How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Chris M. Your Own Question

Chris M.
Chris M., M.S.W. Social Work
Category: Homework
Satisfied Customers: 2592
Experience:  Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
22285537
Type Your Homework Question Here...
Chris M. is online now
A new question is answered every 9 seconds

Need help on Open source psychology exam

Resolved Question:

Open-Source Exam

1. While studying in the library, Kayleigh became very hungry and went to a vending machine which was empty, and to the cafeteria which was closed. So she drove home and cooked herself a meal and ate it, satisfying her hunger. This food-seeking behavior was initiated by a bodily need with her search being sustained and directed to various food sources until her need was met. This illustrates
a. motivation
b. behavioral dieting.
c. the opponent process theory
d. the Yerkes-Dodson law

2. If your body is dehydrated, but you’re not thirsty, we would say that you have
a. a drive but not a need
b. a need but not a drive
c. both a drive and a need
d. neither one of them

3. you’ve just eaten a large meal and feel extremely full. Then, the waiter tells you about their signature dessert. “Death by Chocolate.” Your ordering of this dessert is best explained by
a. drive reduction
b. an internal need
c. an incentive value
d. homeostasis

4. Thomas Edison, who patented over 1000 inventions, was interested in exploring new ideas and ways of doing things. His insatiable curiosity would be called a
a. stimulus motive
b. primary motive
c. learned motive
d. survival motive

5. On the basis of religious faith, a starving Hindu refuses to eat beef that has been made available to him. In this case, it might be said that a has overpowered a .
a. learned motive; primary motive
b. stimulus motive; biological need
c. primary motive; learned motive
d. basic need; stimulus motive

6. About 10 minutes after Janice starts her 30-minute walk on the treadmill, she begins to perspire, which helps to cool her off. Her body’s tendency to maintain normal body temperature is a function of
a. instinct
b. drive
c. social learning
d. homoeostasis

7. Martha is flying east from Chicago to Stockholm. What advice would you give her to help her prevent “jet lag”?
a. arrange to fly late in the day since she’s flying east.
b. begin to pre-adapt her sleep-and-waking cycle to Stockholm
time
c. when she arrives in Stockholm, she needs to stay indoors
until her body adapts.
d. all of these

8. Clarence suffered a stroke that destroyed his lateral hypothalamus. This damage is likely to cause
a. refuse to eat
b. never feel full
c. overeat
d. experience massive weight gain without overeating.

9. regarding the set point, fat cells and obesity, which of the following is FALSE?
a. Roughly 65% of adults in the USA are overweight.
b. your set point is the weight you maintain when you are
making no effort to gain or loose weight.
c. when your body goes below its set point, you’ll feel hungry
most of the time.
d. Leptin is released from fat cells and tells your brain that you
need to eat more.

10. 18-year-old Marie has gained weight since starting college because she tends to eat with her friends at “all-you-can-eat” buffets near campus. Her weight gain is most likely due in this case to
a. external eating cues
b. depression
c. her set point
d. her lowered basal metabolism

11. regarding factors that influence eating, which of the following is/are TRUE?
a. Tastes for “normal” foods don’t vary all that much.
b. if you are well fed, Leptin dulls the tongue’s sensitivity to
seer tastes.
c. people with weight problems are less likely to eat when they
are angry or anxious than when they are sad or depressed.
d. all of these are true.

12. Susan has been undergoing chemotherapy. Because the drugs used in this treatment cause nausea, susan may experience
a. bulimia nervous
b. homoeostasis
c. a taste aversion
d. anorexia nervous

13. Cultural values influence hunger primarily by affecting
a. how wide a selection of foods are available in the
environment
b. the set point of a person’s body fat.
c. the incentive value of various foods
d. our innate sense of what constitutes good food.

14. all of the following are means of achieving a successful weight loss program using behavioral dieting EXCEPT
a. learning to weaken personal eating cues
b. using biofeedback techniques to break habitual eating
c. counting calories
d. exercise

15. Amber is slightly above her normal weight. She feels that she has no control over her eating and often consumes large quantities of food in only an hour or so. Amber then either makes herself vomit or resorts to excessive exercise or fasting to prevent weight gain. From these observations, it appears that amber is suffering from
a. anorexia nervosa
b. bulimia nervosa
c. the taste aversion paradox
d. the behavioral dieting syndrome

16. regarding eating disorders, which of the following is FALSE?
a. people engaged in sports, such as wrestling, pole vaulting,
high jumping, and cycling, are less likely to develop eating
disorders.
b. the current popularity of fitness and exercise has contributed
to the rise in eating disorders.
c. Men and women who suffer from eating disorders have
distorted views in themselves and low self-esteem.
d. Most people suffering from eating disorders will not seek
help on their own, especially men.

