How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Chris M. Your Own Question

Chris M.
Chris M., M.S.W. Social Work
Category: Homework
Satisfied Customers: 2541
Experience:  Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
22285537
Type Your Homework Question Here...
Chris M. is online now
A new question is answered every 9 seconds

Dear Ladies and Gentlemen,I need help with my Homework and

Resolved Question:

Dear Ladies and Gentlemen,
I need help with my Homework and I hope you guys can help me out with that. Please help me to answer those question. I will pressured your answers. God bless you and thanks for helping me.
1. Which one of the following statements describes classical
conditioning?
A. It generally involves more than one independent variable.
B. It involves the pairing of a conditioned stimulus with an
unconditioned stimulus.
C. It depends on a close relationship between responses and
consequences.
D. It concerns the modification of responses by consequences.

2. The laws of learning are important because they
A. combine learning theory with other sciences.
B. make learning more interesting to study.
C. help scientists predict and control behavior.
D. give mathematical certainty to behavior.

3. Some learning theorists avoid intervening variables because these kinds of variables
A. confuse the subject too much.
B. create concerns regarding the welfare of the animal.
C. require too much time to measure.
D. tend to complicate matters.
4. When does imprinting take place?

A. After any special or pleasurable event
B. After intense fear or trauma
C. During a relatively short period early in an animal’s life
D. When a dog is forced to repeat a particular command

5. Modeling is a training technique that involves
A. providing one dog as an example for another dog to follow.
B. giving positive reinforcement for correct behavior.
C. using dependent and independent variables in an experiment.
D. habituating a dog to a particular sound or event.

6. Anthropomorphism is the tendency to
A. use inhumane training methods with animals.
B. agree with the view of the radical behaviorists.
C. use explanatory fictions to explain behavior.
D. attribute human characteristics to animals.
7. Latent learning becomes evident when
A. a puppy grows up.
B. the animal is motivated to perform.
C. a dog has failed with the trial-and-error method.
D. a dog experiences social facilitation.

8. Sensitization makes a dog
A. easier to condition.
B. more difficult to condition.
C. more responsive to later stimulation.
D. less responsive to later stimulation.

9. The term baseline refers to a(n)
A. intervening variable.
B. independent variable.
C. measurement before conditioning.
D. measurement after conditioning.

10. Which one of the following is an example of an explanatory fiction?
A. Worry and sadness are the cause of most serious behavior problems.
B. Dogs fear some places and things because they’re unfamiliar with them.
C. Dogs are trained to obey commands as quickly as possible.
D. Puppies experience a sensitive period that starts at about three weeks of age.

11. A dog sitting on the shore of a lake sees another dog jump into the water to retrieve a stick
thrown by its owner. After seeing the dog retrieve the stick several times, the first dog
decides to jump in and chase the stick too. This situation is an example of
A. local enhancement. C. motor learning.
B. socialization. D. pairing.

12. In Pavlov’s experiment with the bell and the food, what is the dependent variable?
A. Pairing the food and the bell C. Ringing of the bell
B. Giving food D. Salivation

13. What does the concept of learning set suggest?
A. Ideas are needed to solve difficult problems.
B. Imagination is the key to problem solving.
C. Emotion needs to be excluded from experiments involving cognition.
D. Animals learn how to learn.

14. Which one of the following men would be most likely to study the effects of rewarding a
dog for not jumping up on people?
A. Otto Tinklepaugh C. Ivan Pavlov
B. Edward L. Thorndike D. Robert Rescorla

15. Why is learning theory valuable for a dog trainer?
A. It assures that all trainers approach training from the same perspective.
B. A dog trainer can use the principles, knowing they’ve been tested under experimental
conditions.
C. It provides a way for trainers to quantify behavior.
D. It allows the trainer to understand the dog from an anthropomorphic point of view.

