How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask SPeducation Your Own Question

SPeducation
SPeducation, Teacher
Category: Homework
Satisfied Customers: 1731
Experience:  Elementary and Special Education Teacher, Master's Degree
Type Your Homework Question Here...
SPeducation is online now
A new question is answered every 9 seconds

Penn Foster ExamExam: 007500RR - THE MIDDLE AGES AND THE

Customer Question

Penn Foster Exam Exam: 007500RR - THE MIDDLE AGES AND THE RENAISSANCE 1. Native American chant incorporates meaningless sung syllables that serve as a form of melodic instrument called A. drone bass. B. duple meter. C. pulse. D. vocables. 2. An example of a percussion instrument is the A. shawm. B. drum. C. violin. D. lute. 3. If you're studying the science of sound, you're studying which of the following? A. Pitch B. Wavelength C. Acoustics D. Frequency 4. Until the sixteenth century, music was written primarily A. for just one voice. B. in the minor mode. C. for dance. D. in the major mode. 5. A series of notes that moves stepwise and covers a complete span is called a/an A. melody. B. interval. C. octave. D. whole step. 6. What invention during the Renaissance period enabled people to purchase music for their own personal use? A. Electronic recording devices B. Faster delivery service C. Printing press D. Instruments for trained transcription workers 7. A measured performance that adheres consistently to the duple meter would be read as A. 1-2-3-4. B. 1-2-3-4. C. 1-2-3-4. D. 1-2-3. 8. The basic framework for ordering music through time is the A. phrase. B. syllable. C. value. D. meter. 9. Accented notes that run against the regular pulse of the musical meter are referred to as A. duple meter. B. iambic. C. syncopated. D. anapestic. 10. Smooth, stepwise movement within a melodic phrase, subphrase, or statement is known as _______ motion. A. tonal B. chordal C. harmonic D. conjunct 11. In musical language, mezzo forte (mf) signals that the music's volume should be A. medium loud. B. very loud. C. medium soft. D. soft. 12. A single, long note held underneath a melodic line is known as a A. homophonic line. B. drone bass. C. plainchant. D. phrase. 13. In plainchant, a sentence of text almost always ends with A. the note D. B. disjunct motion. C. cadence. D. a minor chord. 14. Landini's tendency to intersperse occasional melismas in text that was generally syllabic in nature helped to ensure that the music A. had enjoyable rhythm. B. was easily understood by the listener. C. conveyed happiness. D. wasn't monotonous. 15. Roy will play a melody in triple meter and place the pulse of the meter on the first beat. Chuck will play the triple meter melody and place the pulse of the meter on the third beat. Who is playing the melody with the correct pulse? A. Roy B. Both are playing the melody correctly. C. Neither is playing the melody correctly. D. Chuck 16. Von Bingen's Play of Virtues is set to which of the following types of music? A. Orchestral B. Liturgical plainchant C. Madrigal D. Harmonic 17. When a composer sets a single syllable of a word to several notes of music, he or she is using _______ style. A. melismatic B. syllabic C. plainchant D. cadence 18. An example of a double reed musical instrument is the A. bassoon. B. piccolo. C. clarinet. D. saxophone. 19. In _______ texture, every line is, in effect, a melody. A. homophonic B. monophonic End of exam C. harmonic D. polyphonic 20. Harmony is used to support the melody by using A. chords. B. tonic. C. monophonic chant. D. meter.


 


Exam: 007501RR - THE BAROQUE ERA


that you have seen the entire question and all the answers before choosing an answer.
1. The first opera to win widespread acclaim was
A. Handel's Messiah.
B. Handel's Rinaldo.
C. Monteverdi's Orpheus.
D. Purcell's Dido and Aeneas


2. Another word for "round" is
A. rhapsody.
B. gigue.
C. sarabande.
D. canon.


3. What is the difference between an oratorio and an opera?
A. The opera is based on a sacred topic and an oratorio isn't.
B. An oratorio doesn't include an aria and an opera does.
C. An opera is staged and an oratorio isn't.
D. An oratorio doesn't include recitatives.