17. treatment for anorexia nervosa and bulimia include
a. giving drugs to people with anorexia to relieve the obsessive
fears of gaining weight.
b. behavioral counselling for people with bulimia that involves self-monitoring of food intake
c. cognitive-behavioral therapy to change thinking patterns.
d. all of these

18. you have been doing lawn work and trimming hedges in the hot summer sun,and have been perspiring profusely. You will have an thirst that will best be quenched by drinking .
a. extracellular; a slightly salty liquid
b. extracellular; plain water
c. intracellular; a slightly salty liquid
d. intracellular; plain water

19. thirst and sleepiness are , while pain avoidance is .
a. episodic, cyclical
b. cyclical; episodic
c. unaffected by external incentives; affected by external
incentives.
d. affected by early experiences and learning; unaffected by
early experiences and learning.

20. pain avoidance is unusual among the primary drives because it is
a. cyclic rather than episodic
b. unaffected by attitudes and learning
c. characterized by avoidance rather than goal-seeking
d. all of these.

Submitted: 2 years ago.
Category: Homework
Expert:  Chris M. replied 2 years ago.
Here are the answers for comparison with your own.

1. A
2. B
3. C
4. A
5. A
6. D
7. B
8. C
9. D
10. A
11. B
12. C
13. C
14. B
15. B
16. A
17. D
18. A
19. B
20. C

Hope this helps!
Customer: replied 2 years ago.

21. LaTara has a high pain tolerance, while Janae has a low pain tolerance. The difference is most likely due to
a. the type of pain each is enduring
b. differences in their body chemistry
c. the attitudes they learned by observing role models
d. whether the pain avoidance is episodic or cyclic

22. the human sex drive
a. is not necessary for individual survival, but is necessary for
the survival of the human species.
b. refers to one’s sexual orientation and the type of sexual
behaviors one engages in.
c. is cyclic and homoeostatic
d. shows a clear relationship to deprivation, that is, the amount
of time that has passed since the drive was last satisfied.

23. according to arousal theory, which of the following is FALSE?
a. an individual becomes uncomfortable when arousal is too
low or too high.
b. the right mix of activities prevents boredom and
overstimulation.
c. stimulus drives are non-homeostatic.
d. most adults vary their activities to keep arousal at a
comfortable level of activation.

24. Jan and her husband Dean are going on a vacation to the beach. Jan wants to lie on the beach and read a good book, while Dean wants to scuba dive and surf. Jan appears to be , while Dean appears to be .
a. self-actualized; fixated
b. fixated; self-actualized
c. a high sensation seeker; a low sensation seeker
d. a low sensation seeker; a high sensation seeker

25. On the day of the test, eddie was very sleepy, while Petra was in a state of panic about the test. According to the arousal theory,
a. both eddie and petra will probably perform well on the test,
since test taking is not influenced by arousal levels.
b. both eddie and petra will probably perform well since they
are both functioning at their optimal arousal levels.
c. both eddie and petra will probably perform poorly on the test,
because his arousal is too low and hers is too high.
d. petra will probably perform well since she is focused, while
Eddie will probably perform poorly due to a low arousal level.

26. Test anxiety is a combination of
a. low arousal level and lack of focus.
b. overpreparation and literal interpretation.
c. high arousal level and excessive worry.
d. over preparation and excessive worry.

27. You have a friend who freezes on tests. What is the most direct remedy you could recommend?
a. Take deep breaths and practice progressive muscle
relaxation.
b. over prepare by studying long before the test date.
c. rehearse your reactions to a failure on this test.
d. talk to a counsellor or a trusted friend.

28. Regarding motives, which of the following is FALSE?
a. the behavior of outstanding artists, scientists, and educators
is best understood in terms of learned needs, particularly the
need for achievement.
b. Success, approval, grades, and dominance are considered
stimulus motives.
c. we acquire social motives through socialization and cultural
conditioning.
d. the need for achievement differs from the need for power.

29. Abby is a college student who enjoys taking challenging classes so that she can learn skills that will be helpful to her in the future. Although she has high A’s in all of her courses, she strives to do the best she can on every test and assignment because it is important to her to meet her own standards of excellence. McClellard would say that Abby has a high need for
a. achievement
b. power
c. extrinsic motivation
d. all of these

30. persons with a high need for achievement tend to
a. be moderate risk takers
b. avoid easy goals because they offer no sense of satisfaction.
c. avoid long shots because there is either no hope of success
or the “winning” will be due to luck rather than skill.
d. all of these.