16. A family with three small children has just adopted a two-year-old dog from the Humane
Society. At first, the dog was frightened by the children who were always running up to the
dog and hugging it and jumping around. Eventually the dog got used to their type of play
and attention. This situation is an example of
A. habituation. C. sensitization.
B. imprinting. D. extinction.

17. Which one of the following conditions is an example of an intervening variable?
A. Painful stimulation applied just after the independent variable
B. A loud noise causing a startle response
C. Depriving a subject of water for 12 hours before training
D. Hunger in the subject animal

18. Tolman’s learning theory stressed the importance of
A. insight in the learning process.
B. strict adherence to the beliefs of radical behaviorists.
C. the role of cognition in learning.
D. studying learning under natural conditions.
Submitted: 2 years ago.
Category: Homework
Expert:  agilityaddict replied 2 years ago.

Hi,

 

Here are answers to compare with your own:

 

1) b

2) c

3) d

4) c

5) a

6) d

7) b

8) c

9) c

10) a

11) b

12) d

13) d

14) d

15) b

16) a

17) a

18) a

 

If you have further questions let me know by clicking reply. If this answer is helpful please rate it with one of the smiley faces.

 

Thank you and best wishes.

Lynn

agilityaddict,
Category: Homework
Satisfied Customers: 2167
Experience: 
agilityaddict and 8 other Homework Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.

 


Hey Lynn,


 


Thank you so much for helping me out with those questions. I got 2 more questions for you to answer.


 


19. Which one of the following statements describes operant conditioning?
A. It primarily involves involuntary responses controlled by the researcher.
B. It involves behavior modified by consequences.
C. It involves the modification of reflexes through trial and error.
D. It’s slower and more resistant to extinction than classical conditioning.



20. Which one of the following situations is an example of allelomimetic behavior?
A. A dog trembling during a thunderstorm
B. A dog urinating and defecating on command
C. Dogs running together in the park
D. A mother’s tendency to protect her young


 


Thank you so much again and have a great evening and merry ChristmasSmile


 


Sincerely,


 


Sarah

Expert:  Angela--Mod replied 2 years ago.
Hi, I'm a moderator for this topic. Your prior professional is currently unavailable and I wonder whether you still need an answer for the extra two questions. If you do, please let me know and I will search for another Professional to assist you. Thank you.

-Angela
Customer: replied 2 years ago.

hi Angela,


 


yes i do actually, but only if you guys can.


 


thank you so much


 


sarah

Expert:  Angela--Mod replied 2 years ago.
Thank you for your reply. We will continue searching for a Professional to assist you.
Expert:  Chris M. replied 2 years ago.
THIS ANSWER IS LOCKED!
You can view this answer by clicking here to Register or Login and paying $3.
If you've already paid for this answer, simply Login.
Chris M., M.S.W. Social Work
Category: Homework
Satisfied Customers: 2541
Experience: Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
Chris M. and 8 other Homework Specialists are ready to help you

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4522
    More than 5000 online tutoring sessions.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4522
    More than 5000 online tutoring sessions.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ComputersGuru/2010-02-13_051118_Photo41.JPG LogicPro's Avatar

    LogicPro

    Engineer

    Satisfied Customers:

    3458
    Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg Linda_us's Avatar

    Linda_us

    Finance, Accounts & Homework Tutor

    Satisfied Customers:

    3124
    Post Graduate Diploma in Management (MBA)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/chooser77/2009-08-18_162025_Chris.jpg Chris M.'s Avatar

    Chris M.

    M.S.W. Social Work

    Satisfied Customers:

    2385
    Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    Chartered Accountant

    Satisfied Customers:

    1988
    Experience with chartered accountancy
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    1876
    Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/avremote/photoa.jpg Seanna's Avatar

    Seanna

    Tutor

    Satisfied Customers:

    1781
    3,000+ satisfied customers, all topics, A+ work
 
 
 

Related Homework Questions

Chat Now With A Tutor
Chris M.
Chris M.
Social Worker
2408 Satisfied Customers
Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)