Hi. Dr Rick here. I completed an Internal medicine internship in NYC and have two decades of clinical experience. How can I assist you today?
Is this for a real patient or for a school question?
What will be the are the drip rates?
or is that what you are looking for?
The patient weighs 250lbs/2.2 lbs per Kg = 81.8 kg
at 12 units/kg/ hr he needs 81.8Kg * 12 units = 981 units of herparin per hr
the infusion solution has 250,000 units heparin in 250 ml saline = 1,000 units/ml
So. The patient needs 981 units/1000 units per ml =0.98 ml/hr of the heparin solution.
This is for a job medication question---no, the patient weighs 180 pounds and the supplied solution is 25,000units in 250 ml. Please recalculate.
So. Just give him 1ml/hr....close enough.
That is the calculation above....
Does this make sense to you?
Ok.. redo at 180 lbs...
180/2.2 = 81.8 kg....OOps! I typed 250lbs above (which is wrong) but I did all my calculations using 180lbs body weight (which is correct)
So the answer, 1 ml/hr, is correct.
That is not very much......
Are you still there?
I guess you have stepped away from your computer.
I hope this information was helpful for you. But I do work for tips so I want to make sure you are happy with me before rating me. If you have another question on this or a related issue feel free to fire away. You may also receive an email survey after our chat, if you can please give me a “10” rating in all areas. It has been a pleasure to assist you today. Thanks in advance, Dr. Rick MD FACS
You are saying just give 12units x81.8 = 981 units per hour? That is not one of my choices...984 or 9.84 or.984 or 98.4. Can you see my dilemma?