31. people can improve everyday motivation by increasing their , which involves the belief that they can successfully carry out an activity or reach a goal.
a. self-actualization
b. optimal arousal
c. self-confidence
d. sense of power

32. Although she has grown up in an upper middle-class family and lived in small reasonably safe town, Patti has always felt that she was different from her siblings and from the other teenagers at school. Due to this feeling of “not fitting in,” Patti joined a cult. Abraham Maslow would say that Patti joined the cult because she was trying to fulfil which basic need?
a. love and belonging need
b. security needs
c. self-esteem needs
d. self-actualization

33. When Maslow designated some needs as “basic needs,” he meant that they were
a. less important to individual survival.
b. less likely to lead to activities considered admirable in
human cultures.
c. more likely to direct human activity until they were met.
d. more likely to be unconscious than conscious.

34. Maslow estimated that few people in our society are primarily motivated by needs for with most of us being .
a. love and belonging; more concerned with esteem or security
needs.
b. esteem and self-esteem; nor concerned with love and
belonging needs.
c. self-actualization; more concerned with esteem, love, or
security needs.
d. safety and security; more concerned with self-actualization.

35. an employment recruiter who offers challenges and a chance to explore and earn rather than high pay is seeking employees who are
a. extrinsically motivated
b. intrinsically motivated
c. older and more traditional
d. lower skilled

36. Regarding emotions, which of the following is/are TRUE?
a. emotions help us develop positive emotional bonds of love,
caring, and friendship.
b. emotions are linked to many basic adaptive behaviors that
aid survival.
c. emotions can have negative effects, such as stage freight or
“choking up” in sports performances.
d. all of these are true, regarding emotions.

37. you are about to make a speech. Your hands tremble, your posture tenses, and your voice has a slight quiver as you begin. These outward signs represent which component of emotion?
a. emotional feelings
b. emotional expressions
c. physiological changes
d. emotional behavioral symptoms

38. concerning Robert Plutchik’s theory of primary emotions, which of the following is False?
a. primary emotions can be mixed to yield a third, more
complex emotion.
b. jealousy is a mixture of love, anger, and fear.
c. Awe, love, aggression, and guilt are four of the primary
emotions.
d. each primary emotion can vary in intensity.

39. concerning moods, which of the following is FALSE?
a. moods are the most extreme forms of emotions.
b. moods tend to be generally lower for most weekdays than
they are on weekends.
c. it is possible to have positive and negative emotions at the
same time.
d. moods affect day-to-day behavior by preparing us to act in
certain ways.

40. you are feeling sad and depressed. Research into brain activity would indicate that processing is primarily occurring in
a. the mid brain
b. the left hemisphere
c. the right hemisphere
d. both hemispheres.

Expert:  Chris M. replied 2 years ago.
Here are the answers to this second set of questions for comparison with your own.

21. C
22. A
23 C
24. D
25. C
26. C
27. A
28. B
29. A
30. D
31. C
32. A
33. C
34. C
35. B
36. D
37. C
38. C
39. A
40. C

Hope this helps!
Customer: replied 2 years ago.

41. The receives sensory information very directly and quickly, bypassing the cortex and allowing persons to respond to potential danger before they really know what’s happening.
a. midbrain
b. left hemisphere
c. right hemisphere
d. amygdala

42. you have just narrowly missed hitting a car that pulled out in front of you. Your heart is pounding, your throat is dry, your hands are trembling, and you are sweating. Your reactions
a. were caused by the somatic nervous system.
b. are innate, automatic, and nearly universal.
c. will disappear as quickly as they originally occurred.
d. all of these.

43. the actions of the sympathetic branch of the autonomic nervous system
a. increases digestion
b. improve one’s chances of surviving an emergency
c. constricts the pupils of the eyes
d. calm the body after a person has experienced intense arousal

44. sudden death can occur
a. due to a parasympathetic rebound in reasonably healthy
people
b. due to the sympathetic effect in older persons or those with
heart problems.
c. when the blood pressure is lowered too much
d. all of these

45. the use of lie detectors to screen job applicants and check the honesty of employees is questionable because
a. it is a serious invasion of privacy
b. it cannot discriminate between different emotions, such as
lying and anxiety.
c. its accuracy is doubtful.
d. all of these

46. which of the following results would support the conclusion that emotional expression is universal?
a. sticking out one’s tongue in China as a gesture of surprise,
not teasing.
b. children born blind show the same emotional expressions as
sighted children.
c. facial expressions of basic emotions are different from those
listed by Plutchik
as primary.
d. all of these would support the conclusion that emotional
expressions are universal.

