How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Pete Your Own Question
Pete
Pete, Technician
Category: Industrial Equipment
Satisfied Customers: 24726
Experience:  17 years automotive training and experience.
14928985
Type Your Industrial Equipment Question Here...
Pete is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a 375kva gen, it starts up fine, runs at 50hz, puts

Customer Question

Hi, I have a 375kva gen, it starts up fine, runs at 50hz, puts out the correct voltage but after a few minutes the engine almost shuts down and then picks up speed again, this happens a few times then the gen cuts out on low voltage. Diesel is fine, filters fine, any other things I can check?
Submitted: 1 year ago.
Category: Industrial Equipment
Expert:  Pete replied 1 year ago.
My name is ***** ***** I am a professional here at Just Answer. I noticed that your question was not getting a response and thought I would see if you still need help with this.I apologize for the delay and I hope I can still assist you with this here.
My info is limited on your model here but I see no one else has responded and thought I would see if I can help here.
Inspect the fuel feed lines for being cracked or damaged or even slightly kinked as I have seen some act up like this before with a fuel line issue causing it.If this is or was checked and found o.k. let me know.
Thanks Pete