4. The main theme of a fugue is called the
A. episode.
B. subject.
C. melody.
D. exposition.


5. The rigaudon is a fast, often cheerful dance in _______ meter.
A. triple
B. ternary
C. single
D. duple


6. The most popular oratorio is
A. Aeneas.
B. Der Messias.
C. Messiah.
D. Orpheus.


7. The _______ is a musical form that utilizes multiple soloists.
A. sarabande
B. chorale prelude
C. concerto grosso
D. Gothic motet


8. A da capo aria opens with two contrasting sections, A and B. What will the singer do after singing the B
section?
A. Sing the A section again
B. End the aria
C. Repeat the B section
D. Go to the C section


9. Which of the following is the type of polyphony used in a fugue?
A. Fugal exposition
B. Imitative counterpoint
C. Middle entry
D. Episodic


10. The use of two violins and a basso continuo forms which combination of music?
A. Sonata da camera
B. Sonata da chiesa
C. Cantata
D. Trio sonata


11. The group of instruments accompanying a solo singer in an opera is known collectively as the
A. orchestra.
B. basso continuo.
C. harmonic ensemble.
D. chorus.


12. When instruments double the voices by playing the same notes sung by a chorus, the music is
considered to have
A. syncopation.
B. contrasting timbre.
C. unified timbre.
D. paired movement.


13. Handel's first operatic hit, which premiered in London in 1711, was
A. Saul.
B. Four Seasons.
C. Giulio Cesare.
D. Rinaldo.


14. The last movement of Bach's Cantata no. 140 is what texture?
A. A ritornello
B. Homophonic
C. Polyphonic
D. Atonal


15. Instrumental work written for a soloist and a larger ensemble is called a
A. prelude.
B. fugue.
C. cantata.
D. concerto.


16. Music work performed in a series is called a/an
A. suite.
B. sonata.
C. fugue.
D. allemande.


17. A _______ performance usually requires the musicians to embellish the part written for them.
A. canzona
B. passacaglia
C. transcripted
D. virtuoso


18. An instruments-only piece played at the opening of an opera is known as a/an
A. aria.
B. overture.
C. prima prattica.
D. procession.


19. The musical instrument referred to as the "King of Instruments" is the
A. organ.
B. tuba.
C. violin.
D. human voice.


20. The Baroque period began around the year
End of exam
A. 1600.
B. 1500.
C. 1750.
D. 1050.


 



Exam: 007502RR - THE CLASSICAL ERA


1. The double exposition concerto form differs from the standard sonata form in that
A. it includes a single exposition.
B. it has a cadenza.
C. it's played by two pianos.
D. the exposition stays in the same key.


2. In an opera, the standard accompaniment for a recitative is
A. the basso continuo alone.
B. sung by a soprano.
C. a function of the string quartet.
D. played by the orchestra.


3. The opening section of a minuet is known as the
A. minuet proper.
B. opening theme.
C. minuet exposition.
D. opening idea.


4. Which one of the following pieces of music would you most expect to be played by a full orchestra?
A. Minuet
B. Symphony
C. Concerto
D. Chamber music


5. Which of the following is the highest voice in a string quartet?
A. Violin 2
B. Cello
C. Violin 1
D. Viola


6. In a string quartet, the bass instrument is the
A. bass guitar.
B. cello.
C. drum.
D. viola.


7. What dates are commonly assigned to the Classical period?
A. 1700–1750
B. 1750–1800
C. 1700–1800
D. 1650–1720


8. Singing the alphabet song to the tune of Mozart's "Ah, vous dirai-je, maman" is an example of
A. musical duplication.
B. thematic variation.
C. musical appropriation.
D. plagiarism.


9. Which of the following is a long work for orchestra, usually made up of four movements?
A. Concerto
B. Sonata
C. Symphony
D. Opera


10. Which of the following does opera buffa portray?
A. Mythological characters and stories
B. Real-life characters and situations
C. Religious characters and stories
D. Historical characters and situations


11. The dialogue in an opera is translated for the audience in the
A. libretto.
B. score.
C. paggio.
D. perdonate.


12. Which mid-eighteenth century composer is credited with having the greatest impact on the significance
of the string quartet?
A. Beethoven
B. Chopin
C. Mozart
D. Haydn


13. Which one of the following patterns represents the rondo form?
A. A A B B C
B. D C B A
C. A B C D
D. A B A C A


14. Opera _______ is a light, frequently comic style of opera.
A. buffa
B. seria
C. canonica
D. hysteria


15. The _______ is an essential characteristic of the sonata form.
A. fluctuation of rhythm
B. development of themes
C. sudden crescendo
D. absence of harmony


16. The music of the Classical era reflects the principles of
A. clarity and proportion.
B. the splendor of the church.
C. extravagance and unpredictability.
D. ornamentation and extremes.


