How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask ServiceTechRus Your Own Question

ServiceTechRus
ServiceTechRus,
Category: Homework
Satisfied Customers: 4756
19613070
Type Your Homework Question Here...
ServiceTechRus is online now
A new question is answered every 9 seconds

1. What part of an analog scale gives the most accurate reading? A.

Resolved Question:

1. What part of an analog scale gives the most accurate
reading?
A. The last 25% of the scale
B. The first 25% of the scale
C. The midpoint of the scale
D. Typically, analog meters are equally accurate across the
entire scale.
2. Why are slotted-head sheet metal screws usually installed
manually using a flat-blade screwdriver?
A. It isn’t possible to make flat-blade screwdriver tips for
drills.
B. The buildup of high static-electricity charges can cause
dangerous arcs.
C. Federal legislation protecting domestic screwdriver manufacturers prohibits the sale of flat-blade screwdriver tips
for power drills.
D. It’s very difficult to keep the bit aligned in the slot when
using a drill.
3. What is a service valve wrench?
A. A pair of pliers that’s used to turn a manual service valve stem
B. A tool used to change the core in Schrader valves
C. A wrench used to install service valves on a hermetic system
D. A wrench with square openings that fits service valve stems
4. What type of threads does a 2 x 3/8 NF – 24 bolt have?
A. Normal capacity, 24 foot pounds of torque
B. National coarse, 24 threads per inch
C. National fine, 24 foot pounds of torque
D. National fine, 24 threads per inch
5. What is the hardest material you should cut with electrical pliers?
A. Copper wire C. Steel cable
B. Nails D. Sheet metal
6. When installing flex duct, what function does a tensioner tool serve?
A. It keeps proper tension on the belt that operates the on-site flex duct fabrication
equipment.
B. It pulls the duct straps tight at the duct connections to the boot or collar.
C. It stretches the duct tight and eliminates sags.
D. It checks the installed flex duct for the correct tension.
7. What type of fastener is used for on-site assembly of metal ducts?
A. Self-tapping sheet metal screws
B. Wood screws
C. Nails
D. Round-tipped sheet metal screws
8. What IEC category electric meter is intended for measurements on protected
equipment?
A. Category I C. Category III
B. Category II D. Category IV
9. The best way to remove a pop rivet without damaging the surface through which is
passes is by
A. unscrewing it.
B. striking it with a hammer and a chisel.
C. drilling it out.
D. heating it with a cutting torch.
10. How are staples used for fastening duct insulation different from normal staples?
A. They’re corrugated.
B. They’re stronger, to pierce the sheet metal ductwork.
C. The tips of the staple are bent outward as the staple goes through the fabric.
D. They bend inward to help secure the insulation to the duct.
11. What is the best way to increase the turning force on a hard-to-turn bolt?
A. Use a breaker bar.
B. Strike the socket handle with a hammer.
C. Use a shorter-length socket handle to get a better grip.
D. Slip a length of pipe over the socket handle to increase the leverage.
12. When is it important to make sure to match the polarity of the meter leads to the
polarity of the circuit being tested?
A. When reading resistance C. When reading AC voltage
B. With all readings D. When reading DC voltage
13. One advantage of bending tubing rather than using a brazed elbow is that
A. most large-diameter tubing can be hand bent in radii of less than two times the
tube diameter.
B. the same adjustable spring bender fits all tubing sizes.
C. brazed joints are more likely to kink at the ell than bends.
D. bending doesn’t create oxides inside the pipe like brazing does.
14. With its leads on either side of a switch, a voltmeter reads 120 volts. This indicates
that the switch is
A. open, allowing 120 volts to pass through.
B. open, so voltage can’t pass through.
C. closed, allowing 120 volts to pass through.
D. closed, so voltage cannot pass through.
15. How are voltmeters connected to read the voltage drop across a load in a circuit?
A. One lead is connected to the load, and the other lead is connected to ground.
B. Voltmeters are connected in series with the load.
C. Voltmeters are connected in parallel with the load.
D. Any connection to the circuit will give the same reading.
16. What type of tool is used to loosen the set screws on fan blade hubs?
A. A screw stet C. Hacksaw
B. Locking pliers D. Allen wrench42
17. HVAC/R technicians use deburring tools for
A. preparing a compressor head before applying a head gasket.
B. removing rough edges from electrical wiring.
C. removing the small burr left by pipe cutters.
D. removing splinters from wood frame members.
18. What is the difference between a flare-nut wrench and a standard box wrench?
A. Box wrenches have only four sides and points, but flare wrenches have six
B. Flare wrenches ratchet, and box wrenches don’t.
C. A flare wrench is just another name for a box wrench.
D. The flare wrench head is slotted to slip over the tubing.
19. How are inline ammeters connected to read the current in a circuit?
20. Vinyl/Cloth duct tape aren't used in attics because?
Submitted: 2 years ago.
Category: Homework
Expert:  ServiceTechRus replied 2 years ago.

gotoman for ac :

1. C 2 D 3 D 4 B 5A 6B 7A 8D 9D 10C 11a 12d 13D 14A 15C 16D 17C 18D 19 SERIES 20 It get hot and peals and with the attic heat it stetches.

ServiceTechRus,
Category: Homework
Satisfied Customers: 4756
Experience: 
ServiceTechRus and 12 other Homework Specialists are ready to help you

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4520
    More than 5000 online tutoring sessions.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4520
    More than 5000 online tutoring sessions.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg Linda_us's Avatar

    Linda_us

    Finance, Accounts & Homework Tutor

    Satisfied Customers:

    3121
    Post Graduate Diploma in Management (MBA)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ComputersGuru/2010-02-13_051118_Photo41.JPG LogicPro's Avatar

    LogicPro

    Engineer

    Satisfied Customers:

    3035
    Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/lanis/2009-4-1_233717_phput9xef_c1pm.jpg Lani S.'s Avatar

    Lani S.

    Tutor

    Satisfied Customers:

    2457
    Registered Nurse, Internet Researcher, Private Tutor
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/chooser77/2009-08-18_162025_Chris.jpg Chris M.'s Avatar

    Chris M.

    M.S.W. Social Work

    Satisfied Customers:

    2341
    Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    Chartered Accountant

    Satisfied Customers:

    1975
    Experience with chartered accountancy
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    1873
    Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience