How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask EricFromCT Your Own Question
EricFromCT, Ford Lincoln Mercury Senior Master
Category: Mercury
Satisfied Customers: 3323
Experience:  ASE, Ford Lincoln Mercury Senior Master, Diesel, Kia Professional Elite
Type Your Mercury Question Here...
EricFromCT is online now
A new question is answered every 9 seconds

mercury milan: with a factory installed remote start

Resolved Question:

I have a mercury milan with a factory installed remote start, the car will not manually start but starts just fine with the remote start. When trying to start manually there is no noise or sound when the key is turned.
Submitted: 6 years ago.
Category: Mercury
Expert:  EricFromCT replied 6 years ago.

Hi. In the instrument cluster display there should be a symbol that looks like a lock. It should come on solid when the key is turned on, and then after like 3-5 seconds it should turn off. That is normal operation, indicating the chip in the key is ok.


If when you turn the ignition on and that symbol is blinking constantly, it is a problem with the factory security system, involving the key you are trying to use. Hope this helps. Please feel free to ask any more questions. Thanks, Eric

EricFromCT and other Mercury Specialists are ready to help you