17. The Japanese koto is what type of instrument?
A. String
B. Brass
C. Percussion
D. Wind


18. The last "act" of a sonata is known as the
A. rondo.
B. secondary key area.
C. recapitulation.
D. cadenza.


19. The first section of a sonata in which the theme is presented is commonly called the
A. recap.
B. allegro.
C. exposition.
D. prodigy.


20. The second section of a sonata is commonly called the
A. codetta.
End of exam
B. development.
C. recapitulation.
D. coda.


 


Exam: 007503RR - THE NINETEENTH CENTURY, PART 1


1. The piano became a popular instrument for middle-class families when
A. mass production became possible.
B. the Civil War ended.
C. the Transcontinental Railroad was completed.
D. Dvořák composed The American.


2. Symphonie fantastique, which depicts an artist's execution by guillotine, was written by the nineteenth
century composer
A. Caspar David Friedrich.
B. Berlioz.
C. Erlkönig.
D. Giacchino Rossini.


3. Franz Schubert was known for having written
A. 11 symphonies.
B. 144 lieder.
C. 100 violin concertos.
D. four operas.


4. _______ music is generally associated with nonmusical ideas and objects.
A. Recital
B. Literary
C. Character
D. Program


5. Influenced by Dvořák, _______ is credited as the first American woman to have written a symphony.
A. Fanny Mendelssohn Hensel
B. Amy Marcy Cheney Beach
C. Clara Wieck Schumann
D. Louise Farrenc


6. In his Fifth Symphony, Beethoven
A. limits the harmony of the string section.
B. introduces the short-LONG-short-LONG rhythm.
C. utilizes the percussion section in a whole new way.
D. contrasts the wind instruments with the string instruments.


7. When the individual movements of a work are linked using a common musical idea, the work as a whole
is commonly described as
A. polyphonic.
B. nationalistic.
C. cyclic.
D. harmonic.


8. Which composer called himself a tone poet—a poet who creates with music rather than words?
A. Schubert
B. Chopin
C. Schumann
D. Beethoven


9. In 2001, the President of Turkmenistan banned
A. all music.
B. rock music.
C. jazz.
D. ballet and opera.


10. In the overture to A Midsummer Night's Dream, the kingdom of the fairies, led by Oberon and Titania,
is represented by the
A. strings.
B. triangle.
C. flute.
D. piccolo.


11. When you hear a recurring melody in a programmatic piece like Symphonie fantastique, you're
experiencing which of the following?
A. Coda
B. Idée fixe
C. Mode
D. Polyphony


12. The oratorio Elijah was written by the nineteenth century composer
A. Felix Mendelssohn.
B. Franz Schubert.
C. Robert Schumann.
D. Frédéric Chopin.


13. Prolonged exposure to volume greater than _______ decibels is considered dangerous.
A. 80
B. 40
C. 70
D. 50
14. _______ was called the "Valkyrie of the Piano."
A. Clara Wieck Schumann
B. Robert Schumann
C. Teresa Carreno
D. Fanny Mendelssohn Hensel


15. Berlioz insisted that a _______ be distributed to his audiences to provide an overview of the dramatic
structure of his work.
A. musical score
B. transcript
C. libretto
D. program


16. Which of the following works helped to redefine the symphony as a genre?
A. Beethoven's Fifth Symphony
B. Beethoven's Sixth Symphony
C. Beethoven's Ninth Symphony
D. Symphonie fantastique


17. A piano trio is made up of
A. three pianos.
B. a piano, violin, and viola.
C. a piano, violin, and cello.
D. a piano, organ, and pianoforte.


18. The rhythm of the opening statement of Beethoven's Fifth Symphony is
A. L-s-s-s.
B. s-L-s-s.
C. s-s-s-L.
D. s-L-s-L.


19. Clara Wieck Schumann's "Forward!" was written for a/an
A. brass band.
B. madrigal choir.
C. full orchestra.
D. a capella chorus.
End of exam


20. Which of the following was not one of the obstacles Fanny Hensel had to overcome as a composer?
A. Social attitudes prevented women from undertaking careers in music.
B. Agoraphobia kept her from traveling and performing.
C. Her brother was a famous composer and performer.
D. Her father discouraged her from pursuing music as a vocation.

