How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask M Oglesby Your Own Question
M Oglesby
M Oglesby, HVAC Technician
Category: HVAC
Satisfied Customers: 2038
Experience:  Universally Certified HVACR Technician
Type Your HVAC Question Here...
M Oglesby is online now
A new question is answered every 9 seconds

Goodman package unit PGB024075-1. Furnace wont fire up. Red

This answer was rated:

Goodman package unit PGB024075-1. Furnace wont fire up. Red light flahes 2 times. I do not have the manual and the diagnostic codes are not on the inside of cover. Where do I start troubleshooting.
The 2 flash led code is pressure switch fails to close. On a call for heat, do the inducer fan motor come on? The inducer fan motor is located inside the furnace cabinet and connected to the flue vent pipes. It has a rubber hose attached to it that connects to a round pressure switch. Let me know if it is coming on or not.
Customer: replied 4 years ago.
Not coming on. Just a couple "clicks".
That sounds like the problem. The inducer fan motor sounds like it has gone bad. Use a volt meter to check to see if it is receiving 120 volts on a call for heat. If it is, and not coming on, then it is bad, if it is not receiving 120 volts, then the control board is bad.

Please hit ACCEPT. Thanks! Bonuses are greatly appreciated!
M Oglesby and other HVAC Specialists are ready to help you
Customer: replied 4 years ago.
I will have to get multimeter back from neighbor. Get back w u tomorrow.
ok Let me know
Customer: replied 4 years ago.
Volt meter showed fan motor should come on. Took it off and dirt gobber mud nest in fan blades! Cleaned it out and everything works. I had ckecked the flue and was clear. Couldn't see this until fan was removed. Thanks for sending me straight to the problem.