rhine Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 8 of 20
5.0 Points
The postwar diplomacy of the 1920s:

A. was epitomized by the active role the United States played in making sure that European policies were sensible and restrained.

B. showed that the “lessons” of the Great War, especially the need for true justice in international affairs, had been thoroughly learned, as in the case of the awarding of mandates in Iraq and Syria to the United States.

C. was superficial, as reflected by the overly optimistic response to the Locarno Treaty and other diplomatic agreements but which failed to deal the issue of military disarmament.

D. was unusual in that there was no important international friction during the decade. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 9 of 20
5.0 Points
The Weimar Republic:

A. was highly successful in fighting the effects of the Great Depression.

B. faced great economic challenges such as runaway inflation and later the Great Depression.

C. had very capable, charismatic leadership in the years before Hitler ruled Germany.

D. enjoyed universal support throughout Germany. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 10 of 20
5.0 Points
Leading exponents and practitioners of Dadaism and Surrealism, respectively, were:

A. Ernst Weiler and Pablo Casals.

B. Hannah Höch and Salvador Dali.

C. Heinrich Tzara and Sigismund Harolde.

D. Elie Haas and Edmund Blackadder. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 11 of 20
5.0 Points
Nationalist movements:

A. all began as traditionalist, religiously based movements.

B. were called “tongs” in China.

C. were usually led by people with extensive knowledge of Western ideas and values.

D. did not begin in Southeast Asia until the 1930s. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 12 of 20
5.0 Points
Which one of the following is correctly paired?

A. Harijans—brahmans

B. Dhoti—simple garment of coarse home-spun cotton

C. New Party—Muslim League

D. Gandhi—Pakistan Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 13 of 20
5.0 Points
Most of the early Iranian oil profits went into the hands of:

A. the Standard Oil Company.

B. the Shah.

C. French investors.

D. British investors. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 14 of 20
5.0 Points
After World War I:

A. Yemen was the dominant state on the Arabian peninsula.

B. Ibn Saud established the kingdom of Saudi Arabia.

C. Standard Oil found oil at Tehran.

D. Aramco created an American monopoly of Turkish oil extraction in 1937. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 15 of 20
5.0 Points
In the Middle East during the interwar period:

A. a massive oil discovery at Dhahran in 1938 moved Saudi Arabia from being an area of chronic poverty to one of unexpected national affluence.

B. the achievement of the “Nile breakthrough” in electricity generation opened the possibility of almost cost free electric power to much of the entire Middle East.

C. the award of a mandate to the World Zionist Congress by the League of Nations constituted the first step in creating a Jewish state in the eastern Mediterranean.

D. the Balfour Declaration was made null and void. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 16 of 20
5.0 Points
The so called “May Fourth Movement” was:

A. a reaction by Chinese business leaders to the policies of Yuan Shikai.

B. the effort on the part of Sun Yat sen to gain control of the Peking government.

C. demonstrations by Chinese students and others in opposition to the Japanese being awarded Germany’s sphere of influence in Shandong province.

D. an effort by peasants to show support for the radical reform program of Yuan Shikai. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 17 of 20
5.0 Points
Chiang’s “New Life Movement” was an effort to:

A. eradicate Confucianism from China.

B. blend Confucianism and Islam with Western capitalism.

C. use Daoism to strengthen his government.

D. promote Confucian social ethics, while simultaneously rejecting Western capitalist values of excessive greed and individualism. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 18 of 20
5.0 Points
By the 1920s and 1930s, Japan:

A. became less industrialized and steadily more conservative.

B. joined the United Nations as a result of the leadership of foreign minister Shidehara.

C. did not experience growing Marxist influence on organized labor.

D. was increasingly influenced by Marxists on the left and radical nationalism on the right. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 19 of 20
5.0 Points
The major exports produced by Latin America included:

A. tea and ginseng from Venezuela.

B. bananas and cinchona from Brazil.

C. fish and oil from Chile.

D. beef and wheat from Argentina. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 20 of 20
5.0 Points
In Mexico:

A. the fascistic PRI seized power in 1926.

B. a thirty year search for commercially successful oil fields ended in failure in 1935.

C. the Cárdenas government nationalized the foreign oil companies’ holdings and provided millions of acres of land to landless peasants.

D. Diego Rivera invented the transistor in 1936. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Expert:  replied 2 years ago.

Here are the answers to the group posted:

 

1-discreet Japanese economic pressure
2-gave Britain control of Hong Kong
3-The British agreed to stop exporting opium to China.
4-was the Christian leader of the Taiping Rebellion.
5- The Russians transferred territories north of the Amur River in Siberia to China
6- Korea
7- Shandong Peninsula.
8-the dismemberment of China was impossible
9-slow pace of reform served to intensify revolutionary fervor among the new reformist elite
10- Sun Yat sen
11- Puyi
12- left a power vacuum in the country due to the collapse of the Manchu Dynasty
13- the Qing had finally succeeded in uniting all Chinese behind the regime.
14- the naval expeditions of Commodore Perry.
15 never accepted the fact that Japan had to begin to modernize in order to survive.
16- Kyoto to Tokyo.
17- Germany.

18. Universal democracy was adopted

19. beef and wheat from Argentina

20.the Cárdenas government nationalized the foreign oil companies' holdings and provided millions of acres of land to landless peasants

 

Please be sure to click ACCEPT for this group and I am working on the next group for you.

 

:-)

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
Question 1 of 20
5.0 Points
All EXCEPT which of the following developments occurred at the Yalta conference held in 1945?

A. The Allies agreed to a process of free elections in the liberated nations of Europe.

B. Roosevelt reassured Stalin that the Soviet Union’s legitimate territorial and security concerns would be met.

C. The establishment of the United Nations was agreed to by the Allies.

D. The leaders of the three Allied nations were deeply divided over the future of Japan. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 2 of 20
5.0 Points
The European Recovery Program was better known as the:

A. Five Point Program.

B. Stillman Plan.

C. Acheson Plan.

D. Marshall Plan. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 3 of 20
5.0 Points
In reviewing the origins of the Cold War, the text:

A. remarked on the unusual nature of intense competition between two societies so heavily influenced by Western civilization.

B. supports the view of many revisionist historians that United States policies drove Stalin to adopt a hostile view of the West.

C. states that both nations were working within a framework conditioned by the past, from their different historical perspective and their irreconcilable political ambitions.

D. proposes the Cold War actually originated in East Asia. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 4 of 20
5.0 Points
Factors weakening Chiang Kai-shek during the Civil War included:

A. middle class indifference toward his regime because of its refusal to provide them with lucrative government jobs.

B. peasant enthusiasm to Mao’s promises to give land to the peasants.

C. the refusal of the United States to give even limited military support to the Nationalist armies.

D. the fact that 85,000 former Japanese occupation troops were fighting in his army and elite Japanese units formed his bodyguard. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 5 of 20
5.0 Points
United States foreign policy during the Korean War period:

A. was unable to get formal United Nations support for South Korea when invaded in June 1950.

B. reluctantly supported the modified and limited return of 30,000 Japanese troops to the Korean peninsula to help rebuff North Korean forces.