Submitted: 1 year ago.
Category: Homework
Expert:  SPeducation replied 1 year ago.
Hello and thank you for your question. I am working in these now for you and should have them to you in just a little bit.

I will post the answers here in a listed format with just the correct letter next to each question number. Please give me about a half hour.
Customer: replied 1 year ago.

Would you like to do the rest of the exam questions as well. I was in the process of posting them when you responded. There are four more exams


 


 


Cindy

Expert:  SPeducation replied 1 year ago.
Will you be posting these as a new question, or adding these in to the original question? Also, could you tell me the names of the exams so that I can see if I will be able to complete them for you. Also, when do you need these by?
Customer: replied 1 year ago.


This is the first time I have used this site. So I am not exactly sure how to add them anymore. They are the remainder of the exams for art appreciation.


007504RR


007505RR


007506RR


007667RR


I am hoping to have them by friday. Is that too soon?


Cindy

Expert:  SPeducation replied 1 year ago.
I can complete the first 4 exams that you already uploaded.

I cannot complete the other 4 unless you post all of the questions with the multiple choices listed as I cannot access the actual exams to see the questions.

I cannot guarantee that's will be able to answer the next 4 exams without seeing the questions first.

If you post another question with the questions/choices listed, I would be happy to take a look t it for you.

Please let me know.
Customer: replied 1 year ago.

 


Exam: 007504RR - THE NINETEENTH CENTURY, PART 2


1. A single pair of notes played repeatedly in succession is known as a/an
A. a capella.
B. hee haw.
C. sotto voce.
D. drone bass.


2. _______ exemplifies the best elements of nineteenth-century Italian opera.
A. Rigoletto
B. La Traviata
C. Pagliacci
D. La Boheme


3. Louis Moreau Gottschalk's "Union: Concert Paraphrase on National Airs" was written for
A. string quartet.
B. piano.
C. chamber orchestra.
D. orchestra.


4. A mazurka is a Polish folk dance written in which of the following meters?
A. Half
B. Double
C. Quarter
D. Triple


5. In Verdi's La Traviata, Violetta sings _______ when unsure of herself.
A. in recitative
B. a virtuoso
C. in a lower key
D. an aria


6. Ravi Shankar is known for his mastery of the 18-stringed lute called the
A. ragar.
B. table.
C. jhala tar.
D. sitar.


7. The first American-born piano virtuoso to achieve international fame was
A. Dvořák.
B. Schumann.
C. Wagner.
D. Gottschalk.


8. The styles of singing in Wagner and Verdi operas differ. Jane says that the style of singing in a Verdi
opera is virtuosic and elaborate. Lynn says that the style of singing in a Wagner opera is more syllabic.
Who is correct in describing the different styles of singing?
A. Only Lynn is correct.
B. Both Jane and Lynn are correct.
C. Only Jane is correct.
D. Neither Jane nor Lynn is correct.


9. Wagner drew on _______ for his opera The Ring of the Nibelungs.
A. Roman mythology
B. northern European mythology
C. Greek mythology
D. religious dogma


10. The third movement of Dvořák's "String Quartet in F Major" contains a light-hearted passage in a fast
tempo and in triple meter called a
A. scherzo.
B. variation.
C. rondo.
D. prelude.


11. The _______ measures musical time using a pendulum.
A. intermezzo
B. metronome
C. timbrephone
D. lyre


12. In response to the outbreak of the Civil War, which composer wrote a solo piano piece that
incorporated the "Star Spangled Banner," "Hail Columbia," and "Yankee Doodle" into the work?
A. Mendelssohn
B. Gottschalk
C. Dvořák
D. Brahms


13. To show his intense national pride, _______ wrote a large number of mazurkas.
A. Shankar
B. Dvořák
C. Verdi
D. Chopin
14. The various melodies heard in Dvořák's "String Quartet in F Major" have a/an _______ quality.
A. folk-like
B. Bach-like
C. operetta
D. jazz-like


15. In opera, a brief musical phrase or idea connected to some person, event, or idea is known as a/an
A. ode.
B. leitmotif.
C. overture.
D. exposition.


