How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Phil Your Own Question
Phil, Mechanical Engineer
Category: HVAC
Satisfied Customers: 5648
Experience:  Retired HVAC/ Electrical & Boiler contractor. Industrial
Type Your HVAC Question Here...
Phil is online now
A new question is answered every 9 seconds

Well my system (joint between Lennox and LED panel Honeywell

Customer Question

Well my system (joint between Lennox and LED panel Honeywell says my OT sensor not connected, how can I fix this issue?
JA: I'll do all I can to help. How long have you been dealing with this?
Customer: For 3 days
JA: Do you plan on doing the work yourself?
Customer: Well if its a simple fix then yes, if not then no
JA: Anything else we should know to help you best?
Customer: The system is only 2 yrs old
Submitted: 11 days ago.
Category: HVAC
Expert:  Airheatman replied 11 days ago.

Can you look in outdoor unit and verify the outdoor temp sensor is indeed connected to control wiring?

Customer: replied 11 days ago.
Everything looks connect by looking at it, but why would my outdoor unit wire would become disconnected with it being secure?
Customer: replied 11 days ago.
Sorry if you got the baby pic
Expert:  Airheatman replied 11 days ago.

The outdoor sensor may have actually failed or a wire could have vibrated loose. Can you give me model on thermostat and outdoor unit if you want to troubleshoot?

Customer: replied 11 days ago.
Thermostat is TRANE (not sure why so many different companies) model no:TZEMT400BB32MAA model Z-Wave thermostat
LED panel model: HZ432 (LED on panel zone 2 light is solid red. Label on panel indicates that zone LED is closed.
Unit model no:14HPX-030-230-19
Customer: replied 11 days ago.
LED panel is with the indoor unit separate from the thermostat, and the unit model no: I sent is the one outside
Expert:  Airheatman replied 11 days ago.

OK if you have not done so, make sure this little plug connector has not vibrated off of board in outdoor unit

Customer: replied 11 days ago.
No I haven't done that as yet, but it's night time and I wouldn't be able to check for that right now. Also looking at you schematic diagram it would be hard for me to locate that without a broader view
Customer: replied 11 days ago.
Would we be able to continue on this conversation tomorrow evening
Expert:  Airheatman replied 11 days ago.

Take a look when it is light outside.Inside service panel

I will be out of town tomorrow evening but I will open to other experts who may be available after checking this

Expert:  Airheatman replied 11 days ago.

Service panel

Customer: replied 11 days ago.
Those are better pic to help me trouble shoot. But if that's not the case what would be the other direction I would need to take a look at?
Now I was told on these units its commons for the safe T-switch (model no.SS2) can trip due to drain pipe clogging but my drain pan isn't full
Customer: replied 10 days ago.
This is what I'm seeing on my units LED screen see pic that follows
Customer: replied 10 days ago.
see pic below
Customer: replied 10 days ago.
What is wrong if my outside unit vapor line is not getting cold (condensation)?

Related HVAC Questions