C. became more determined to block Western contact with the Chinese government.

D. provided support for the invasion of the Chinese mainland by Nationalist forces from Taiwan. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 6 of 20
5.0 Points
"Peaceful coexistence":

A. was a term first coined by Joseph Stalin in the 1940s.

B. was first used by Sun Yat sen in 1921.

C. was treated with suspicion by United States leaders, especially after the Soviet crushing of the unrest in Hungary in 1956.

D. delayed the development of cultural exchanges of theatrical and other groups. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 7 of 20
5.0 Points
In the Cuban Missile Crisis:

A. the Soviet Union decided to send nuclear weapons to Cuba in 1962.

B. Turkey threatened to have the United States destroy Cuba if the Soviets attacked Turkey.

C. the United States president threatened to shoot down any Soviet planes bringing nuclear weapons to Cuba and announced a total "air blockade."

D. President Johnson sent American troops to Cuba. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 8 of 20
5.0 Points
The Sino Soviet dispute:

A. was rooted in a struggle between the Chinese and the Soviets for control of Tibet.

B. was aggravated by the lack of Soviet support for Chinese efforts to reclaim Taiwan.

C. bore no relationship to the level of Soviet economic assistance to China.

D. saw Mao describe China as the international leader of industrialized nations. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 9 of 20
5.0 Points
The term "Evil Empire" referred to the:

A. Soviet Union.

B. Chinese government.

C. United States in the rhetoric of Iran’s revolutionary Islamic regime.

D. Sandinista regime in Nicaragua. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 10 of 20
5.0 Points
Under Ronald Reagan, the United States was able to help sustain a Vietnam like war that long embroiled Soviet forces in:

A. Uzbekistan.

B. Turkmenistan.

C. Kazakhstan.

D. Afghanistan. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 11 of 20
5.0 Points
Joseph Stalin:

A. inaugurated a new, benevolent stage of governmental policy with his Stalingrad speech in January, 1946.

B. continued his reliance on the terror apparatus, including the holding of about 9,000,000 Soviet citizens in Siberian concentration camps.

C. named his protégé, Andrei Zhdanov, as his successor.

D. denounced Lenin at the Thirtieth Party Congress. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 12 of 20
5.0 Points
Nikita Khrushchev:

A. was determined to follow in Stalin’s path, avoiding even the appearance of innovation.

B. was known as "old stone butt" by Western leaders.

C. was mocked as "Cottonman" by many Russians.

D. permitted the publication of One Day in the Life of Ivan Denisovich. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 13 of 20
5.0 Points
Which of the following statements is NOT true of the Brezhnev years in the Soviet Union?

A. Khrushchev was forced into retirement.

B. As a result of détente, there was a freer and more relaxed domestic atmosphere.

C. The economic policies continued to de-emphasize consumer goods production.

D. Agricultural problems continued to cause many difficulties. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 14 of 20
5.0 Points
The ethnic tensions that resulted as an unanticipated by product of glasnost were caused by:

A. the encouragement of these feelings from the gulag.

B. a combination of the statement of long suppressed feelings as a result of new freedoms, the inability of the army to control the resulting violence.

C. the desire on the part of many ethnic minorities to retain the dominance of Communism throughout the Soviet Union.

D. the relaxation of Gorbachev’s iron grip on the Soviet system. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 15 of 20
5.0 Points
All of the following are true about events in Poland from 1980 to 1991 EXCEPT:

A. mass public demonstrations caused significant changes in government policy.

B. huge rises in food prices helped to give rise to Solidarity.

C. by the end of 1990, the nation had freely elected a new president.

D. Soviet troops occupied the country in December 1990. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 16 of 20
5.0 Points
A leading Soviet writer of the 1950s and winner of the Nobel Prize was :

A. Vaclav Havel.

B. Gennady Zhuganov.

C. Leo Tolstoy.

D. Boris Pasternak. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 17 of 20
5.0 Points
All of the following are correct about Mao’s Red Guards EXCEPT:

A. in many instances, they brutalized their victims with impunity.

B. they were composed of discontented Chinese youth.

C. they received re-enforcements from Taiwan.

D. contained disgruntled party members. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 18 of 20
5.0 Points
The "fifth modernization" referred to in post Mao China was:

A. land reform.

B. national defense.

C. democracy.

D. industry. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 19 of 20
5.0 Points
Chinese "communes" were:

A. Communist Party committee cadres.

B. urban districts established by Mao Zedong.

C. the modern equivalent of the traditional cottage industries in pre modern China.

D. agricultural communities containing more than thirty thousand people. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 20 of 20
5.0 Points
For the Chinese Communist Party, culture was:

A. seen as a unique resource which should be preserved and not changed.

B. valuable and valid for its own sake.

C. seen as an important instrument for indoctrination.

D. not to be used in the same way the Soviets had used it. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Customer: replied 2 years ago.
Question 1 of 20
5.0 Points
Charles De Gaulle did NOT:

A. see France increase its gross domestic product during his period of government.

B. create the Fifth Republic.

C. increase the power of the office of president.

D. come to power because of the Algerian crisis. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 2 of 20
5.0 Points
All of the following occurred between 1945 and 1960 EXCEPT:

A. West Germany’s gross national product surpassed that of Nazi Germany by 1955.

B. Charles De Gaulle was elected president of France.

C. the development of a welfare state in Britain was facilitated by the election of the Labour Party.

D. Richard Nixon ended the war in Vietnam. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 3 of 20
5.0 Points
Which of the following was NOT a problem faced by the government of Helmut Kohl?

A. The armed hostility of France

B. High levels of unemployment and social discontent in the eastern part of Germany

C. The collapsed East German economy

D. Runaway budget deficits Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 4 of 20
5.0 Points
West Germany, between 1948 and 1965:

A. was led by Erich Honecker.

B. developed a top level anti terrorist group known as the Stasi.

C. saw real wages double between 1950 and 1965.

D. was divided by the Berlin Wall. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 5 of 20
5.0 Points
The European Community was primarily:

A. an economic union.

B. a political union.

C. a military alliance.

D. restricted to the nations of southern and eastern Europe. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 6 of 20
5.0 Points
Which of the following statements is NOT correct about John F. Kennedy?

A. He was the youngest elected president.

B. He was the first president to be born in the twentieth century.

C. He focused exclusively upon domestic matters rather than foreign affairs.

D. He was assassinated in 1963. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 7 of 20
5.0 Points
Richard Nixon:

A. pursued a "northern strategy," making civil rights a central plank in his political platform.

B. ordered the killing of four students at Ohio’s Kent State University by army soldiers.

C. refused to end the Vietnam War.

D. used illegal methods to obtain information from his political rivals. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 8 of 20
5.0 Points
The Reagan Revolution included all of the following EXCEPT:

A. strong support for labor unions and war on poverty programs.

B. a decrease in spending on social welfare programs.

C. tax reduction.

D. an increase in military expenditures. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 9 of 20
5.0 Points
All of the following are correct regarding the presidency of Bill Clinton EXCEPT:

A. Clinton claimed he was a "new Democrat."

B. he adopted a number of conservative policies.

C. because of his misconduct with a White House intern, he was not reelected in 1996.

D. the government budget deficit was reduced during his administration. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 10 of 20
5.0 Points
Which of the following is a correct statement about postwar Canadian political development?

A. Lester Pearson advocated political union with the United States.

B. The Liberal Party created Canada’s welfare state.

C. Brian Mulroney opposed a free trades agreement with the United States that was very well received by all Canadians.

D. Quebec will be granted independence in 2006, as a result of the national referendum. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 11 of 20
5.0 Points
The substitution of traditional imports by increasing domestic industrial production in Latin America began to fail in the 1960s because:

A. they often lacked sufficient labor to allow them to compete with foreign manufacturers.

B. Japan refused to buy any goods from countries using import substitution.

C. domestic markets were too small and countries were unable to find enough foreign buyers.

D. United States firms effectively stifled attempts to establish industry in Latin America. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 12 of 20
5.0 Points
Which of the following statements accurately describes developments relating to Cuba in the late 1950s and early 1960s?

A. President Johnson authorized the CIA to train Cuban exiles to invade the island.

B. The Bay of Pigs disaster resulted in a Soviet decision to place Soviet missiles in Cuba.

C. Fidel Castro was overthrown by Fulgencio Batista.

D. Che Guevara successfully established a communist government in Bolivia. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 13 of 20
5.0 Points
Which of the following Latin American politicians would NOT be described as a dictator?

A. Fulgencio Batista

B. Juan Perón

C. Vicente Fox

D. Fidel Castro Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 14 of 20
5.0 Points
Which of the following statements is NOT a true depiction of Mexican development in recent decades?

A. In 1996, Mexican peasants received net incomes equal to those of wealthy American farmers.

B. Wealth from oil reserves is no longer able to solve all of Mexico’s economic problems.

C. In 1968, university students in Tlaltelolco Square protested against the policies and nature of the Mexican government.

D. Vicente Fox was elected Mexico’s president in 2000, defeating the PRI candidate. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 15 of 20
5.0 Points
All of the following are correct about the consumer society EXCEPT:

A. the number of blue collar workers increased after the 1960s.

B. there was an increase in real wages for many.

C. the number of people engaged in agriculture dropped significantly.

D. installment plan buying increased. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 16 of 20
5.0 Points
The women’s movement writer in who wrote The Second Sex was:

A. Simone de Cognac.

B. Simone de Beauvoir.

C. Adrienne Koch.

D. Germaine Greer. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 17 of 20
5.0 Points
Which of the following statements accurately describes recent environmental developments?

A. E. F. Schumacher argued that modern production technology was undercutting the long term ability of society to produce or, possibly, even to survive.

B. Green movements have developed in an effort to restrict the spread of environmental protection efforts.

C. Communist regimes were the creators of the environmental movement.

D. Greens in northern Europe are now focused on animal rights issues only. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 18 of 20
5.0 Points
Samuel Beckett, in Waiting for Godot, developed the dramatic movement known as:

A. Cubism.

B. the Theater of the Absurd.

C. Synergetic Surrealism.

D. Monism. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 19 of 20
5.0 Points
The so-called “Americanization of the world” has resulted from all of the following influences EXCEPT:

A. popular musical forms such as jazz and rock and roll.

B. television.

C. advertising.

D. the bleak world-view of absurdist drama and literature. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 20 of 20
5.0 Points
Which of the following statements is NOT correct about religion in the West after World War II?

A. Religious renewal in the Catholic Church was associated with Pope John XXIII and Pope John Paul II.

B. Church attendance in Europe increased significantly in the 1960s and 1970s.

C. Religious fundamentalism increased in Protestant Christianity and in Islam.

D. Muslim communities were established in Britain, France, Germany and elsewhere in Europe. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Expert:  replied 2 years ago.

Answers to next group

 

1.Sarajevo.

2. the belief of most military leaders that the use of still larger numbers of troops would allow them to get their troops beyond the enemy trenches and gain a quick victory.

3. sharply limited free speech when it implemented the Defense of the Realm Act

4. after working class women staged a massive food march in Petrograd.

5. Cheka

6. David Lloyd George

7. The transfer of Bavaria to France as a reparations payment

8. was superficial, as reflected by the overly optimistic response to the Locarno Treaty and other diplomatic agreements but which failed to deal the issue of military disarmament.

9. faced great economic challenges such as runaway inflation and later the Great Depression.

10. Hannah Höch and Salvador Dali.

11.were usually led by people with extensive knowledge of Western ideas and values.

12. Dhoti-simple garment of coarse home-spun cotton

13.British investors.

14.Ibn Saud established the kingdom of Saudi Arabia.

15. a massive oil discovery at Dhahran in 1938 moved Saudi Arabia from being an area of chronic poverty to one of unexpected national affluence.

16. demonstrations by Chinese students and others in opposition to the Japanese being awarded

17. blend Confucianism and Islam with Western capitalism.

18. was increasingly influenced by Marxists on the left and radical nationalism on the right.

19. bananas and cinchona from Brazil.

20. the fascistic PRI seized power in 1926.

 

Working on your next set.

 

 

:-)

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
Question 1 of 20
5.0 Points
The Western presence in Africa left a legacy that:

A. was entirely negative.

B. disappeared immediately when the colonial powers withdrew.

C. was overwhelmingly positive in its impact.

D. mixed, with both positive and negative results. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 2 of 20
5.0 Points
In terms of the chronology of decolonization, it is accurate to say that:

A. the first black African nation to become independent was the Congo, called the Banana Coast.

B. the African National Congress became increasingly radical as its modest initial goals were rejected by white South African governments.

C. Ahmad Ben Bella convinced Britain to proclaim Sudanese independence in 1988.

D. Portugal left Angola in 1949. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 3 of 20
5.0 Points
Economic development in Africa has been difficult for all of the following EXCEPT:

A. AIDS.

B. a declining population.

C. a too rapid population growth.

D. the vast differences between rural and urban Africans. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 4 of 20
5.0 Points
In Kenya:

A. the population has been reduced, which has slowed economic growth.

B. the shortage of agricultural land forced Kenyans to migrate to Saudi Arabia to find better farmland.

C. the government of President Moi publicly praised the novelist Ngugi Wo Thiong’o and published his work in the Kikuyu language.

D. capitalism is the dominant economic system. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 5 of 20
5.0 Points
In 1993, President de Klerk agreed with Nelson Mandela to implement:

A. immediate and total National Party control until the ANC had greater experience in governing such a diverse society.

B. a transitional period in which representatives of the National Party and the ANC would be cabinet members.

C. democratic national elections.

D. a temporary dictatorship which combined representatives of both parties. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 6 of 20
5.0 Points
In African politics since 1980 all of the following have occurred EXCEPT:

A. Wole Soyinka went into exile because of government hostility toward his writing.

B. the corrupt regime of Mobutu Sese Seko was overthrown in 1997.

C. Nigeria’s oil wealth has been dissipated by a series of corrupt dictatorships.

D. most African states have experienced increasing economic prosperity. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 7 of 20
5.0 Points
All Israeli governments have been composed of coalitions of several political parties because:

A. of the diverse population and large area of the country.

B. the Knesset used the American electoral system.

C. the nation was composed of two sharply divided political parties.

D. the nation was composed of many political parties having diverse interests. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 8 of 20
5.0 Points
The hopes for a lasting Middle East peace after Camp David were never realized, in part because of:

A. the 1981 assassination of Sadat by Jewish militants.

B. the refusal of many non-Islamic states to recognize Israel’s right to exist.

C. Israeli’s policy of establishing settlements in the occupied West Bank territories.

D. Ronald Reagan’s election as the United States president. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 9 of 20
5.0 Points
Which of the following statements is NOT true of the Islamic revival in the Middle East?