47. Marilyn has just entered the room. Anna and Larrita both smile at Marilyn, as evidenced by the corners of their mouth. However, Larrita also makes crinkles or crow’s feet in the outside corners of her eyes when she smiles. Anna’s smile is a(n) smile; Larrita’s smile is a(n) smile.
a. social; forced
b. Duchenne; social
c. authentic; Duchenne
d. forced; authentic

48. positive feelings in America emphasize the ; in Japan, positive feelings emphasize the .
a. individual; individual
b. group; group
c. individual; group
d. group; individual

49. it is most accurate to say that body language communicate
a. unconscious feelings the sender wishes to conceal.
b. only feelings of pleasantness-unpleasantness
c. an overall emotional tone
d. specific and detailed messages

50. Regarding body language, which of the following statements is FALSE?
a. body language reveals one’s overall emotional state.
b. a person sitting with his or her arms tightly crossed is a
consistent signal that this person is in total disagreement
with what you are saying.
c. liking is expressed mainly by leaning toward a person or
object.
d. if another person copies your gestures and physical
postures, you are more inclined to like them.

51. A kinesics expert has determined that Jake is lying because his use of gestures called have decrease and the gestures called have increased.
a. illustrators emblems; emblems
b. emblems; illustrators
c. indicators; illustrators
d. emblems; indicators

52. After night class, your are walking back to your car when you catch a glimpse of someone running up behind you. You quickly turn and brace for a possible attack, but the student runs on by. It is only after you reacted to the possible attack that you realized that you felt afraid. Reacting before experiencing the feeling is BEST explained by which theory of emotions?
a. attribution theory
b. Schachter’s cognitive theory
c. Cannon-Bard theory
d. James-Lange theory

53. you and your mother are riding one of the fastest roller coasters in the country. Your interpretation of your adrenaline rush is delight, while your mother interprets her adrenaline rush as fear. Your different interpretations illustrate which theory of emotions?
a. the common sense theory
b. the James-Lange theory
c. Schachter’s cognitive theory
d. the Cannon-Bard theory

54. According to Valins, how we interpret arousal is determined by
a. hypothalamic activity
b. thalamic activity
c. limbic system feedback
d. the attributions we make

55. According to Lazarus, people tend to give personal meaning to any stimulus, evaluating it as good or bad, threatening or supportive, relevant or irrelevant, and so on. This illustrates
a. emotional appraisal
b. individual attribution
c. cognitive distinction
d. facial feedback

56. Which theory of emotion BEST explains how “putting on a happy face” can actually make you feel better?
a. Cannon-Bard theory
b. facial feedback hypothesis
c. Schachter’s cognitive theory
d. common sense theory

57. A common bond between all of the theories of emotion described in the text is that they consider an element of emotion.
a. attribution
b. kinesics
c. cognition
d. physiological arousal

58. Regarding the contemporary view of emotion, which of the following statements is/are TRUE?
a. emotional stimuli may be an external object or event or an
internal memory.
b. the intensity of an emotional feeling is directly related to the
amount of
autonomic nervous system arousal taking place in the body.
c. how one appraises a situation greatly affects one’s emotions.
d. all of these

59. Jeanie tends to be comfortable in any situation and has the ability to make others feel the same way. She knows how to comfort her friends when they are feeling down, to encourage them in their struggles, and to share their joy when they succeed. Jeanie exhibits a great deal of
a. intuition
b. kinesic sensitivity
c. emotional intelligence
d. creative thinking

60. Tamika was diagnosed with stomach cancer and had her stomach surgically removed. After the operation, she probably
a. felt hungrier and ate more
b. continued to feel hungry and to eat regularly
c. felt less hungry and ate much less
d. starved since she could not eat

Expert:  Chris M. replied 2 years ago.
THIS ANSWER IS LOCKED!
You can view this answer by clicking here to Register or Login and paying $3.
If you've already paid for this answer, simply Login.
Chris M., M.S.W. Social Work
Category: Homework
Satisfied Customers: 2592
Experience: Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
Chris M. and 7 other Homework Specialists are ready to help you
Expert:  Chris M. replied 2 years ago.
I have one correction to the above. The answer to #44, according to the textbook, should be 'D. all of the above'. Although sudden death from parasympathetic rebound is rare, it has been reported to have occurred.

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4524
    More than 5000 online tutoring sessions.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4524
    More than 5000 online tutoring sessions.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ComputersGuru/2010-02-13_051118_Photo41.JPG LogicPro's Avatar

    LogicPro

    Engineer

    Satisfied Customers:

    3748
    Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg Linda_us's Avatar

    Linda_us

    Finance, Accounts & Homework Tutor

    Satisfied Customers:

    3125
    Post Graduate Diploma in Management (MBA)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/chooser77/2009-08-18_162025_Chris.jpg Chris M.'s Avatar

    Chris M.

    M.S.W. Social Work

    Satisfied Customers:

    2414
    Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    Chartered Accountant

    Satisfied Customers:

    1998
    Experience with chartered accountancy
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    1878
    Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/avremote/photoa.jpg Seanna's Avatar

    Seanna

    Tutor

    Satisfied Customers:

    1781
    3,000+ satisfied customers, all topics, A+ work
 
 
 
Chat Now With A Tutor
Chris M.
Chris M.
Social Worker
2456 Satisfied Customers
Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)