How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Jabi Your Own Question

Jabi
Jabi, Lecturer
Category: Homework
Satisfied Customers: 1364
Experience:  I have done MBA in Finance and Accounting.
45811717
Type Your Homework Question Here...
Jabi is online now
A new question is answered every 9 seconds

1) According to the text, marketing means A. Much more

Resolved Question:

1) According to the text, marketing means:
A. Much more than selling and advertising.
B. Selling.
C. Producing and selling.
D. Advertising.

2) Which of the following statements best describes the modern view of marketing?
A. The job of marketing is to get rid of whatever the company is producing.
B. Marketing is concerned with generating a single exchange between a firm and a customer.
C. Marketing begins with anticipating potential customer needs.
D. Marketing should take over production, accounting, and financial services within a firm.

3) Predicting what types of bicycles different customers will want and deciding which of these customers the business will try to satisfy are activities a firm should do as part of
A. Production.
B. Marketing.
C. Making goods or performing services.
D. A command economy.

4) To compete more successfully with its many competitors offering packaged cookies, Famous Amos added its own line of extra chunky premium cookies. This seems to be an effort at:
A. Combination.
B. Market development.
C. Product development.
D. Market penetration.

5) Professional Dental Supply has been successfully selling dental instruments to dentists for the past 20 years, and has developed strong customer relations. When looking for new marketing opportunities, Professional Dental Supply will most likely look first at
A. Market penetration.
B. Market development.
C. Product development.
D. Diversification.

6) Which of the following statements regarding marketing strategies is FALSE?
A. It is useful to think of the marketing strategy planning process as a narrowing-down process.
B. Developing successful marketing strategies does not need to be a hit-or-miss proposition.
C. These strategies require decisions about the specific customers the firm will target and the marketing mix the firm will develop to appeal to that target market.
D. These strategies must meet the needs of target customers, and a firm is likely to get a competitive advantage if it just meets needs in the same way as some other firm.



7) The four Ps of a marketing mix are:
A. Production, Personnel, Price, and Physical Distribution
B. Product, Price, Promotion, and Profit
C. Product, Place, Promotion, and Price
D. Promotion, Production, Price, and People

8) Which of the following is true?
A. The product P in the marketing mix stands for only physical goods.
B. The product P in the marketing mix stands for only tangible merchandise.
C. The product P in the marketing mix stands for both physical goods and tangible
D. The product P in the marketing mix stands for both physical goods and services.

9) Product is NOT concerned with:
A. Quality level.
B. Wholesale price.
C. Packaging.
D. Branding.

10) When one considers the strategy decisions organized by the four Ps, branding is related to packaging as:
A. Branding is to pricing.
B. Personal selling is to mass selling.
C. Store location is to sales force selection.
D. Production is to marketing.

11) Big Fizz Co., a manufacturer of cola-flavored drinks, wants to add packaged fruit juices to its existing product line. Big Fizz must make some decisions regarding packaging and branding of the fruit juices. These decisions would fall under which variable of the marketing mix?
A. Product
B. Price
C. Promotion
D. Place

12) The ______ area of the marketing mix is concerned with decisions about getting the right product to the target market when and where it is wanted.
A. Product
B. Place
C. Promotion
D. People



13) The main difference between a marketing strategy and a marketing plan is that:
A. Time-related details are included in a marketing plan.
B. A marketing strategy omits pricing plans.
C. A marketing strategy provides more detail.
D. A marketing plan includes several marketing strategies.

14) A marketing plan is:
A. A marketing program.
B. A target market and a related marketing mix.
C. A marketing strategy—plus the time-related details for carrying it out.
D. A marketing strategy.

15) Which of the following is part of a complete marketing plan?
A. Competitors' marketing strategies.
B. What company resources (costs) are required and at what rate.
C. How different marketing mixes (for different target markets) relate to each other.
D. All of these.

16) Target marketing, in contrast to mass marketing,
A. Is limited to small market segments.
B. Focuses on fairly homogeneous market segments.
C. Ignores markets that are large and spread out.
D. Assumes that all customers are basically the same.



