How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Owen Your Own Question

Owen
Owen, Attending Physician
Category: Homework
Satisfied Customers: 55266
Experience:  I teach medical students and residents with title of Asst. Professor
Type Your Homework Question Here...
Owen is online now
A new question is answered every 9 seconds

Need help with biology asap.... I need this within 4 hours.

Resolved Question:

Need help with biology asap.... I need this within 4 hours. Will pay more with bonus if anyone can please help me! It is short answers short answers multiple choice and will give bonus http://www.mediafire.com/?p25xau8x075rliv
Submitted: 2 years ago.
Category: Homework
Expert:  Owen replied 2 years ago.
What are the questions?
Customer: replied 2 years ago.

they are located at the mediafire.com link located above. it is .....

http://www.mediafire.com/?p25xau8x075rliv

Expert:  Owen replied 2 years ago.
I do not have access to that - and I do not want to open an account - so you will have to copy and paste the questions....and depending on the number of questions I might just do a certain number ....
Customer: replied 2 years ago.

1. Gonococcal infections can spread to many tissues; the most common disseminated infection is:

a. pharyngitis b. conjunctivitis c. meningitis d. septic arthritis

2. Which of these is not due to zoonotic transmission?

a. Treponema b. Leptospira c. Borrelia d. C. psittici

 

3. In females, an extension of gonococcal or chlamydial urethritis to other reproductive tissues is called

a. PID b. septicemia c. proctitis d. UTI

 

4. Which of these is a rash not a common symptom?

a. Borrelia b. Treponema c. meningiococcemia d. Chlamydia

 

5. The G- diplococcus that causes acute urethritis, and other reproductive tract infections is

a. Moraxella catarrhalis b. N. gonorrheae c. Chlamydia d. N. meningitidis

 

6. Which of these bacteria [that grow intracellularly] is not a common cause of urethritis?

a. Ureaplasma b. Neisseria c. Chlamydia d. Rickettsia

 

7. Which of these could occur in a male patient with gonorrhea?

a. urethral strictures b. epididymitis c. prostatitis d. septic arthritis e. all of these

 

8. Which of these is not a possible result of Chlamydia infections in females?

a. ectopic pregnancy b. fallopian scarring c. 2º syphilis d. self-innoculated conjunctivitis

 

9. Which of these is not expected to cause bacterial arthritis?

a. Borrelia b. N. meningitidis c. 2º syphilis d. N. gonorrheae

 

10. Which of these might occur during the final phase of untreated syphilis?

a. dementia, psychosis, or paranoid delusions b. gummatic ulcers of tissues and organs

c. demyelination of dorsal ganglia d. all of the above may occur

 

11. Which of these gonococcal infections does not occur in males?

a. proctitis b. urethritis c. cervicitis d. pharyngitis e. prostatitis

 

12. The common disseminated gonorrhea infection in females is:

a. meningitis b. conjunctivitis c. gonococcal shock d. PID

 

13. An ancient disease - "trachoma" - is due to Chlamydia and is:

a. a leading cause of blindness b. the leading cause of childhood CAP

c. transmitted by parrots d. strictly sexually transmitted

 

14. Which of these is not one of the recognized signs of Treponema infection?

a. painful chancre b. painless chancre c. extensive rash d. tabes dorsalis

 

15. A college age female is told by her [clueless] friend that she probably has "machlydia". She has

burning urination, mild fever, and mild supra-pubic pain. Many G- rods are seen in the Gram stain

of the urine. What's your diagnosis?

a. likely E. coli UTI; Rx is hydration and oral sulfa, cipro, or MacroBid

b. likely Staph saprophyticus UTI; Rx is keflex.

c. it's obviously "machlydia" and Rx is oral doxycycline

d. probably N. gonorrhea; Rx is I.M. Rocephin

 

16. Chlamydia trachomatis is usually diagnosed with fluorescent antibodies. This is necessary because

a. trachoma is an eye infection b. Chlamydia grows only on chocolate agar

c. Chlamydia cannot be cultured on agar d. gonorrhea co-infection inhibits Chlamydia

 

17. Which of these is incorrect regarding HiB and N. meningitidis disease?

a. in the absence of vaccination, both cause meningitis in infants and children

b. HiB and N. meningitidis sepsis is due to endotoxin.

c. vaccines for HiB and N. meningitidis induce formation of Ab's to capsule

d. meningitis due to either is generally mild and often mistaken for viral meningitis

 

18. CAP due to C. pneumoniae is often treated with azithromycin at home, because

a. it's is an intracellular infection

b. azithromycin preferentially accumulates inside cells

c. most others forms of bacterial CAP are intracellular infections too,

d. cultures are generally not necessary, unless the pt. is severely ill

e. all of the above are correct geez-oh-whiz ....is everyone up to speed on CAP yet???