A. Islamic "fundamentalism" may be a practical attempt to try to counter hedonism and other destabilizing forces.

B. It has resulted solely from a clash between modern and traditional ideas and values.

C. It has been fed by the reactions of the ulama to the impact of Western secularization.

D. The ideology of Iranian Shi’ite has caused its popularity to spread to Algeria and Egypt. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 10 of 20
5.0 Points
Which of the following is NOT correct about the economies of the Middle East?

A. There is only a small amount of arable land.

B. Most of the most fertile agricultural land is owned by peasant farmers.

C. There is a lack of water in the region.

D. The Qur’an has little to say about economics. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 11 of 20
5.0 Points
All of the following are correct about Kashmir EXCEPT:

A. a majority of the population in Hindu.

B. most of the population is Muslim.

C. India controls most of Kashmir.

D. it has led to violence between India and Pakistan. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 12 of 20
5.0 Points
The new Indian government in 1947:

A. was based on that of the Soviet Union.

B. had a powerful president, as Nehru was an admirer of the United States constitution.

C. was based on the British system, with a figurehead president and a parliamentary form.

D. barred only two groups, Sikhs and harijans, from voting. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 13 of 20
5.0 Points
Which of the following statements best characterizes the nature of India today?

A. India, unlike China, has rejected its cultural traditions and adopted those of the West.

B. The majority of India’s population is part of a large and growing middle class.

C. India’s economy is a perfect model of the modern, successful socialist state.

D. India today is a nation of contrasts, with a majority of its population living in poverty. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 14 of 20
5.0 Points
The controversial Indian writer who uses the technique of magical realism and who has angered Moslems is:

A. Anita Desai.

B. Salmon Rushdie.

C. R. K. Narayan.

D. V. S. Naipaul. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 15 of 20
5.0 Points
The major dichotomy in Southeast Asia is the contrast between:

A. men and women.

B. Chinese and Burmese.

C. villages and cities.

D. mountains and lowlands. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 16 of 20
5.0 Points
Immediately after World War II, General MacArthur’s responsibilities included the demilitarization of Japanese society and the:

A. elimination of the Japanese emperor.

B. trial of American officials charged with war crimes.

C. laying of the foundations of postwar Philippines society.

D. supervision of the creation of labor unions and the breakup of the zaibatsu. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 17 of 20
5.0 Points
The following is true about the Japanese educational system EXCEPT:

A. the workload for students is heavier than that of the American educational system.

B. it possesses a non restrictive and individualistically oriented environment.

C. it demands considerable conformity by the students.

D. it has a relationship to the honor of the family that is directly tied to achievement. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 18 of 20
5.0 Points
Kenzaburo Oe:

A. is Japan’s greatest living poet.

B. painted the famous "portrait of General MacArthur" in eight minutes on a sidewalk.

C. received a Nobel Prize for literature.

D. believes rising materialism in present day Japan represents "progress." Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 19 of 20
5.0 Points
Under the regime of Lee Kuan yew:

A. an unexpected attempt to foster individualism was made.

B. the concepts of Western democratic pluralism have been encouraged.

C. the Soviet concept of a centralized socialist society has been favored.

D. thrift, hard work, and an obedience to authority were the tenets of state policy. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Question 20 of 20
5.0 Points
The rapid economic development of the "little tigers" can be attributed to:

A. a "modernizing elite" with an economic vision and practicality.

B. an astute political leadership that gave the highest priority to political democracy.

C. government encouragement of population growth.

D. policies that encouraged imports. Reset Selection

Mark for Review What's This?
Expert:  replied 2 years ago.

Here are the answers to the next group posted:

 

1. D. The leaders of the three Allied nations were deeply divided over the future of Japan. Reset Selection

2. D. Marshall Plan

3. B. supports the view of many revisionist historians that United States policies drove Stalin to adopt a hostile view of the West.

4. B. peasant enthusiasm to Mao's promises to give land to the peasants.

5. C. became more determined to block Western contact with the Chinese government.

6. C. was treated with suspicion by United States leaders, especially after the Soviet crushing of the unrest in Hungary in 1956.

7. A. the Soviet Union decided to send nuclear weapons to Cuba in 1962

8. B. was aggravated by the lack of Soviet support for Chinese efforts to reclaim Taiwan

9. A. Soviet Union

10. D. Afghanistan

11. B. continued his reliance on the terror apparatus, including the holding of about 9,000,000 Soviet citizens in Siberian concentration camps

12. D. permitted the publication of One Day in the Life of Ivan Denisovich

13. B. As a result of détente, there was a freer and more relaxed domestic atmosphere

14.B. a combination of the statement of long suppressed feelings as a result of new freedoms, the inability of the army to control the resulting violence

15. D. Soviet troops occupied the country in December 1990

16. D. Boris Pasternak.

17. C. they received re-enforcements from Taiwan

18. C. democracy

19. D. agricultural communities containing more than thirty thousand people

20.D. not to be used in the same way the Soviets had used it

 

Working on the next group.

 

Please be sure to hit ACCEPT for these as I continue work on your next set

 

:-)

 

You are keeping me busy today :-)

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
Lol.. Sorry you don't have to do them today you can do it tomorrow enjoy your Sunday with the family
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.

I am good.. going to get them done for you today if at all possible..

 

:-) Believe me, you are a valued customer and I want to ensure that you receive my prompt attention as much as possible

 

 

Customer: replied 2 years ago.
The assignment you did

90
95
85
85
Customer: replied 2 years ago.
I have two eassy assignment that are due as well
Expert:  replied 2 years ago.

You will need to post those in a new thread as those would not be in this group and would need to be moved to the "essay" area. I do not usually do the essay portions but would be willing to take a look.

 

Here are the answers to this group:

 

1. see France increase its gross domestic product during his period of government.

2.

Richard Nixon ended the war in Vietnam.

3.

The armed hostility of France

4.

was divided by the Berlin Wall.

5.

an economic union.

6.

He focused exclusively upon domestic matters rather than foreign affairs.

7.

used illegal methods to obtain information from his political rivals.

8.

strong support for labor unions and war on poverty programs.

9.

because of his misconduct with a White House intern, he was not reelected in 1996.

10.

Lester Pearson advocated political union with the United States.

11.t

hey often lacked sufficient labor to allow them to compete with foreign manufacturers.

12.

The Bay of Pigs disaster resulted in a Soviet decision to place Soviet missiles in Cuba.

13.

Vicente Fox

14.

In 1996, Mexican peasants received net incomes equal to those of wealthy American farmers.

15.

the number of people engaged in agriculture dropped significantly.

16.

Simone de Beauvoir.

17.

E. F. Schumacher argued that modern production technology was undercutting the long term ability of society to produce or, possibly, even to survive.

