How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask EricFromCT Your Own Question
EricFromCT
EricFromCT, ASE Certified Technician
Category: Mercedes
Satisfied Customers: 3418
Experience:  ASE Master certified L1, L2, Diesel Certified 16 years experience
34559540
Type Your Mercedes Question Here...
EricFromCT is online now
A new question is answered every 9 seconds

Marty I took my 02 ML 500 to the shop with a check engine

Customer Question

Marty
I took my 02 ML 500 to the shop with a check engine light and an accelerator petal that had delays. They found a code for the accelerator position sensor, replaced it and the problem is still occurring. Any ideas?
Submitted: 1 year ago.
Category: Mercedes
Expert:  EricFromCT replied 1 year ago.

Hi. Generally from the symptoms you describe, the problem sounds like the throttle body. Not the accelerator pedal position sensor. The throttle body is more common to fail and cause surging, and delayed response. I would have your mechanic check into that. Please respond with your comments or further questions. Thanks.

Expert:  EricFromCT replied 1 year ago.

Thank you for viewing my response at 11/19/2015 at 2:43:41 PM 2 day(s) ago. Please let me know if you have more questions on you vehicle. Also please rate my service. Thank you.

Customer: replied 1 year ago.
FYI
It was some bent pins on the connection for the
accelerator position sensor and some codes that had to be reset.Christian
Expert:  EricFromCT replied 1 year ago.

Wow, ok. Someone must have bent the pins over at some point. Glad you are back up and running though. Thank you.

Related Mercedes Questions