 

19. A 41 year old female pt. develops mild fever, alopecia, and an extensive red rash, including

the palms and soles of the feet. Which of these is a likely cause?

a. disseminated gonococcal infection with purpura b. secondary Treponema infection

c. septic arthritis secondary to gonorrhea d. systemic Chlamydia infection with PID

 

20 A 26 year old male has a moderate fever, painful urination, and urethritis with a constant discharge of

pus from the urethra. What would likely be seen in a microscopic examination of the discharge?

a. a thin spirochete b. encapsulated Streptococci

c. G- diplococci and many neutrophils d. no bacteria, the pus suggests chlamydia

 

21. Doxycycline added to the cephalosporin therapy for all gonorrhea patients because

a. doxycycline prevents gonorrhea from causing trachoma

b. doxycycline prevents gonorrhea from causing gummatic aortitis

c. doxycycline will eliminate co-infection with Chlamydia

d. intraocular infection is the most common complication of gonococcal infection

 

22. Which of the following is a possible route of transmission of syphilis?

a. epidemic transmission via ticks, or human body lice

b. transmission from environmental contamination, frequently toilets

c. unprotected hand contact with secondary epidermal syphilis

d. private water systems (wells) contaminated with animal urine

 

23. A female patient has a single painless small ulcer of the cervix, discovered during a routine pelvic

exam. She admits to unprotected sexual intercourse with her husband who returned only 2 days ago

after 15 months in combat in Bloatedgoatistan. Which of these is incorrect?

a. the husband should be treated with penicillin, (I.M).

b. the woman should be treated with pcn (I.M.)

c. the woman acquired the infection from her husband

d. the wife has some explaining to do

 

24. An 13 year old 8th grader has unprotected sexual intercourse. Which of these might she contract?

a. syphilis b. gonorrhea c. chlamydia

d. HIV e. genital herpes f. all of these.

g. none of these ["I haven't started my periods, so it's safe"]

 

25 A female patient has a small, raised, firm, painless ulcer on her lip. She admits to recent oral

sexual contact. What's the disease?_________________

[answer must include the correct phase of the infection, if any]

 

26. What organism is responsible? _________________

 

27 A homosexual male prostitute develops a rash over the whole body, including the palms and

soles of his feet. He recently had a painless rectal "sore". What's the disease?______________

[answer must include the correct phase of the infection, if any]

 

28 What organism is responsible? _________________

 

29 A 6 year old in who lives in rural New Hampshire develops a fever and a

ring-shaped rash at the on his upper arm. What's the likely disease?________________

[answer must include the correct phase of the infection, if any]

 

30 what's the usual organism causing the infection in #29? ____________________

 

31 Without abx therapy, the pt. in #29 may, [in a few months to a year later], develop painful,

persistent __________ , commonly of the knee. Name the disease.

[answer must include the correct phase of the infection, if any]

 

32 A patient develops large erosive rubbery ulcers of the skin, bone ulceration, and an aortic

aneurysm. What STD is a likely cause of the disease?_________________

[answer must include the correct phase of the infection, if any]

 

33. What's the organism in #32? __________________

 

34. An 53 year old college professor develops tremors of limbs, altered gait, episodes of extreme

abdominal pain,... then, over the course of a few months, psychosis and profound dementia .

Schizophrenia, Alzheimer's disease, drug use, and Parkinson's disease are ruled out.

A VDRL blood test is found to be strongly positive. What the disease? _______________

[answer must include the correct phase and specific form of the infection]

 

35 what organism causes the infection in #34? ____________________

 

36 A patient [amusingly named Johnson] has "white stuff" dripping from his urethra, and complains

of excruciating pain when he urinates. He has a fever [......and looks scared, and angry].

