How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Chris M. Your Own Question

Chris M.
Chris M., M.S.W. Social Work
Category: Homework
Satisfied Customers: 2782
Experience:  Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
22285537
Type Your Homework Question Here...
Chris M. is online now
A new question is answered every 9 seconds

22) Which of the following was NOT a legacy from the 1960s

Customer Question

22) Which of the following was NOT a legacy from the 1960s that carried over into the 1970s?
For 1 Point(s)
Answer:
A) the end of the Jim Crow system in the south
B) the Vietnam War
C) the sexual revolution
D) more equality for women
E) more confidence and trust in the federal government
23) The Watergate break-in was carried out by a group called:
For 1 Point(s)
Answer:
A) Nixon's gang
B) Ellsberg's raiders
C) the plumbers
D) the FBI
E) the CIA
24) As his Republican supporters had hoped he would, Eisenhower began to take apart or eliminate most New Deal programs. For 1 Point(s)
Answer:
True
False
25) Chicago police beat demonstrators in 1968 because:
For 1 Point(s)
Answer:
A) the demonstrators smelled bad
B) the demonstrators were a bunch of hippies
C) the demonstrators opposed the war in Vietnam
D) the police were told by LBJ to do so
E) the demonstrators attempted to block the streets in protest outside the Democratic convention arena
26) Which of the following statements about the Cuban Missile Crisis of 1962 is true?
For 1 Point(s)
Answer:
A) Soviet ships ran (went through) the blockade several times
B) There was no action by the U.S. Navy
C) There were no Soviet military personel on the island of Cuba
D) The result was a deal between the USSR and United States on missile removal for non-invasion of Cuba
27) Who was the commander of U.S. forces in the Pacific?
For 1 Point(s)
Answer:
A) Omar Bradley
B) Hideo Yamashita
C) Dwight Eisenhower
D) Douglas MacArthur
28) The Soviets developed a hydrogen bomb after the Americans developed theirs. For 1 Point(s)
Answer:
True
False
29) What was the name of the Soviet satellite that was the first satellite in history to be orbited?
For 1 Point(s)
Answer:
A) Soyez
B) Stalin rocket
C) Sputnik 1
D) Apollo 1
E) Cosmonaut 1
30) The Battle of the Bulge included all of the following EXCEPT:
For 1 Point(s)
Answer:
A) initial defeat of many Allied units
B) a heroic defense of the crossroads city of Bastogne by the U.S. 101st Airborne Division
C) a desperate attempt by Hitler to divide British and American units and to take back Belgian ports
D) light casualties amongst Allied forces
31) President Nixon's security advisor and later his secretary of state was:
For 1 Point(s)
Answer:
A) Dean Rusk
B) Henry Kissinger
C) ***** ***** Dulles
D) Robert MacNamara
32) Richard Nixon was replaced by:
For 1 Point(s)
Answer:
A) George McGovern
B) Spiro Agnew
C) Ronald Reagan
D) Gerald Ford
33) The WPA concerned:
For 1 Point(s)
Answer:
A) dams and flood control
B) public construction projects
C) labor unions
D) price assistance to farmers
E) business regulation
34) During his first presidential term, Richard Nixon did all of the following EXCEPT:
For 1 Point(s)
Answer:
A) sponser clean air and water acts
B) resign from office
C) reduce troop totals in Vietnam
D) reach out to former communist enemy nations
35) Which of the following was NOT covered at the Yalta Conference?
For 1 Point(s)
Answer:
A) The entry of the Soviet Union into the war against Japan
B) Allowing Hitler to remain in power over a democratic Germany
C) The fate of Poland
D) Setting up democratic governments in eastern Europe
36) The Truman Doctrine had the potential to make the United States the policeman of the world. For 1 Point(s)
Answer:
True
False
37) Eisenhower named a number of businessmen to his cabinet.
For 1 Point(s)
Answer:
True
False
38) Which of the following communist nations did Nixon visit in 1972?
For 1 Point(s)
Answer:
A) Hungary
B) Poland
C) North Vietnam
D) Soviet Union
39) Which of the following was NOT a cause of the Korean War?
For 1 Point(s)
Answer:
A) North Korea's decision to unify the country by force
B) Stalin and Mao giving the go-ahead to North Korea's Premier Sung
C) Northern and southern halves failing to agree on election procedures to unify the country
D) General MacArthur being named U.N. commander
E) A divided Korea dating back to decisions by the United States and Soviet Union at the end of World War II
40) Harry Truman was the only U.S. president in the 20th century who did not have a college diploma.
For 1 Point(s)
Answer:
True
False
41) Several U.S. cities erupted in violence between 1965 and 1968 because:
For 1 Point(s)
Answer:
A) residents hated President Johnson
B) of the Vietnam War
C) of long-festering conditions of poverty, joblessness, and harsh treatment by police
D) black militant groups ordered the violence
42) Which of the following nations did the Truman Doctrine save from communist domination?
For 1 Point(s)
Answer:
A) Czechoslovakia
B) Greece
C) Poland
D) Hungary
43) Which
Submitted: 4 months ago.
Category: Homework
Expert:  Donna Kakonge replied 4 months ago.

Dear Sl,

I can help you with this, however these are many questions for the amount to be paid out. Would it be possible that you are willing to suggest additional money to pay for me to answer this question? This money would be on top of what you have already paid. If you cannot afford that, I do understand.

Kindest regards,

Donna Kakonge, BJ, MA, TESOL, LLB, ABD

Expert:  Donna Kakonge replied 4 months ago.

Dear Sl,

I will also propose an offer that all you need to do is to accept it.

Kindest regards,

Donna

Expert:  Chris M. replied 3 months ago.
THIS ANSWER IS LOCKED!

You need to spend $3 to view this post. Add Funds to your account and buy credits.