How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Daniel Wilson Your Own Question
Daniel Wilson
Daniel Wilson,
Category: Medium and Heavy Trucks
Satisfied Customers: 4291
Experience:  Owner at DJ Wilson
Type Your Medium and Heavy Trucks Question Here...
Daniel Wilson is online now
A new question is answered every 9 seconds

This is Mercedes Benz engine 904 This truck has low power, I

Customer Question

This is for a Mercedes Benz engine 904
This truck has low power, I retrieve the codes
A) low coolant PID 111 FMI 68
B) boost pressure PID 102 FMI 1
C) EGR valve mechanism PID 146 PID 7
When I'm on the road and push the accelerator, maybe about 40 to 50 miles per hour, the engine light on comes on temporary, and goes away, this truck has a new EGR valve just replaced about 1 month ago.
Submitted: 3 months ago.
Category: Medium and Heavy Trucks
Expert:  go-west.. replied 3 months ago.
Good morning
Looks like you could have a egr cooler leaking coolant
Remove the outlet pipe of the cooler and see if there are any signs of coolant. If there is the cooler and egr valve may be have to be replaced as well
Let me know how you do
Customer: replied 3 months ago.
I did check that but the EGR cooler is good, EGR valve is good.
Customer: replied 3 months ago.
Relist: Inaccurate answer.
Expert:  Daniel Wilson replied 3 months ago.

Hi my name is ***** ***** see you requested a new answer. Bare with me while I pull up those codes.

Expert:  Daniel Wilson replied 3 months ago.

Click on this link for troubleshooting and testing the 146 EGR code.

146 troubleshooting

Expert:  Daniel Wilson replied 3 months ago.

Follow the test sequence to narrow down and isolate the cause.

Expert:  Daniel Wilson replied 3 months ago.

Click on this link and see PDF page 113 for the boost pressure fault troubleshooting and the other. Check the wiring harness and sensors for corrosion, damaged pins or problems causing a loss of signal to the ECU. Let me know. I will be on the road for the afternoon but I will reply back on my next available login if further help is needed.


Related Medium and Heavy Trucks Questions