How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Louie Your Own Question
Louie
Louie, Technician
Category: Motorcycle
Satisfied Customers: 11433
Experience:  25+ yrs. experience
13948492
Type Your Motorcycle Question Here...
Louie is online now
A new question is answered every 9 seconds

I will try one more time. Have a 2005 Kawasaki 800 Vulcan

Customer Question

I will try one more time. Have a 2005 Kawasaki 800 Vulcan Classic. Bought it new, has 1987 miles on it . In 2005 the dealer put . pipes. k&n filter and carb kit. Bike always ran fine. Started it Sat. runs terrible, on and off one cylinders, pops misses
, the whole bit. Runs fine on accerlation. Changed both plugs, drained the gas, put new high test in , still runs realy bad.
Submitted: 1 year ago.
Category: Motorcycle
Expert:  Louie replied 1 year ago.

Hi and welcome back to JustAnswer,

Thank you for the re-question and your patience. Should you still need assistance for information purposes only...

Initially, what were the burn colors at the tips of the old sparkplugs?

Still, proposed preliminary checks (if have not been tried) on the possibility of over/under-voltage, regulator/rectifier and/or stator issue. With a volt/multi-meter, determine the battery voltage when:

  • • ignition OFF and then when ON;
  • • when starting the engine;
  • • engine at idle;
  • • when attempting to rev the engine.

Please post back results / observations of the above once tried.