How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Phil Your Own Question
Phil
Phil, Mechanical Engineer
Category: HVAC
Satisfied Customers: 5648
Experience:  Retired HVAC/ Electrical & Boiler contractor. Industrial
23932409
Type Your HVAC Question Here...
Phil is online now
A new question is answered every 9 seconds

My name is ***** *****. I have a Ruud silhouette II and I

Customer Question

Customer: Hi Douglas, my name is ***** *****. I have a Ruud silhouette II and I can't get the burners to light. I removed and made an attempt to clean the flame sensor, but still no flame. Both green lights on circuit board come on but the orange one doesn't.
JA: Thanks. Can you give me any more details about your issue?
Customer: It worked until early this morning. Everything else seems to work as far as the blower, but I do not see any spark at the ignitor.
JA: OK got it. Last thing — JustAnswer charges a fee (generally around $18) to post your type of question to HVAC Experts (you only pay if satisfied). There are a couple customers ahead of you. Are you willing to wait a bit?
Customer: Yes
JA: OK. Now I'm going to take you to a page to place a secure deposit with JustAnswer. Don't worry, this chat is saved. After that, we will finish helping you.
Submitted: 11 months ago.
Category: HVAC
Expert:  Phil replied 11 months ago.

Hello

Please attach a well focused, close up photo of the wiring diagram glued inside the service panel, the picture needs to be taken from straight on, in very good light.

You can use the paper clip- icon at the right end of the tool bar at the top of this dialog box to attach it here.,Include a picture of the thermostat wire connections to the printed circuit board in the same area.

If there is no paper clip-icon, look for the '+attach files' link at left of your send button.

I can mark it up with trouble shooting instructions.

We can go from there.