17) Marketing strategy planners should recognize that:
A. Target markets should not be large and spread out.
B. Target marketing is not limited to small market segments.
C. Large firms like General Electric, Target, and Procter & Gamble are too large to aim at clearly defined markets.
D. Mass marketing is often very effective and desirable.

18) Good marketing strategy planners know that:
A. Firms like Nabisco and WalMart are too large to aim at clearly defined target markets.
B. The terms mass marketing and mass marketer mean basically the same thing.
C. Mass marketing is often very desirable and effective.
D. Target marketing does not limit one to small market segments.


19) The process of naming broad product-markets and then segmenting them in order to select target markets and develop suitable marketing mixes is called:
A. Market penetration.
B. Market research.
C. Market development.
D. Market segmentation.



20) ______________ is the process of naming broad product-markets and then segmenting these broad product-markets in order to select target markets and develop suitable marketing mixes.
A. Market positioning
B. Market segmentation
C. Mass marketing
D. Diversification



21) Clustering techniques applied to segmenting markets
A. Usually require computers to group people based on data from market research.
B. Remove the need for managerial judgment.
C. Eliminate the need for marketing managers to specify in advance what dimensions might be relevant for grouping consumers.
D. All of the above are true.

22) ________________ ________________ utilizes qualitative and quantitative analysis procedures to help marketing managers make more informed decisions.
A. Marketing planning.
B. Marketing processing.
C. Marketing structure.
D. Marketing research.



23) Procedures that develop and analyze new information to help marketing managers make decisions are called:
A. Strategy planning.
B. Operational planning.
C. Analytical research.
D. Marketing research.

24) A ______________ is an organized way of continually gathering and analyzing data to get information to help marketing managers make ongoing decisions.
A. Marketing information system
B. Marketing model
C. Marketing research project
D. Marketing research department

25) One of the major disadvantages of the focus group interview approach is that
A. Ideas generated by the group cannot be tested later with other research.
B. It is difficult to measure the results objectively.
C. It is difficult to get in-depth information about the research topic.
D. There is no interviewer, so the research questions may not be answered.



26) The part of the relevant population that is surveyed by a researcher is called the:
A. Representative group.
B. Focal group.
C. Target population.
D. Sample.


27) Marketing research which seeks structured responses that can be summarized is called:
A. Focus group research.
B. Quantitative research.
C. Qualitative research.
D. Situation analysis research.

28) Which of the following statements about consumer products is true?
A. Convenience products are those that customers want to buy at the lowest possible price.
B. Shopping products are those products for which customers usually want to use routinized buying behavior.
C. Specialty products are those that customers usually are least willing to search for.
D. Unsought products are not shopped for at all.



29) The observing method in marketing research:
A. Uses personal interviews.
B. May require customers to change their normal shopping behavior.
C. Is used to gather data without consumers being influenced by the process.
D. Is not suitable for obtaining primary data.



30) A small manufacturing firm has just experienced a rapid drop in sales. The marketing manager thinks that he knows what the problem is and has been carefully analyzing secondary data to check his thinking. His next step should be to:
A. Conduct an experiment.
B. Develop a formal research project to gather primary data.
C. Conduct informal discussion with outsiders, including intermediaries, to see if he has correctly defined the problem.
D. Develop a hypothesis and predict the future behavior of sales.

31) Which is the first step in market segmentation?
A. Finding one or two demographic characteristics to divide up the whole mass market.
B. Clustering people with similar needs into a market segment.
C. Naming a broad product-market of interest to the firm.
D. Evaluating market segments to determine if they are large enough.



32) ______________ is the process of naming broad product-markets and then segmenting these broad product-markets in order to select target markets and develop suitable marketing mixes.
A. Market segmentation
B. Strategic planning
C. Mass marketing
D. Market positioning



33) The first step in market segmentation should be:
A. Deciding what new product you could develop.
B. Evaluating what segment(s) you currently serve.
C. Finding a demographic group likely to use your products.
D. Defining some broad product-markets where you may be able to operate profitably.