18.

the Theater of the Absurd.

19.

the bleak world-view of absurdist drama and literature.

20.

Church attendance in Europe increased significantly in the 1960s and 1970s.

 

Working on the last group now... Please be sure to hit ACCEPT on these

 

:-)

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Expert:  replied 2 years ago.

Here are the answers to the last group:

 

1. mixed, with both positive and negative results.

2. Portugal left Angola in 1949.

3. a declining population.

4. capitalism is the dominant economic system.

5. a transitional period in which representatives of the National Party and the ANC would be cabinet members.

6. most African states have experienced increasing economic prosperity.

7. the nation was composed of many political parties having diverse interests.

8. Israeli's policy of establishing settlements in the occupied West Bank territories.

9. It has resulted solely from a clash between modern and traditional ideas and values.

10. Most of the most fertile agricultural land is owned by peasant farmers.

11. a majority of the population in Hindu.

12. was based on the British system, with a figurehead president and a parliamentary form.

13. India today is a nation of contrasts, with a majority of its population living in poverty.

14. Salmon Rushdie.

15. villages and cities.

16. supervision of the creation of labor unions and the breakup of the zaibatsu.

17. it possesses a non restrictive and individualistically oriented environment.

18. received a Nobel Prize for literature.

19. thrift, hard work, and an obedience to authority were the tenets of state policy.

20. a "modernizing elite" with an economic vision and practicality.

 

All the best. Please be sure to hit ACCEPT for this group as well.

 

Hope to hear from you again soon and have a wonderful rest of the weekend!

 

:-)

Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
Appreciated your work
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
No problem

Please be sure to hit accept on that last group for me

Feel free to request me again anytime

All the best to you and your family
Customer: replied 2 years ago.
If an officer encourages a private citizen to search his neighbors house for a stolen television, the Fourth Amendment:
A. does not apply.
B. applies only if evidence of crime is found.
C. applies.
D. does not apply if there was probable cause.
Reset Selection

Which of the following is NOT a recognized exception to the search warrant requirement?
A. Exigent circumstances
B. Administrative search
C. Search incident to lawful arrest
D. Crime scene
Reset Selection

Which of the following is NOT a special needs search?
A. Public school students
B. Probationers and parolees
C. Airport security
D. Exigent circumstances
Reset Selection

The term contraband generally means:
A. items which are illegal for anyone to possess.
B. fruits of crime.
C. instruments of crime.
D. evidence.
Reset Selection

One way in which search warrants are different from arrest warrants is that search warrants:
A. do not have to be based on probable cause.
B. can only be approved by judges of courts of record.
C. can expire.
D. can be based on stale information.
Reset Selection

Under the Fourth Amendment, a search is a/an:
A. interference with a pecuniary interest in property.
B. intrusion into an area where a person has a reasonable expectation of privacy.
C. entry into a public area.
D. interference with a reasonable expectation of possession.
Reset Selection

A search warrant is issued by a magistrate on the basis of a __________ signed and prepared by a police officer.
A. sworn affidavit
B. statement of reasonable suspicion
C. writ
D. complaint
Reset Selection

In general, searches and seizures of computers have __________ legal requirements as any other type of seizures.
A. more
B. less
C. the same
D. more and less
Reset Selection

Search warrants:
A. do not expire.
B. must be signed by a police officer.
C. must be executed or served in a reasonable fashion.
D. can be used for fishing expeditions.
Reset Selection

Under the Fourth Amendment, which of the following is NOT a valid purpose for setting up a roadblock?
A. Immigration law enforcement
B. Detecting drunk drivers
C. Checking for drivers licenses and registration
D. Drug detection
Reset Selection

A stop by a police officer for no reason or without any justification is:
A. not a stop.
B. unusual.
C. legal.
D. illegal.
Reset Selection

An exception to the usual rule requiring individualized suspicion before stopping a vehicle is for certain types of:
A. checkpoints.
B. motor homes.
C. high-speed pursuits.
D. high-performance motor vehicles.
Reset Selection

Which of the following is NOT a constitutionally valid type of roadblock?
A. General law enforcement
B. Drunk driving
C. Illegal aliens
D. Driver’s license check
Reset Selection

During valid traffic stops, officers must always:
A. inform the person that they are free to go before attempting to get consent to search the vehicle.
B. get a written consent to search, as oral consents are not valid.
C. inform the person of his or her Fourth Amendment right before getting a consent to search.
D. reasonably limit the duration of the stop.
Reset Selection

A vehicle stop is a Fourth Amendment:
A. seizure of persons and property.
B. search of property.
C. search of a person.
D. seizure equivalent to an arrest.
Reset Selection

The minimum requirement for a vehicle stop, with regard to a particular vehicle or driver, is:
A. probable cause.
B. a warrant.
C. reasonable suspicion.
D. clear and convincing evidence.
Reset Selection

The minimum requirement for an officer to arrest the passengers of a car along with the driver is:
A. probable cause.
B. a warrant.
C. reasonable suspicion.
D. clear and convincing evidence.
Reset Selection

An officer makes a valid traffic stop and issues a valid ticket (citation). The officer has no intention of making an arrest or taking the person into custody. Without consent or probable cause, the officer searches the vehicle. Under the Fourth Amendment, this search is:
A. a lawful version of a search incident to a lawful arrest.
B. invalid because vehicle searches require warrants.
C. invalid because there is no probable cause or consent.
D. valid because there is a risk to officer safety.
Reset Selection

The police may search a container located in a car without a search warrant even though they lack probable cause to search the car as a whole and only have probable cause to believe that the:
A. container itself contains contraband or evidence.
B. car itself contains contraband or evidence.
C. trunk itself contains contraband or evidence.
D. driver contains contraband or evidence.
Customer: replied 2 years ago.
Which of the following warnings to suspects is NOT required by the Miranda decision?
A. A warning that they have the right to terminate the interview at any time
B. A warning that they have the right to remain silent
C. A warning that anything they say may be used against them
D. A warning that they have the right to have an attorney present
Reset Selection

For Miranda purposes, “custody” usually means that a person is under arrest or:
A. deprived of freedom in a significant way.
B. subject to a stop and frisk.
C. subject to a traffic stop and issuance of a ticket.
D. being questioned by a police officer.
Reset Selection

Miranda and the privilege against self-incrimination do not apply to identification procedures, because the warnings and privilege apply only to __________ evidence.
A. testimonial
B. physical
C. probative
D. circumstantial
Reset Selection

An undercover law enforcement officer poses as a fellow inmate of a suspect and asks incriminating questions. The suspect makes an incriminating statement. No warnings are given. This statement is:
A. inadmissible because the suspect is in custody and undergoing interrogation by a police officer.
B. inadmissible because deception was used.
C. inadmissible if used to impeach the defendant’s testimony at trial.
D. admissible because Miranda only applies to interrogation in a coercive, police-dominated atmosphere.
Reset Selection

Miranda v. Arizona is based on protections guaranteed by which of the following amendments?
A. Fifth Amendment
B. Sixth Amendment
C. Seventh Amendment
D. Eighth Amendment
Reset Selection

The privilege against self-incrimination applies only to:
A. physical evidence.
B. Identification.
C. testimonial or communicative evidence.
D. evidence obtained from the person of the suspect.
Reset Selection

