How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask M Hasan Your Own Question

M Hasan
M Hasan, Teacher
Category: Homework
Satisfied Customers: 1849
Experience:  BA (Hons) in Mathematics from Oxford University
30103992
Type Your Homework Question Here...
M Hasan is online now
A new question is answered every 9 seconds

for steven only

Customer Question

1. Customer profitability:
A) is reflected by gross margin.
B) are most accurately measured using traditional costing.
C) are most accurately measured using activity based costing.
D) are most accurately measured using a combination of traditional costing and activity based costing.

2. Staley company has 30 order operators with associated costs of $1,000,000 per year. Staley calculated that each operator worked about 2,000 hours per year. Allowing for time off, each operator provided about 1,600 or productive work per year. What is the rate per hour for each order entry employee?
A) $20.83
B) $28.83
C) $500.00
D) $625.00

3. The rate per hour of each order entry employee is $56.00 per hour. On average, it takes an order entry employee about 0.1 hour to enter the basic customer information for a manual customer order. In addition, manual orders require an operator to spend an additional 0.02 hour to enter each line item on the order. What is the order entry cost associated with a manual order with 10 line items?
A) $0.30
B) $5.60
C) $11.20
D) $16.80

4. The 80/20 rule:
A) finds that 80% of revenues are generated by the top 20% of the customers.
B) finds that 80% of profits are generated by the top 20% of the customers.
C) can be graphed as the whale curve.
D) finds that 80% of costs are generated by 20% of the customers.

5. The whale curve:
A) graphs sales verses customers.
B) graphs profits verses customers.
C) graphs the 80/20 rule.
D) finds that 80% of costs are generated by 20% of the customers.

6. Service companies:
A) focus more on customer costs and profitability than manufacturing companies.
B) are less customer driven than manufacturing companies..
C) have less variation in demand for organizational resources.
D) None of the above


7. Examining internal operations to see where the company can improve processes to lower costs of serving customers is an example of:
A) process improvements.
B) activity based pricing.
C) managing relationships.
D) the pricing waterfall.

8. Quality engineering costs are an example of:
A) prevention costs.
B) appraisal costs.
C) internal failure costs.
D) external failure costs.

9. Constraints from the theory of constraints may include:
A) the availability of direct materials in manufacturing.
B) linear square feet of display space for a retailer.
C) direct labor in the service industry.
D) All of the above are correct.

10. In ________, all similar equipment or functions are grouped together.
A) a process layout
B) a product layout
C) cellular manufacturing
D) just-in-time production

11. Characteristics of a process layout include:
A) continuous processing.
B) long production paths.
C) small amounts of inventory.
D) no work-in-process storage areas.

12. Lean manufacturing:
A) has a central philosophy that resource spending that does not add value must be eliminated.
B) defines value as any action or process for which the customer is willing to pay.
C) is derived from the Toyota Production System.
D) All of the above are correct.

13. The characteristic of a management accounting and control system that allows employees to customize applications for local decisions is referred to as being:
A) timely.
B) flexible.
C) accurate.
D) in control.

14. , The research development and engineering cycle of the total life-cycle concept which focuses on developing prototypes and production processes is the:
A) research, development, and engineering cycle.
B) manufacturing cycle.
C) product design stage.
D) product development stage.

15. The relevance of information in a MACS includes providing all of the following EXCEPT:
A) the most accurate information possible.
B) a global framework that can be applied uniquely to each division or unit.
C) feedback on performance measures in a timely fashion.
D) different costing methods for each division.

16. Concerns about target costing include all EXCEPT that:
A) attention may be diverted away from other company goals.
B) excessive pressure is put on suppliers.
C) development time may decrease.
D) burnout of design engineers occurs.

17) Target costing differs from traditional costing in all of the following ways EXCEPT:
A) target costing collects market research continually throughout the target costing process rather than as a single event.
B) target costing uses the total-life-cycle concept to minimize ownership costs.
C) traditional costing spends less time on product specification and design.
D) traditional costing uses cross-functional teams to guide the process.

18) Relevant costs for target costing include:
A) variable manufacturing costs.
B) variable manufacturing and variable nonmanufacturing costs.
C) all fixed costs.
D) all future costs, both variable and fixed.

19, Which BEST describes the control function in a management accounting and control system?
A) MACS seeks out areas that are out-of-control but not for corrective action.
B) MACS achieves cost reduction targets that are continually adjusted downward.
C) MACS guides and motivates employees to achieve organizational objectives.
D) MACS ensures performance standard goals are being met.

