How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Marty Your Own Question
Marty
Marty, Mercedes Technician
Category: Mercedes
Satisfied Customers: 53672
Experience:  Bosch Certified Master Tech. Over 35 years experience.
13230946
Type Your Mercedes Question Here...
Marty is online now
A new question is answered every 9 seconds

Mercedes-Benz 420SEL instrument cluster not working (gas guage,speedometer,tach,

Customer Question

instrument cluster not working (gas guage,speedometer,tach, odometer) 1988 420 sel
Submitted: 6 years ago.
Category: Mercedes
Expert:  Marty replied 6 years ago.

eurotec :

Hi, that's going to be a bad fuse causing the problem.

eurotec :

Standby and I'll give you the fuse number.

eurotec :

It will be fuse #6 in the fuse box.

Customer :

any idea which one? I have checked and not found anything that appears blown

eurotec :

Replace the fuse and you'll be fine. Actually you can probably just roll it back and forth.

Customer :

i will try. if that is not it can I still get help?

eurotec :

The fuses are notorious for poor connections at their tips.

Customer :

i will try right now

eurotec :

Remove the fuse and look at it because the filament may be split and you can't see it.

eurotec :

I'll be here.

Customer :

t

Customer :

that was it

Customer :

thanks

eurotec :

You're welcome

eurotec :

Please remember to click Accept so I receive credit for my help.

eurotec :

Thank you.

Marty and other Mercedes Specialists are ready to help you
Customer: replied 6 years ago.
i have an additional question about another vehicle
Expert:  Marty replied 6 years ago.
How can I help you?
Customer: replied 6 years ago.

i have a 2001 jeep grand cherokee with dual climate control. the passenger side control olny blows cold regardless of the temp setting

 

Expert:  Marty replied 6 years ago.
On the Jeep this sounds like a bad blend door actuator or a broken blend door. When you adjust the temperature the motor adjusts the blend door for the desired heat setting. I would have the climate control system scanned for fault codes first. Next step will be to disassemble and inspect the actuator motors and doors.