Proof beyond a reasonable doubt in a criminal case to convict is required by the:
A. Sixth Amendment.
B. Fifth Amendment.
C. equal protection clauses.
D. due process clauses.
Reset Selection

Which of the following is NOT a valid technique for controlling prejudicial publicity in a criminal case?
A. Change of venue
B. Sequestration of jury
C. Issuance of a gag rule
D. Closing the trial to the public and media
Reset Selection

Under the Sixth Amendment, in state criminal cases, the minimum number of jurors required is:
A. five.
B. six.
C. nine.
D. twelve.
Reset Selection

Defendants are deemed to have waived their Fifth Amendment privilege against self-incrimination at trial if they:
A. gave a pretrial confession.
B. testify.
C. are called as a witness by the prosecution.
D. are called as a witness by the judge.
Reset Selection

A statute that prohibits prosecution for a crime if the person is not prosecuted within a certain amount of time is called a statute of:
A. litigations.
B. limitations.
C. liberality.
D. locution.
Reset Selection

The test for whether an error by trial counsel constitutes ineffective assistance of counsel is whether the:
A. defendant got a fair trial.
B. defendant is guilty.
C. defendant could have gotten a better deal by plea bargaining.
D. trial cannot be relied upon to have produced a just result.
Reset Selection

Different sentences given for similar crimes is known as sentencing:
A. disparity.
B. parity.
C. impropriety.
D. propriety.
Reset Selection

A sentence structure where the sentence imposed is specified by law and cannot be deviated from is called __________ sentencing.
A. presumptive
B. mandatory
C. concurrent
D. consecutive
Reset Selection

Cruel and unusual punishment is prohibited by which Amendment to the Constitution?
A. Fourth
B. Fifth
C. Sixth
D. Eighth
Reset Selection

The release of a prisoner prior to the end of his or her prison term but subject to supervision is known as:
A. probation.
B. parole.
C. release.
D. completing a sentence.
Reset Selection

Determinate sentences specify the period of incarceration based on:
A. the jury's decision.
B. guidelines.
C. the judge’s decision.
D. The governor’s decision.
Reset Selection

Which of the following is NOT a type of intermediate sanction?
A. Parole
B. House arrest
C. Community service
D. Day reporting
Reset Selection

The right to __________ for victims means the right to speak during the sentencing hearing.
A. allocution
B. confrontation
C. appeal
D. notification
Customer: replied 2 years ago.
The doctrine that holds that government functions are owed to the general public but not to specific individuals is the:
A. deep pockets doctrine.
B. public duty doctrine.
C. deliberate indifference doctrine.
D. good faith doctrine.
Reset Selection

The use of power possessed by virtue of law and made possible only because the officer is clothed with the authority of the state is known as:
A. acting within the scope of authority.
B. a clearly established constitutional right.
C. municipal policy or custom.
D. acting under color of law.
Reset Selection

Title 42 of the U.S. Code, Section 1983 is commonly referred to as:
A. the legal liability law.
B. the constitutional law.
C. the civil rights law.
D. the plaintiff’s law.
Reset Selection

False arrest, false imprisonment, assault, and battery are examples of:
A. negligence torts.
B. reckless torts.
C. deliberate indifferential torts.
D. intentional torts.
Reset Selection

The two categories of types of force used by police officers are:
A. nondeadly and deadly.
B. reactive and proactive.
C. good faith and bad faith.
D. subjective and objective.
Reset Selection

A Section 1983 case is filed under:
A. city law.
B. state law.
C. county law.
D. federal law .
Reset Selection

A city can criminally prosecute individuals:
A. for unknowingly filing false complaints against the police.
B. for knowingly filing false complaints against the police.
C. for filing false complaints against the police.
D. for knowingly filing true complaints against the police.
Reset Selection

The main purpose of the exclusionary rule is:
A. to keep illegally obtained evidence out of court.
B. to punish the offender.
C. to deter the offender.
D. to deter police misconduct.
Reset Selection

Which of the following is NOT a significant provision of the Patriot Act of 2001?
A. Modifies immigration law
B. Decreases the FBI’s wiretapping authority
C. Allows the FBI nationwide jurisdiction to obtain search warrants
D. Allows FBI agents to use roving wiretaps to monitor any telephone used by a terrorism suspect
Reset Selection

Which of the following is one of the stated purposes of the Department of Homeland Security?
A. Mobilize the armed forces to secure the homeland from terrorist attacks
B. Organize our nation to secure the homeland from terrorist attacks.
C. Mobilize our nation to secure the east coast
D. Organize our nation to secure the west coast
Reset Selection

The perception is that terrorism is mainly viewed by legislatures and policy makers as a concern for:
A. national law enforcement agencies.
B. local police departments.
C. state police.
D. city police.
Reset Selection

One of the legal issues regarding terrorism is determining who:
A. is the last word in the chain of command.
B. is charge of the Department of Homeland Security.
C. should conduct hearings for enemy combatants.
D. is an enemy combatant.
Reset Selection

Electronic surveillance is the use of electronic devices to monitor a person’s:
A. memberships in organizations.
B. intentions.
C. location.
D. future plans.
Reset Selection

Which of the following is NOT a type of electronic surveillance?
A. Stakeout
B. Eavesdropping
C. Night vision
D. CCTV
Reset Selection

Which of the following electronic devices record the numbers dialed from a particular telephone?
A. Hidden cameras or video-recorders in private places
B. Electronic surveillance
C. Spike mikes
D. Pen registers
Reset Selection

Title III of the Omnibus Crime Control and Safe Streets Act of 1968 provides that law enforcement officers nationwide can tap or intercept wire communications to intercept private conversations:
A. if one of the parties has consented.
B. only with a warrant.
C. any time they have reasonable suspicion.
D. any time they have probable cause.
Reset Selection

At least 21 states have laws that outlaw the use of:
A. hidden cameras or video-recorders in private places.
B. electronic surveillance.
C. pen registers.
D. spike mikes.
Reset Selection

In which of the following cases did the Court hold that overly broad eavesdropping statutes are unconstitutional?
A. Berger v. New York
B. Katz v. United States
C. Kyllo v. United States
D. Rasul v. Bush
Reset Selection

One reason Katz v. United States (1967) is significant is that it makes the Fourth Amendment protection:
A. reasonable.
B. helpful.
C. portable.
D. necessary.
Reset Selection

You might expect to find closed-circuit television cameras looking at you in all of the following locations EXCEPT:
A. banks.
B. malls.
C. airports.
D. bathrooms.
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Got them... Will work on this evening for you

:-)
Customer: replied 2 years ago.
Good evening did you forget the assignment
Customer: replied 2 years ago.
good morning
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Good morning...

I apologize for last night. I was having technical issue and was unable to even get in to the system - I think it was more on my end than on JA side.

Are you still needing these three sets? I will work on them this morning for you if you still do.

:-)
Customer: replied 2 years ago.
Yes
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Okay - working on this morning for you..

Again, sorry for that delay last night :-(
Customer: replied 2 years ago.
its okay no problem..
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
:-) (Sorry, I have to reply back after a reply in order to "unlock" things for me on this side)... glitch in the system.
Customer: replied 2 years ago.
kool
Expert:  replied 2 years ago.
Here are the

FIRST SET OF ANSWERS

Working on second set now. Please be sure to hit ACCEPT for these.

:-)
Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
here is the second set of questions

CLICK HERE

Working on the last set right now
Expert:  replied 2 years ago.
And, here are the answers to the 3rd set

CLICK HERE

All the best. Be sure to hit ACCEPT on these for me.

Feel free to request me ae.in anytime.

:-)
Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
1) Each of the following were element of the New Deal Except:
a) Relief, recovery, and reform
b) a massive employment program
c) unemployment insurance and bank deposit insurance
d) A balance budget

2 John Maynard Keynes noted that:
a) we could print all the money we want and still have scarcity
b) to secure the greatest amount of pleasure with the least possible outlay should be the aim of all economic effort,
c) The general notion that scarcity is due to not having enough money is an illusion
d) Both a and c

3)
How does a decrease in supply affect equilibrium price and quantity?
A decrease in supply leads to a lower equilibrium price and a lower equilibrium quantity.
A decrease in supply leads to a lower equilibrium price and a higher equilibrium quantity.
A decrease in supply leads to a higher equilibrium price and a lower equilibrium quantity.
A decrease in supply leads to a higher equilibrium price and a higher equilibrium quantity.

4)
In general, __________ by unanticipated inflation.
creditors and debtors are both helped
creditors and debtors are both hurt
creditors are helped and debtors are hurt
creditors are hurt and debtors are helped

5)
Each of the following is an indirect tax EXCEPT the __________ tax.
gasoline
telephone
corporate income
excise

6)
Say's law:
was a basic pillar of classical economics.
was a basic pillar of Keynesian economics.
was formulated during the Great Depression.
proves that we can never have full employment.

7) Barter transactions:
involve directly exchanging goods for other goods.
can occur without the "double coincidence of wants."
are less costly than transactions involving money.
involve the use of money as a medium of exchange.

8)
Gross saving is the total of __________ saving.
personal and business
personal and government
business and government
personal, business, and government

9) Lorenz curves tell us about the:
absolute distribution of income.
relative distribution of income.
incidence of malnutrition.
poverty line

10)
Which statement is TRUE?
The U.S. is both the world's leading creditor nation and the leading debtor nation.
The U.S. is neither the world's leading creditor nation nor the world's leading debtor nation.
The U.S. is the world's leading creditor nation and not the world's leading debtor nation.
The U.S. is the world's leading debtor nation and not the world's leading creditor nation.
Customer: replied 2 years ago.
1)
Which of the following is NOT demonstrated by a production possibility curve?
Scarcity
Opportunity cost
Necessity for choice due to scarcity
Price

2)
The market price __________ the equilibrium price.
can be higher than, but never lower than
can be lower than, but never higher than
can be higher than, or lower than
is always equal to

3) The poverty line is set:
by the U.S. Bureau of the Census (based on family food budgets).
at the same income level right now as it's been since 1982.
so high that over 30% of all Americans are officially poor.
by the United Nations for every country in the world.

4)
If a monopolist has a straight-line demand curve, then its marginal revenue curve will:
be the same as the demand curve.
fall twice as quickly as the demand curve.
lie below the demand curve at all points.
cross the demand curve.

5)
As long as total utility is increasing, we know that marginal utility is:
positive.
decreasing.
increasing.
negative.

6)
A key reason that our gasoline prices elevated rapidly from 2006 to 2008 was:
tight global supplies and high prices.
the war in the Middle East.
greed by oil exporting countries.
inflation

7) In order for real wages to grow:
productivity must grow.
productivity must fall.
money wages must grow.
money wages must fall.

8)
The substitution effect and the output effect work in the:
same direction some of the time.
same direction all of the time.
opposite direction some of the time.
opposite direction all of the time.

9)
The law of demand holds for:
individuals, but not for markets.
markets, but not for individuals.
both individuals and for markets.
neither individuals nor for markets.

10)
A firm will maximize its profits or minimize its loss at the output where:
the difference between price and marginal cost is at its maximum.
total cost equals total revenue.
marginal cost equals marginal revenue.
total revenue equals variable cost.
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Here are the answers to the first set of questions posted today

http://www.mediafire.com/?i1a1is67aga2l69

:-)

Please be sure to hit ACCEPT for this set.
Customer: replied 2 years ago.
1)
Breaking a legal case up into its component parts in order to understand it better is known as:
summarizing.
titling.
briefing.
citing.

2)
The first examination of a witness is:
cross-examination.
direct examination.
re-cross examination.
re-direct examination.

3)
Which of the following does NOT require probable cause?
Conviction
Arrest
Search or arrest warrant
Stop and frisk

4)
The federal exclusionary rule may be triggered by violation of which of the following?
A state statute
A federal statute
A state constitution
The Fourth Amendment

5)
When police detain a person during a stop longer than is reasonable, the stop becomes a/an:
seizure.
search.
stationhouse detention.
arrest.

6)
What is defined as the taking of a person into custody against his or her will for the purpose of criminal prosecution or interrogation?
Stop
Frisk
Arrest
Stationhouse detention

7)
The Fourth Amendment protection against unreasonable searches and seizures does NOT apply in:
vehicles.
immigration and border searches.
public.
homes.

8)
Which of the following types of evidence has the strongest scientific foundation?
Polygraph
Hypnotically refreshed testimony
DNA testing
Lie detector

9)
The Amendment that guarantees the right to trial by a jury of peers is the:
Fourth Amendment.
Fifth Amendment.
Sixth Amendment.
Seventh Amendment.

10)
A Section 1983 case is a case usually filed in __________ court.
state
county
municipal
federal
Expert:  replied 2 years ago.
Here are the answers to the second set of questions posted today.

http://www.mediafire.com/?1yw58zfaujz8653


:-)
Mr. Gregory White, Master's Degree
Satisfied Customers: 4764
Experience: M.A., M.S. Education / Educational Administration
Mr. Gregory White and other Multiple Problems Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
1)
The key figure of Russian industrialization was:
Alexander III.
Nicholas II.
Ivan Denisovich.
Sergei Witte.

2)
Romanticism emphasized:
a commitment to group solidarity.
a focus on feeling, emotion, and imagination.
fascination with the future.
the common and the every day.

3) spurred the rise in Christian missionary work in East Africa in the nineteenth century.
The spread of Islam in the region
The rising native interest in monotheism
The positive native reception to church establishment
The persistence of the slave trade in East Africa

4)
The Sino Japanese War:
marked the acceptance of Western style imperialism by China when it took Korea from Japan.
began as each country tried to keep the other from taking over Tibet.
became a two power conflict when Russia refused to honor its alliance with Japan.
forced China to cede Taiwan and the Liaodong peninsula to Japan

5)
Using the Schlieffen Plan:
Germany launched a massive invasion of the Warsaw region of Poland.
France declared war on Austria.
Italy invaded the Austrian Tyrol.
Germany invaded France by way of Belgium

6)
In appraising the work of Mustapha Kemal Ataturk, one can say that:
he finally succeeded in unifying Persian society.
he maintained a strict Islamic consistency in all aspects of Turkish life.
he created a secular Turkish state that embraced many of aspects of a modern Western nation.
no real change from the traditional Ottoman ways ever occurred under his rule.