34) Which of the following is a DEMOGRAPHIC segmenting dimension?
A. Rate of use.
B. Brand familiarity.
C. Type of problem solving.
D. Family life cycle.



35) The product life cycle has four stages. Which of the following is NOT one of these?
A. Market introduction
B. Market growth
C. Market maturity
D. Economic competition



36) The product life cycle:
A. Describes the stages a new product idea goes through from beginning to end.
B. Has five major stages.
C. Applies more to individual brands than to categories or types of products.
D. Shows that sales and profits tend to move together over time.



37) An industry's sales have leveled off and profits are declining in oligopolistic competition. Consumers see competing products as homogeneous. Several firms have dropped out of the industry, but a new one entered recently. Firms in the industry are trying to avoid price-cutting by spending on persuasive advertising. These firms are competing in which stage of the product life cycle?
A. Market growth
B. Market development
C. Market introduction
D. Market maturity



38) During the market introduction stage of the product life cycle:
A. Considerable money is spent on promotion while place development is left until later stages.
B. Most potential customers are quite anxious to try out the new-product concept.
C. Funds are being invested in marketing with the expectation of future profits.
D. Products usually show large profits if marketers have successfully carved out new markets.



39) Cargill, Inc. is finally earning a profit on the unique product it introduced 6 months ago. Cargill's advertising is both informative and persuasive. Much money is being spent on Place development. There is little price competition, although several competitors have come out with reasonable imitations. Total industry sales and profits are both rising. In which stage of the product life cycle is Cargill operating?
A. Market growth
B. Sales decline
C. Market maturity
D. Market introduction
40) Price reductions given to channel members to encourage them to advertise or otherwise promote a firm's products locally are:
A. Quantity discounts.
B. Push money allowances.
C. Advertising allowances.
D. Brokerage allowances.



41) SGCA is having a sales contest to encourage retailers to quickly reduce the inventory of SuperGamer computers. Retailers with the highest sales during the next month win an expense paid trip to a special dealer meeting at a resort in Hawaii. This is
A. Probably illegal because it might encourage price competition among retailers.
B. The type of promotion that continues to impact sales even after the promotion is over.
C. An example of a producer using sales promotion in the channel.
D. An example of cooperative advertising.



42) While watching a television program, Liza gets a phone call just as a commercial is starting. She presses the mute button on the television's remote control and takes the call, so she pays no attention to the commercial. In terms of the communication process, the telephone call is an example of:
A. Encoding.
B. Decoding.
C. Feedback.
D. Noise.



43) Integrated direct-response promotion:
A. Is not necessary or useful when the channel of distribution involves intermediaries.
B. Is usually part of a pushing effort rather than part of a pulling approach.
C. Focuses on achieving a measurable, direct response from specific target customers.
D. None of these are true.



44) American Tourister, Inc.—a producer of luggage—is planning to introduce a new product line. The marketing manager is having her sales force call on retailers to explain American Tourister's consumer advertising plans, the unique features of the new luggage, how the distributors can best promote it, and what sales volume and profit margins they can reasonably expect. This is an example of:
A. A pulling policy.
B. Selective distribution.
C. A pushing policy.
D. Intensive distribution.



45) The Canyonlands Corporation is introducing a new product next month. To prepare for the introduction, the marketing manager is having his sales force call on distributors to explain the unique features of the new product, how the distributors can best promote it, and what sales volume and profit margins they can reasonably expect. In addition, Canyonlands is budgeting 2% of its estimated sales for magazine advertising. This is an example of:
A. Selective distribution.
B. Exclusive distribution.
C. A pushing policy.
D. A pulling policy.



46) Positioning analysis
A. Helps managers understand the actual characteristics of their products.
B. Shows that managers and customers usually view present brands similarly.
C. Is a visual aid to understanding a product-market.
D. Is not a product-oriented approach.



47) Which of the following statements about positioning is NOT TRUE?
A. It often makes use of techniques such as perceptual mapping.
B. It helps marketing managers know how customers view the firm's offering.
C. Positioning issues are especially important when competitors in a market are very dissimilar.
D. It refers to how customers think about proposed or present brands in a market.