20. The five stages in the process of keeping an organization in control are:
A) planning, implementing, measuring, evaluating and correcting.
B) planning, executing, monitoring, evaluating and correcting.
C) budgeting, implementing, monitoring, evaluation and feedback.
D) budgeting, executing, measuring, feedback and evaluation.

21. The monitoring phase of the process of control in MACS focuses on:
A) research and development, design, manufacturing, marketing, and service.
B) comparing the planned level to past performance to identify discrepancies.
C) selecting measures to determine how well objectives are met
D) measuring the current level of performance.

22. Information is relevant in a MACS if:
A) it can be applied in a flexible manner.
B) it is inaccurate.
C) it is inconsistent.
D) it is late.


23. The contemporary management view of motivation, the ________ is based on initiatives to improve the quality of working life.
A) balanced scorecard
B) human resources model of motivation
C) scientific management school
D) results control system

24. A budget should/can do all of the following EXCEPT that it:
A) can help management allocate limited resources.
B) should be adjusted if new opportunities become available during the year.
C) should be prepared by managers from different functional areas working independently of each other.
D) can become the performance standard against which firms can compare the actual results.

The following information is need for questions 25 and 26.
For the next six months, Kurtz Company projects the following information (in units).

July Aug. Sept. Oct. Nov. Dec.
Retail demand 800 300 450 450 600 600
Dealer demand 600 750 900 1,050 1,200 1,350
Shop capacity 1,500 1,500 1,500 1,500 1,500 1,500
Painting capacity 1,050 1,050 1,350 1,800 1,800 1,800

Demand drives production for that month and cannot be carried over from one month to another. Retail customers are satisfied first.

25. The production for July is projected to be:
A) 300 units.
B) 900 units.
C) 1,050 units.
D) 1,500 units.

26. The number of dealer units that will be produced and sold in September is:
A) 900 units.
B) 1,050 units.
C) 1,500 units.
D) 600 units.

The following information is need for questions 27 through 30.
The following information for the second quarter of 2011 pertains to Huffington Company:

Month Sales Purchases
April $90,000 $60,000
May $120,000 $48,000
June $150,000 $84,000

• Cash is collected from customers in the following manner:

Month after sale 30%
Month of the current sale 70%

• 40% of purchases are paid for in cash in the month of purchase, and the balance is paid the following month.

• Labor costs are 20% of purchases. Other operating costs are $45,000 per month (including $12,000 of depreciation). Both of these are paid in the month incurred.

•The cash balance on June 1 is $6,000. A minimum cash balance of $4,500 is required at the end of the month. Money can be borrowed in multiples of $3,000.

•No loans outstanding on June 1.

27. How much cash will be collected from customers in June?
A) $129,000
B) $141,000
C) $150,000
D) None of the above is correct.

28. How much cash will be paid to suppliers in June?
A) $69,600
B) $56,000
C) $88,000
D) None of the above is correct.


29. How much cash will be disbursed for labor and operating costs in June?
A) $63,000
B) $70,000
C) $49,800
d. $96,400

30. What is the ending cash balance for June?
A) $34,800
B) $6,000
C) $5,400
D) $31,400
E) none of the above

31. Measure of financial control highlight:
A). unsatisfactory service
B) poor quality.
C) high prices.
D) falling profits.

32. All of the following are reasons that financial control may be an ineffective scorecard EXCEPT that:
A) it fails to identify the causes or drivers of performance.
B) it focuses on financial measures while ignoring other important attributes of performance.
C) it focuses on long-term rather than short-term performance measures.
D) it is an aggregate, rather than a detailed measure of performance.

33. Performance measures for financial control include all of the following EXCEPT:
A) ROI ( return on investment) and economic value added.
B) reduced cycle times.
C) profit.
D) cost.

34. In a decentralized organization:
A) local-division managers have less control over their business segments.
B) there are few deviations from the standardized way of doing things.
C) front-line employees are not trained to respond to changes in the business environment.
D) decisions are made by the managers most familiar with the problems and opportunities.

35. In a centralized organization:
A) local-division managers need higher approval for few business decisions.
B) company-wide standard operating procedures are not common.
C) local-division managers have little opportunity to gain decision-making experience.
D) decisions are made by local division managers.
Submitted: 2 years ago.
Category: Homework
Expert:  M Hasan replied 2 years ago.
Hi there!

Answers are as follows:

1. C
2. A
3. D
4. A
5. B
6. A
7. A
8. A
9. D
10. A
11. B
12. D
13. B
14. D
15. D
16. C
17. D
18. D
19. A
20. B
21. B
22. A
23. B
24. C
25. C
26. A
27. B
28. D
29. C
30. A
31. D
32. C
33. B
34. D
35. C

Hope this helps. If so, please click 'Accept'. Any bonus would be great. Thanks! :)
M Hasan, Teacher
Category: Homework
Satisfied Customers: 1849
Experience: BA (Hons) in Mathematics from Oxford University
M Hasan and 6 other Homework Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.
how sure are you with all the answers? I was wondering about question 17, 19 and 32...are you sure those you answered are correct?
Expert:  M Hasan replied 2 years ago.
I think 17 should be B actually and 19 should be D. 32 should be correct.
Customer: replied 2 years ago.
ok..im still reviewing the answers..i will get back to you very soon..thanks
Expert:  M Hasan replied 2 years ago.
Alright.
Customer: replied 2 years ago.
Relist: Inaccurate answer.
More than 10 answers are wrong out 35 questions
Customer: replied 2 years ago.
Relist: Inaccurate answer.
I double checked the experts answers with my answers and i got a different result.
Customer: replied 2 years ago.

please opt out of the question page.. i need muhammad jawaad ahmed to answer this questions...thanks

Expert:  Steven, M.Acc. replied 2 years ago.
Hi Customer,

The following are your corrected answers. I've bolded the ones that are different than what the previous Expert had provided.

1. C
2. A
3. D
4. A
5. B
6. A
7. A
8. A
9. D
10. A
11. B
12. D
13. B
14. D
15. D
16. C
17. D
18. D
19. C
20. B
21. D
22. A
23. B
24. C
25. B (Please note: the table provided has a typo; retail demand in July is 300, not 800; hence, 300 + 600 = 900.)
26. D
27. A
28. A
29. A
30. C
31. D
32. C
33. B
34. D
35. C

Please let me know if you need work shown or if you have any questions!
Customer: replied 2 years ago.
hey...shouldnt # XXXXX be B?
Expert:  Steven, M.Acc. replied 2 years ago.
THIS ANSWER IS LOCKED!

You need to spend $3 to view this post. Add Funds to your account and buy credits.
Expert:  Steven, M.Acc. replied 2 years ago.
Hi there,

I see you've accepted M Hasan's answer even though you marked it as inaccurate and relisted the question. Will you be accepting my answer instead?

Thanks!
Customer: replied 2 years ago.

yes...it was a accident..i meant to accept your answer instead...how do i fix this so that you get paid?

Expert:  Steven, M.Acc. replied 2 years ago.
Thanks for your response. Simply select "Customer Service/Refunds" from the drop down box to the right of your original question and ask to have the Accept applied to me instead.
Customer: replied 2 years ago.
The only place I find to submit for a refund requires that I call them and they are closed - any other suggestions?
Expert:  Steven, M.Acc. replied 2 years ago.
Let me flag your question for Customer Service and, hopefully, they can help.
Customer: replied 2 years ago.
alright..cool...i sent them a message also....i will call customer service tommorrow so that they can fix this error..
Expert:  Steven, M.Acc. replied 2 years ago.
Thank you for your response. Did you make any headway with customer service?

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4522
    More than 5000 online tutoring sessions.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4522
    More than 5000 online tutoring sessions.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ComputersGuru/2010-02-13_051118_Photo41.JPG LogicPro's Avatar

    LogicPro

    Engineer

    Satisfied Customers:

    3458
    Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg Linda_us's Avatar

    Linda_us

    Finance, Accounts & Homework Tutor

    Satisfied Customers:

    3124
    Post Graduate Diploma in Management (MBA)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/chooser77/2009-08-18_162025_Chris.jpg Chris M.'s Avatar

    Chris M.

    M.S.W. Social Work

    Satisfied Customers:

    2385
    Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    Chartered Accountant

    Satisfied Customers:

    1988
    Experience with chartered accountancy
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    1876
    Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/avremote/photoa.jpg Seanna's Avatar

    Seanna

    Tutor

    Satisfied Customers:

    1781
    3,000+ satisfied customers, all topics, A+ work
 
 
 
Chat Now With A Tutor
M Hasan
M Hasan
Tutor
1849 Satisfied Customers
BA (Hons) in Mathematics from Oxford University