7)
Hitler wrote "Mein Kampf":
during World War I.
before the Beer Hall Putsch of 1923.
while in jail after the failed Beer Hall Putsch.
during the early years of the Great Depression.

8) ________ was increasingly seen by United States as a crucial element in American defense strategy in the Pacific during the winter of 1949-1950.
Oahu
Hong Kong
Taiwan
Sakhalin

9)
Leonid Brezhnev:
valued stability above all, and blocked any significant attempts to deal with economic or social problems.
greatly increased the funding for new agricultural areas in Kazakhstan and Mongolia.
sharply reduced the powers of the KGB and Interior Ministry.
was the first to finally break with Stalinism and to conciliate the Czech regime.

10)
The movement for civil rights in the United States during the 1950s and 1960s:
was strongly opposed by Malcolm X, a white political leader from Illinois.
created a “white backlash” which aided a national trend toward greater political conservatism.
received no governmental support until 1974.
was a catalyst which energized the Indian and black minorities, who together composed thirty four percent of the nation’s population.
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Here are the answers to the third set of problems posted today.

http://www.mediafire.com/?a33mxqwsd3jz1ap

Please be sure to hit ACCEPT for both this set AND the second set of questions above while I work on your next set.

:-)
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Here are the answers to the fourth set of questions today.

http://www.mediafire.com/?cc7gcuta90x9oh0

Please be sure to hit ACCEPT. Feel free to continue to request me anytime!

:-)
Customer: replied 2 years ago.
A student was interested in the cigarette smoking habits of college students and collected data from an unbiased random sample of students. The data is summarized in the following table:

Males Surveyed 50 Females Surveyed 75
Males Who Smoke 20 Females Who Smoke 25
Males Who Do Not Smoke 30 Females Who Do Not Smoke 50

Why is the table NOT a frequency distribution?

A. The number of males does not equal the sum of males that smoke and do not smoke.
B. The classes are not mutually exclusive.
C. There are too many classes.
D. Class limits cannot be computed.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
The main purpose of descriptive statistics is to:
A. data in a useful and informative manner.
B. make inferences about a population.
C. determine if the data adequately represents the population.
D. gather or collect data.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
A poll of 1,000 voters used to predict the outcome of a statewide election is an example of:
A. descriptive statistics.
B. continuous variable measurement.
C. statistical inference.
D. deductive statistics.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
The number of fishing boats shipped from a manufacturer to a dealer each month is described as a:
A. random variable.
B. qualitative variable.
C. discrete variable.
D. continuous variable.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
The kinds of numbers that can take on any value, either a fraction or integer, between specified limits are called:
A. random variables.
B. qualitative variables.
C. discrete variables.
D. continuous variables.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Which of the following is an example of a qualitative variable?
A. Number of children in a family
B. Weight of a person
C. Color of ink in a pen
D. Miles between oil changes
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Data obtained on the preferences of different religious groups for specific types of network television programming is an example of:
A. random variables.
B. qualitative variables.
C. discrete variables.
D. continuous variables.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
__________ level data are mutually exclusive and exhaustive, and categories are scaled according to the amount of the characteristic they possess, and zero represents a point on the scale.
A. Nominal
B. Ordinal
C. Interval
D. Ratio
Reset Selection

Mark for Review What's This?
A bank asks customers to evaluate the drive-through service as good, average, or poor. Which level of measurement does this classification illustrate?
A. Nominal
B. Ordinal
C. Interval
D. Ratio
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Information can be misrepresented:
A. through misleading charts and graphs.
B. by reporting of an association of variables as causation.
C. by presenting average data that misrepresents sample or population data.
D. All of the above
Reset Selection

Mark for Review What's This?
The first procedure we use to describe a data set is:
A. differentiation.
B. classification.
C. data correlation.
D. frequency distribution.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
The number of observations in each class is called the:
A. data set
B. class size
C. class frequency
D. class interval
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Which of the following is not a step used to organize data into a frequency distribution?
A. decide on the number of classes.
B. determine the class interval.
C. prepare the raw data.
D. set the individual class limits.
Reset Selection

Mark for Review What's This?
The _________ can be computed by adding the lower class limit to the upper class limit and dividing by 2.
A. class midpoint
B. class interval
C. class mark
D. class size
Reset Selection

Mark for Review What's This?
A set of data consists of 38 observations. How many classes would you recommend for the frequency distribution?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 8
Reset Selection

Mark for Review What's This?
A _________ is especially useful for depicting nominal level data.
A. bar chart
B. line chart
C. histogram
D. pie chart
Reset Selection

Mark for Review What's This?
A set of data consists of 230 observations between $235 and $567. What class interval would you recommend?
A. 15
B. 25
C. 45
D. 50
Reset Selection

Mark for Review What's This?
Both the _________ and the _________ allow us to get a quick picture of the main characteristics of the data.
A. frequency distribution chart, polygraph
B. histogram, frequency polygon
C. pie chart, line chart
D. horizontal bar chart, vertical bar chart
Reset Selection

Mark for Review What's This?
A set of data consists of 83 observations. How many classes would you recommend for the frequency distribution?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
Reset Selection

Mark for Review What's This?
A stem-and-leaf display is an alternative to a:
A. histogram
B. frequency distribution
C. frequency polygon
D. horizontal bar chart
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Got em - working on now...

:-)
Expert:  Mr. Gregory White replied 2 years ago.
Here are the responses to this set

http://www.mediafire.com/?1dazxf5wsc398wa

Please be sure to hit ACCEPT. All the studies.

You really do need to start a new thread for the next post though as this one has too many accepts on one and it might impact your subscription.

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • linda_us

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    1288
    Business Analyst and Solution Consultant with over 9 years of experience.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg linda_us's Avatar

    linda_us

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    1288
    Business Analyst and Solution Consultant with over 9 years of experience.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ED/educatortech/2012-6-7_1256_williams4.64x64.jpg Mr. Gregory White's Avatar

    Mr. Gregory White

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    829
    M.A., M.S. Education / Educational Administration
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/FL/FLAandNYLawyer/2012-1-27_14349_3Fotolia25855429M.64x64.jpg FiveStarLaw's Avatar

    FiveStarLaw

    Doctoral Degree

    Satisfied Customers:

    711
    Lawyer, Accountant and Researcher
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Bachelor's Degree

    Satisfied Customers:

    690
    Completed by BA degree in 1988 and graduated with a GPA of 4.0
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    B.Com

    Satisfied Customers:

    575
    have completed B.Com and CA Finalist
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    472
    BA degree and Certified Public Accountant
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/MY/MyVirtualCPA/2012-7-5_44024_cookmegan1.64x64.jpg MyVirtualCPA's Avatar

    MyVirtualCPA

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    152
    Master's degree holder who loves to help you understand your MC homework problems
 
 
 

Related Multiple Problems Questions

Chat Now With A Business Tutor
Mr. Gregory White
Mr. Gregory White
Business Tutor
4764 Satisfied Customers
M.A., M.S. Education / Educational Administration