48) Quality Ceramic, Inc. (QCI) defined five submarkets within its broad product-market. To obtain some economies of scale, QCI decided NOT to offer each of the submarkets a different marketing mix. Instead, it selected two submarkets whose needs are fairly similar, and is counting on promotion and minor product differences to make its one basic marketing mix appeal to both submarkets. QCI is using the
A. Combined target market approach.
B. Mass marketing approach.
C. Multiple target market approach.
D. Single target market approach

49) Which of the following is NOT a trend affecting marketing strategy planning in the area of international marketing?
A. Tensions between have and have-not cultures.
B. Decreasing role of airfreight.
C. Global communication over the Internet.
D. More attention to exporting by small companies.



50) When a company grows globally, this is an example of:
A. Market development
B. Market penetration.
C. Diversification.
D. Product development.



51) A _____ is a market with very similar needs and sellers offering various close substitute ways of satisfying those needs.
A. Generic market
B. Product-market
C. Target market
D. Standard market



52) Identify the incorrect statement about sales promotions.
A. Sales promotions have increased because of competition in emerging markets.
B. The availability of more ad agencies and specialists has spurred growth in sales promotions.
C. Changes in technology have made sales promotions more efficient.
D. Sales promotions can be used as tools to overcome consumer price resistance.



53) Which of the following is a key trend affecting marketing strategy planning?
A. Senior and ethnic submarkets are getting smaller.
B. Growth of marketing information systems.
C. Less use of technology in personal selling.
D. Slower new-product development.



54) Which of the following statements DOES NOT indicate that a marketing manager is about to make a serious mistake?
A. "When it comes to my marketing strategy, if it ain't broke, don't fix it."
B. "I try to place myself in the position of the consumer and do unto others as I would have them do unto me."
C. "I leave marketing applications of technology to the information technology staff. There's no need for me to learn about them."
D. "International competition is just a fad. We can ignore it."



55) Which of the following statements about ethical behavior in business is true?
A. The legal environment sets the highest standards of ethical behavior.
B. The legal environment sets the maximum standards of ethical behavior.
C. The legal environment sets the minimum standards of ethical behavior
D. The legal environment sets the normative standards of ethical behavior.


56) The future poses many challenges for marketing managers because:
A. New technologies are making it easier to abuse consumers' rights to privacy.
B. The marketing concept has become obsolete.
C. It is marketing managers who have full responsibility to preserve our macro-marketing system.
D. Social responsibility applies only to firms—not to consumers.



57) Many Internet sites, such as Autobytel.com and Edmunds.com, have extensive information about the prices of new and used vehicles that anyone can use for free. In light of the availability of this information, what is the responsibility of consumers to use it?
A. Consumers should not use it because it gives them an unfair advantage over car dealers.
B. Consumers have a responsibility to use the information and be smarter customers.
C. Consumers can use it, but should not feel a responsibility to do so.
D. Consumers should not trust any information they receive from any source except the government.
Submitted: 4 years ago.
Category: Homework
Expert:  Jabi replied 4 years ago.

Hello dear!

 

I have the correct answers for your questions, i need time plus you are offering just $23 for 57 questions.

 

Kindest Regards



Edited by Jabi on 9/8/2010 at 2:02 AM EST
Customer: replied 4 years ago.
Ok. I will add more funds!!! at what time will you have the assignment ready? I need to post it in 1/5 hours. Thanks...
Expert:  Jabi replied 4 years ago.

Thank you so much, please give me just 20 minutes i will do it .

 

I think you have posted the same question twice if i am not wrong please check it.

 

Kindest Regards

Customer: replied 4 years ago.
oopss!!! sorry I did...can I remove It? Thanks a really appreciated..
Expert:  Jabi replied 4 years ago.

Yes you can edit it by removing all the text and cancel it.

 

Expert:  Jabi replied 4 years ago.

Following are the correct answers:

 

1.Much more than selling and advertising

 

2.Marketing begins with anticipating potential customer

 

3.Marketing

 

4. Product development

 

5. Market development

 

6. Developing successful marketing strategies does not need to be a hit-or-miss proposition.

 

7. Product, Place, Promotion, and Price

 

8. The product P in the marketing mix stands for both physical goods and services.

 

9. Wholesale price

 

10. Production is to marketing.

 

11. Product

 

Please don't accept it yet as i am posting more within few minutes

Jabi, Lecturer
Category: Homework
Satisfied Customers: 1364
Experience: I have done MBA in Finance and Accounting.
Jabi and 8 other Homework Specialists are ready to help you
Customer: replied 4 years ago.

did you send the rest already?

 

Customer: replied 4 years ago.
I need to send this assignment right away!!! can u send them assap please?????
Expert:  Jabi replied 4 years ago.

12. Place

13. A marketing plan includes several marketing strategies.

14.. A target market and a related marketing mix.

15. All of the above

16.Is limited to small market segments

17.Mass marketing is often very effective and desirable.

18.Mass marketing is often very effective and desirable.

19.Market segmentation

20.Market segmentation

21.Usually require computers to group people based on data from market research.

22. Marketing research

23.Strategy planning

24.Marketing information system

 



Edited by Jabi on 9/8/2010 at 2:55 AM EST
Customer: replied 4 years ago.
do I have to accept again?
Expert:  Jabi replied 4 years ago.

Not yet, i will told you when to accept thanks

 

Please wait because your assignment is very lengthy



Edited by Jabi on 9/8/2010 at 3:03 AM EST
Expert:  Jabi replied 4 years ago.

25 D

26 Sample

27 C

28 B

29 A

30 D

31 C

 

 

 

Customer: replied 4 years ago.
I'm running out of time!!! I need to seend this assignment on time in order to get full credits. I really apreciate if you send me the rest of the assignment asap. Thanks
Expert:  Jabi replied 4 years ago.

Please click on Accept so that i get credit for it

 

 

33 A

34 D

35 D

36 A

37 C

38 C

39 A

40 B

 

54 B

55) B

56) A

57) B



Edited by Jabi on 9/8/2010 at 3:43 AM EST
Customer: replied 4 years ago.
did you miss a number (32)
Expert:  Jabi replied 4 years ago.

49.B

50. A

51 B

52 A



Edited by Jabi on 9/8/2010 at 3:47 AM EST
Expert:  Jabi replied 4 years ago.
THIS ANSWER IS LOCKED!
You can view this answer by clicking here to Register or Login and paying $3.
If you've already paid for this answer, simply Login.
Expert:  Jabi replied 4 years ago.
How much time is left for you ?
Customer: replied 4 years ago.
Thank you so much for your help. how often r u online? i will ask for your help again!!! later. thanks I submitte it already... bye.
Expert:  Jabi replied 4 years ago.

You are most welcome but you just Accept only once. Before giving me any assignment please give me some time to complete your assignment more properly. I would love to help you again.

I am going to sleep now i will come online after that.

 

Thanks

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4522
    More than 5000 online tutoring sessions.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4522
    More than 5000 online tutoring sessions.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ComputersGuru/2010-02-13_051118_Photo41.JPG LogicPro's Avatar

    LogicPro

    Engineer

    Satisfied Customers:

    3458
    Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg Linda_us's Avatar

    Linda_us

    Finance, Accounts & Homework Tutor

    Satisfied Customers:

    3124
    Post Graduate Diploma in Management (MBA)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/chooser77/2009-08-18_162025_Chris.jpg Chris M.'s Avatar

    Chris M.

    M.S.W. Social Work

    Satisfied Customers:

    2385
    Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    Chartered Accountant

    Satisfied Customers:

    1988
    Experience with chartered accountancy
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    1876
    Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/avremote/photoa.jpg Seanna's Avatar

    Seanna

    Tutor

    Satisfied Customers:

    1781
    3,000+ satisfied customers, all topics, A+ work
 
 
 

Related Homework Questions

Chat Now With A Tutor
Jabi
Jabi
Tutor
1364 Satisfied Customers
I have done MBA in Finance and Accounting.