16. Which one of the following musical notations allows performers to improvise slightly with the rhythm?
A. Moderato
B. Allegretto
C. Rubato
D. Sostenuto


17. A raga solo always begins with the sounding of tones in _______ motion.
A. descending
B. atonal
C. octaval
D. ascending


18. Which composer is thought to epitomize Romanticism?
A. Gottschalk
B. Chopin
C. Dvořák
D. Schumann


19. Why was Richard Wagner considered the most progressive composer of his day?
A. He used the tala pulses in his orchestrations.
B. He advanced the harmonic idiom of music into new, exciting realms.
C. He combined choral music and orchestral music.
D. He introduced the libretto to the opera.
End of exam


20. Which of the following composers helped the United States establish its own musical sound by drawing
on cultural idioms?
A. Wagner
B. Dvořák
C. Brahms
D. Verdi


 


Exam: 007505RR - THE TWENTIETH CENTURY, PART 1



1. A _______ scale is based on five notes.
A. polytonic
B. octaval
C. pentatonic
D. obstinate


2. In The Unanswered Question, the strings are played
A. in constant competition with the brass.
B. in unresolved dissonance.
C. fast and loud for shock value.
D. as if they're playing a slow hymn.


3. The _______ were interested in the hypnotic quality of the repeated melodic fragments and interlocked
patterns created by the gamelan.
A. neo-classicists
B. expressionists
C. impressionists
D. minimalists


4. Debussy's Voiles was inspired by a Javanese ensemble known as a
A. wave.
B. gong.
C. quartet.
D. gamelan.


5. Roland says that Ruth Crawford Seeger was a modernist composer. Clive says that she was a collector
and arranger of American folksongs. Who is correct?
A. Only Roland is correct.
B. Only Clive is correct.
C. Neither Roland nor Clive is correct.
D. Both Roland and Clive are correct.


6. Standard Song Form for popular hits of the 1920s and 1930s was
A. ABBA.
B. AABA.
C. ABA.
D. AABB.


7. Which of the following composers sought to obtain a nonpercussive sound from the piano in his
compositions?
A. Ives
B. Ellington
C. Glass
D. Debussy


8. _______ is a singing technique that's part speech and part song.
A. Sprechstimme
B. Walkurie
C. Klangfarben
D. Erlkönig


9. Expressionist music is generally thought of as
A. extravagant.
B. bouncy.
C. probing.
D. happy.


10. Music that doesn't center on a particular key is referred to as
A. atonal.
B. untoned.
C. intoned.
D. nontonal.


11. The most common pattern of verses in blues songs is the _______ pattern.
A. 8-note
B. 28-note
C. 12-bar
D. 6-bar


12. Constantly repeated musical patterns with many abrupt changes in length and tempos are known as
A. gongs.
B. voiles.
C. kebyars.
D. ostinatos.


13. _______ notes are produced by lowering the third, fifth, or seventh steps of major scales.
A. Falsetto
B. Blue
C. Minor
D. Low


14. Modernism, a movement that represented an abolishment of tradition and a quest for novelty, took
place when?
A. Middle nineteenth century
B. Early twentieth century
C. Classical period
D. Early twenty-first century


15. Bebop is a style of
A. fusion.
B. pop.
C. ragtime.
D. jazz.


16. Schoenberg's 12-tone composition is based on a/an _______ scale.
A. minor
B. major
C. chromatic
D. pentatonic


17. The Rite of Spring was composed by
A. Heitor Villa-Lobos.
B. Igor Stravinsky.
C. Arnold Schoenberg.
D. Alban Berg.


18. You'll find the "circle-of-fifths" chord progression used in which of the following types of music?
A. Classical
B. Rock
C. Baroque
D. Big band jazz


19. Ragtime composers often made use of
A. inversion.
B. serialism.
C. syncopation.
D. counterpoint.
End of exam


20. Jody says that atonal harmony establishes a harmonic center of gravity. Sean says that atonal harmony
doesn't have a harmonic center of gravity. Who is correct?
A. Both Jody and Sean are correct.
B. Neither Jody nor Sean is correct.
C. Only Sean is correct.
D. Only Jody is correct.