The organism almost assuredly responsible is ___________________

 

37 The disease in #36 is called _________________

 

38 A 20 year old nursing student is seen at the college clinic for a hot, swollen, painful right ankle.

She denies any trauma, or exercise injury [she denies...everything. heh]. Fluid collected by

fine-needle biopsy of the joint fluid reveals numerous WBC's and G- diplococci.

This is a case of __________________ [name the disease]

 

39. Epidemiologically, the bacteria very likely to cause the infection in #38 is ________________.

 

40. A female patient has fever, abdominal pain, a watery/mucoid vaginal exudate, and painful

urination. A pelvic exam reveals a swollen, red, painful cervix. A swab of cervix reveals cells

with large intracellular inclusions. No G- diplococci are in urine or on the swab.

This is a case of ____________ [probably]. name the disease.....

 

 

Hopefully you can help me! PLEASE!! thank you you for any help you can do~

Expert:  Owen replied 2 years ago.
1. d
2. a
3. a
4. d
5. b
6. d
7. e
8. c
9. c
10. d

I can answer more...
Customer: replied 2 years ago.

as many as you can is very helpful, thank you so much!

 

Expert:  Owen replied 2 years ago.
I will, I gave you a good start and I will finish them.
Please click on ACCEPT, thank you
Customer: replied 2 years ago.

ok don't I click accept after I get all the answers in time? Sorry I am confused. I def. will accept but How do I get answers If I already accepted answers?

 

Expert:  Owen replied 2 years ago.
11. c
12. d
13. a
14. a
15. a
Please click on ACCEPT and I would be happy to answer more questions, thank you
Customer: replied 2 years ago.
how many questions will you be able to answer? I want to give a bonus if you do all the questions that is why I dont want to accept til I know for sure how much you can hlep me with, Sorry I dont meant to bother yo I just want to make sure that you get what you need as well thank you
Expert:  Owen replied 2 years ago.
I can answer them all in the next 5 to 10 minutes...
Thank you for your questions, please click on ACCEPT, thank you
Owen, Attending Physician
Category: Homework
Satisfied Customers: 55266
Experience: I teach medical students and residents with title of Asst. Professor
Owen and 4 other Homework Specialists are ready to help you
Customer: replied 2 years ago.

thank you for helping with all questions (40) thank you~

 

April

Customer: replied 2 years ago.
I will now accept. Are you doing all 40? I will give bonus if so... thank you
Expert:  Owen replied 2 years ago.
16. c
17. c
18. e
19. b
20. c
21. c
22. c
23. c
24. f
25.syphillis
26. Treponema pallidum
27. syphillis
28. Treponema pallidum
29. Lyme
30. borreliosis

Expert:  Owen replied 2 years ago.
THIS ANSWER IS LOCKED!
You can view this answer by clicking here to Register or Login and paying $3.
If you've already paid for this answer, simply Login.
Owen, Attending Physician
Category: Homework
Satisfied Customers: 55266
Experience: I teach medical students and residents with title of Asst. Professor
Owen and 4 other Homework Specialists are ready to help you

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4520
    More than 5000 online tutoring sessions.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4520
    More than 5000 online tutoring sessions.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg Linda_us's Avatar

    Linda_us

    Finance, Accounts & Homework Tutor

    Satisfied Customers:

    3121
    Post Graduate Diploma in Management (MBA)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ComputersGuru/2010-02-13_051118_Photo41.JPG LogicPro's Avatar

    LogicPro

    Engineer

    Satisfied Customers:

    3035
    Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/lanis/2009-4-1_233717_phput9xef_c1pm.jpg Lani S.'s Avatar

    Lani S.

    Tutor

    Satisfied Customers:

    2457
    Registered Nurse, Internet Researcher, Private Tutor
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/chooser77/2009-08-18_162025_Chris.jpg Chris M.'s Avatar

    Chris M.

    M.S.W. Social Work

    Satisfied Customers:

    2341
    Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    Chartered Accountant

    Satisfied Customers:

    1975
    Experience with chartered accountancy
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    1873
    Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience