Thanks again for your questions. Here are the answers to each:
A particular drug is supplied in tablets of 600-mg strength. A 90lb patient requires a one-week supply of this drug at a dose of 20 mg/lb every 12 hours. How many tablets are required in total?
The patient is 90lb and at a drug dose rate of 20mg/lb every 12 hours - this means he or she needs 1800mg every 12 hours or 3600mg per day. This is 6 x 600mg tablets each day for 7 days --> 6 x 7 = 42 tablets in total are required for this patient.
An animal is to receive 250mg metronidazole by IV every 12 hours and to give over 60 minutes. The metronidazole comes in 5 mg/mL. What is the flow rate in drops per minute if the drop factor is 10?
This patient requires 250mg of metronidazole in a 60 minute period twice daily. The concentration is 5mg per ml so this patient requires 250mg/5mg/ml = 50ml over 60 minutes. This is (50ml/60secs) --> 0.833ml per minute. The drop factor is 10 meaning 10 drops per ml of solution --> 0.833ml per minute x 10 drops per ml = 8.3 drops per minute required to achieve the above.
If one tablet contains 50 mg of a particular drug, how many grams of drug are present in a bottle of 200 tablets?
In each tablet there are 50mg - this is the same as (50/1000) = 0.05g per tablet. There are 200 tablets meaning total weight of the drugs = 0.05 x 200 = 10g in total.
A doctor administers 2 mL of a 50 mg/mL sedative to a 180 lb patient. What is the equivalent dose in mg/kg?
The doctor administers 2ml of a 50mg/ml drug - this means 100mg are delivered to the patient. The patient weighs 180lb --> 81.6kg. Therefore the dose delivered in mg/kg = 100/81.6 = 1.23mg/kg (rounded to 2dp).
If there's 1.2 g of codeine in 125 mL of a particular cough syrup, how many milligrams are contained in 1 teaspoon of the syrup?
1.2g of codeine = 1.2x1000mg --> 1200mg in 125ml. This is 1200/125 mg/ml = 9.6mg/ml. There are 5ml in a teaspoon - so therefore there are 9.6x5mg in a teaspoon = 48mg per teaspoon.
If a 176 lb patient must be given 1 mL/kg of a drug every 8 hours for 7 days, what is the total volume of drug that must be administered?
The patient weighs 176lb which is 79.8kg. 1ml per kg must be given each time which means approx 80ml must be given every 8 hours for 7 days. Therefore 80ml is given 3 times per day = 240ml per day. This per week is 240 x 7 = 1680ml = 1.68L total.
One tablet contains 8 mg of a particular drug. A medication order call for three and one-half tablets to be given to a 150 lb patient. What dose of the drug is given to this patient, in mg/kg?
The patients weighs 150lb --> 68kg. 3.5 tablets are given to this patient = 3.5 x 8mg = 28mg. The dose in mg/kg is there fore 28/68 = 0.41mg/kg (rounded to 2dp).
I hope this helps! Just reply if you need anything else explained in more detail.