 


Exam: 007506RR - THE TWENTIETH CENTURY, PART 2


1. In the song "Tonight" from the musical West Side Story, the composer distributed two basic melodies
among different characters to create a kind of _______, in which nothing disappears but new layers are
constantly introduced.
A. additive form
B. dissonant form
C. layered presence
D. consonant counterpoint


2. For the movie Crouching Tiger, Hidden Dragon, Chinese-American _______ was enlisted to play the
cello to offset the Asian-sounding erhu.
A. Xiaohui Ma
B. Yo-Yo Ma
C. Tan Dun
D. Ang Lee


3. The type of music that blended the musical styles of jump blues and honky-tonk was
A. hip hop.
B. Motown.
C. rock 'n' roll.
D. jazz.


4. The _______ is a xylophone-like instrument with tubular resonators under each bar.
A. marimba
B. suspended cymbal
C. timbales
D. conga


5. The progression of four basic chords that was used in many popular songs of the 1950s and 1960s is
referred to as _______ chord progression.
A. vamp
B. doo-wop
C. pop
D. bebop


6. A chromatic scale consists entirely of
A. tonal centers.
B. quarter steps.
C. half steps.
D. whole steps.


7. Agnes de Mille choreographed Aaron Copland's Rodeo to blend
A. jazz with ballet.
B. square dance with Irish jig.
C. ballet with tap.
D. ballet with square dance.


8. The first African American to have a major opera performed by a major American opera company was
A. Langston Hughes.
B. XXXXX XXXXX.
C. Scott Joplin.
D. William Grant Still.


9. Einstein on a Beach was a unique opera because it
A. had a single violinist.
B. had no plot and very little singing.
C. was written in Chinese.
D. was exclusively recitative.


10. Which song crossed racial boundaries by achieving success on both the R&B and pop charts?
A. "My Ding-a-Ling"
B. "School Day"
C. "Please Mr. Postman"
D. "Fight the Power"


11. Which of John Cage's works has been perceived by some as a joke?
A. 4'33"
B. Imaginary Landscape no. 4
C. Einstein on a Beach
D. Illiac Suite
12. Which of the following composers wrote the music for West Side Story?
A. George M. Cohan
B. Jerome Kern
C. Cole Porter
D. Leonard Bernstein


13. Notes that begin a phrase before a downbeat are known as pick-up notes or a/an
A. duck walk.
B. shuffle groove.
C. anacrusis.
D. call and response.


14. The musical movement that started in the mid-1960s on the West Coast was the _______ movement.
A. progressive
B. rock
C. psychedelic
D. folk


15. Which one of the following composers is best known for promoting aleatory music?
A. Franz Wozzek
B. Béla Bartók
C. John Cage
D. Richard Strauss


16. The musician who ushered in the twentieth-century era of virtuosic rock guitar playing was
A. Jimi Hendrix.
B. Chuck Berry.
C. XXXXX XXXXX.
D. Chet Atkins.


17. Public Enemy's abrasive rap recording "Fight the Power" has a basic pulse of _______ beats per
minute.
A. 86
B. 120
C. 106
D. 60


18. Tamra says that the difference between an opera and a musical is that the opera includes more spoken
word than singing. Eduardo says that the musical contains singing with some spoken dialog. Who is correct
in citing the difference?
A. Eduardo
B. Both Tamra and Eduardo
C. Neither Tamra nor Eduardo
D. Tamra


19. A musical style that combines traditional and modern elements is called
A. minimalism.
B. exhibitionism.
End of exam
C. modernism.
D. postmodernism.


20. The hand-clapping at the beginning of the song "Please Mr. Postman" is known as the
A. vamp.
B. ostinato.
C. shuffle groove.
D. hook.


 


Exam: 007667RR - FINAL EXAM
1. A _______ is a type of folk song that tells a story.
A. broadside
B. hoedown
C. canon
D. ballad


2. Notes in a major key are considered to be _______ notes.
A. bland
B. happy
C. flat
D. sad


3. When we hear three or more notes played simultaneously, we're hearing a
A. melody
B. chord.
C. polyphonic texture.
D. monophonic line.


4. A _______ is a duple-meter dance associated with square dancing.
A. hoedown
B. broadside
C. stomp
D. corrido


5. Bach's Cantata no. 140 is an intricate reconstruction of a
A. patriotic song.
B. well-known hymn.
C. popular ballet tune.
D. Baroque operetta.


6. Which of the following was typically used in the symphonic finale in the Classical Era?
A. Tremolo
B. Fugue
C. Minuet
D. Rondo


7. The repetition (AA), variation (AA'), and contrast (AB) of a piece of music are all part of the music's
A. genre.
B. texture.
C. timbre.
D. form.


8. The text of an opera is called the
A. buffa.
B. vibrato.
C. program.
D. libretto.


9. The music of Philip Glass is written mostly in the _______ style.
A. post-Romantic
B. impressionist
C. minimalist
D. expressionist


10. Which one of the following is an example of an oratorio?
A. Coronaton of Poppea
B. The Four Seasons
C. Messiah
D. Cantata no. 97


11. _______ is designed for performance in an intimate setting.
A. Opera buffa
B. Opera seria
C. Symphony
D. Chamber music
12. Which one of the following represents the most important element of sonata form?
A. Use of Latin texts
B. Doctrine of affects
C. Use of word painting
D. Development of themes


13. Dido and Aeneas is an example of _______ opera.
A. Romantic
B. Baroque
C. Greek
D. Italian


14. What is the musical term for a prescribed series of pitches that step upward and downward?
A. meter.
B. scale.
C. measure.
D. cadence.


15. What is the musical term for one of many verses of poetry in a song?
A. Refrain
B. Strophe
C. Canto
D. Chorus


16. Changing from one key to another is called
A. variation.
B. imitation.
C. modulation.
D. regulation.


17. In music, the Italian term for "loud" is
A. piano.
B. forte.
C. fortissimo.
D. mezzo .


18. "Erlkönig" is one of the hundreds of songs written by
A. Schubert.
B. Haydn.
C. Chopin.
D. Schumann


19. The character of a sound is referred to as its
A. pitch.
B. texture.
C. timbre.
D. line.


20. The combination of antecedent and consequent units that make a larger whole is called the
A. theme and variations form.
B. periodic phrase structure.
C. full cadence.
D. punctuation.


21. The term melody refers to a pattern of
A. notes.
B. instruments.
C. beats.
D. tempos.


22. One of the key components of the double-exposition concerto form is the
A. chorale.
B. single exposition.
C. theme.
D. cadenza.


23. An example of African American syncretism is
A. a capella chorale.
B. treble singing.
C. rhyme singing.
D. call-and-response.


24. The estampie and the saltarello are two forms of
A. African musical instruments.
B. medieval dances.
C. syllabic text-setting.
D. Italian musical instruments.


25. Opera took hold in England in the _______ century.
A. early nineteenth
B. seventeenth
C. eighteenth
D. late nineteenth


26. The second movement of a symphony is usually written in _______ form.
A. A B C D
B. A B C
C. A B A
D. A B C A


27. Baroque composers considered the _______ to be the touchstone of their art.
A. recitative
B. minuet
C. fugue
D. concerto


28. Who wrote The Nutcracker?
A. Alexandr Pushkin
B. Piotr Tchaikovsky
C. Boris Gudonov
D. Felix Mendelssohn


29. A _______ is a melodic pattern in Indian music designed to express or produce a specific feeling.
A. karnataka
B. raga
C. tabla
D. tala


30. The Broadway musical is descended from the
A. operetta.
B. oratorio.
C. aria.
D. recitative.


31. The unique quality of Mendelssohn's overture to A Midsummer Night's Dream's sonata form is that
the
A. length is expanded.
B. development is minimal.
C. development is exaggerated.
D. exposition isn't repeated.


32. Word painting is a technique commonly used by composers of
A. madrigals.
B. plainsong.
C. suites.
D. program music.


33. The _______ is a plucked lute with four to six strings and is used to provide a drone.
A. mandolin
B. tambura
C. bass guitar
D. bass


34. What is the pattern of the Standard Song Form?
A. A A B A
End of exam
B. A B B A
C. A B A B
D. A B A C


35. Music sung without instrumental accompaniment is usually referred to by the term
A. figured bass
B. countersubject
C. a capella.
D. ordo virtuous


36. What musical form is defined as a poem set to music?
A. Impromptu
B. Fantasie
C. Episode
D. Lied


37. The term ritornello refers to the main theme of a
A. suite.
B. concerto grosso.
C. sonata.
D. virtuoso cadenza.


38. The instrument that usually has the leading role in a piano trio is the
A. viola.
B. violin.
C. cello.
D. piano.


39. The rhythmic feature of Chuck Berry's "School Day" is
A. harmonic ascent.
B. the wall of sound.
C. honky-tonk.
D. anacrusis.


40. Which composer drew heavily on northern European mythology, including many of the same sources
used by J.R.R. Tolkien in his Lord of the Rings?
A. Berlioz
B. Wagner
C. Verdi
D. Vivaldi

Expert:  SPeducation replied 1 year ago.
Hello again.

This is a lot more work than I originally thought it would be, for the price being offered.

If completed this for you by tomorrow evening, would you consider upping the price, or leaving a bonus?

I will continue to work on these for you now.
Customer: replied 1 year ago.


Sure. $120?


Cindy

Expert:  SPeducation replied 1 year ago.
That would be great!

I will post the answers to first 3 exams tonight, and I will have the rest to you by tomorrow evening at the latest.

Please 15 minutes to finish the first 3.
Customer: replied 1 year ago.


ok thanks

Customer: replied 1 year ago.

I will check your response first thing in the morning.


Thanks


Cindy

Expert:  SPeducation replied 1 year ago.
First three


Section 1
Middle ages

1. D vocables
2. B. drum
3.  C acoustics
4. A for just one voice
5. C octave
6. C printing press
7.  I can't see the bold.  Answer is bold 1, 2, bold 3, 4
8.  D meter
9. C syncopated
10. D conjunct
11. A medium loud
12. B drone bass
13. C cadence 
14. B was easily understood
15. A Roy 
16. B liturgical plainchant
17. A melismatic
18.  A bassoon 
19. D polyphonic 
20 A chords


The baroque era
1 C
2 D
3 c
4 b
5 d
6 c
7 c
8 a
9. B
10d
11 c
12d
13d
14b
15 d 
16c
17 b
18b
19 a
20 a


Exam: 007502RR - THE CLASSICAL ERA

1. D
2. D
3. A
4. B
5. A
6. B
7. B
8. C
9. B
10. A
11. A
12. D
13. D
14. A
15. A
16. D
17. A
18. A
19. C
20. B
Expert:  SPeducation replied 1 year ago.
Hello again. Here is the next set of answers. I will continue working on these for you, but should have them done for you by this evening.

007503RR Nineteenth Century- Part 1

1. A
2. B
3. A
4. D
5. B
6. B
7. C
8. D
9. D
10. D
11. B
12. A
13. A
14. C
15. D
16. C
17. C
18. D
19. D
20. B
SPeducation, Teacher
Category: Homework
Satisfied Customers: 1731
Experience: Elementary and Special Education Teacher, Master's Degree
SPeducation and 7 other Homework Specialists are ready to help you
Expert:  SPeducation replied 1 year ago.
THIS ANSWER IS LOCKED!
You can view this answer by clicking here to Register or Login and paying $3.
If you've already paid for this answer, simply Login.
Expert:  SPeducation replied 1 year ago.
Hello again Cindy and thank you very much for the positive rating.

I wanted to let you know that I couldn't change the value of your question to what we agreed upon. Therefore, for completing the extra exams for you, any bonus you could give for my time and effort would be greatly appreciated.

Thanks again!

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4514
    More than 5000 online tutoring sessions.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4514
    More than 5000 online tutoring sessions.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg Linda_us's Avatar

    Linda_us

    Finance, Accounts & Homework Tutor

    Satisfied Customers:

    3099
    Post Graduate Diploma in Management (MBA)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/lanis/2009-4-1_233717_phput9xef_c1pm.jpg Lani S.'s Avatar

    Lani S.

    Tutor

    Satisfied Customers:

    2453
    Registered Nurse, Internet Researcher, Private Tutor
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/chooser77/2009-08-18_162025_Chris.jpg Chris M.'s Avatar

    Chris M.

    M.S.W. Social Work

    Satisfied Customers:

    2258
    Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ComputersGuru/2010-02-13_051118_Photo41.JPG LogicPro's Avatar

    LogicPro

    Engineer

    Satisfied Customers:

    2193
    Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    Chartered Accountant

    Satisfied Customers:

    1962
    Experience with chartered accountancy
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    1865
    Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience