How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Chris M. Your Own Question

Chris M.
Chris M., M.S.W. Social Work
Category: Homework
Satisfied Customers: 2480
Experience:  Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
Type Your Homework Question Here...
Chris M. is online now
A new question is answered every 9 seconds

GLOBAL TRANSFORMATION

Customer Question

1. The economic weakening of Spain and Portugal in the eighteenth century was caused by

A. increased competition for sea power.

B. a decrease in the demand for spices.

C. their expenditures on religious wars.

D. the financial toll of the Seven Years' war.

2. The Ottoman army, even though it adopted western military technology, still lost to the Europeans in 1683 because the

A. Europeans outnumbered them.

B. Ottomans built their weapons too big.

C. Europeans had larger artillery.

D. Ottomans employed traditional battle methods.

 

3. As a result of the battle of Plassey, the British Company

A. was allowed to collect state revenues.

B. was prevented from collecting state revenues.

C. expanded its markets.

D. was allowed to trade in India's interior.

 

4. Which of the following were the first to pioneer the abolitionist movement?

A. The American revolutionaries

B. The British cabinet members

C. William Pitt and Lord Dundas

D. The Quakers and the Methodists

 

5. Alexander Selkirk was an important addition to Woodes Rogers's expedition because he was

A. on friendly terms with the Peruvian government.

B. an experienced sea captain.

C. familiar with the route around the Cape.

D. experienced in preventing mutinies aboard ship.

6. The Luddite movement of the early nineteenth century

A. was opposed to mechanization and industrialism.

B. advocated mechanization and industrialism.

C. was opposed to British imperialism.

D. advocated British imperialism.

 

7. As defined by the British East India Company, a "presidency" was a

A. company leader's position.

B. trading agreement.

C. company base.

D. coveted royal charter.

 

8. "Protoindustrialism" is another term for the _______ system.

A. domestic

B. guild

C. factory

D. free-trade

 

9. By the 1750s, employees of the British East India Company wanted to work in Bombay because

A. the region was involved in a civil war.

B. the region wasn't as economically strong as others.

C. governmental trade restrictions made operations there difficult.

D. it was the least populous region of India.

 

10. As a result of the Peace of Amiens, articulated in 1801,

A. France struck a truce with its radical party members.

B. Napoleon tried to restore slavery in the Caribbean.

C. Napoleon garnered support for his governmental reform program.

D. The French populace accepted monarchy as its official government.

 

11. It was dangerous for governments to depend upon the use of privateers because

A. governments stood to lose their best naval officers.

B. privateers often mistakenly attacked military, not merchant, vessels.

C. the privateers might attack their parent countries.

D. privateers often ignored the directions of their parent countries.

 

12. Woodes Rogers was chosen to head the expedition to the Pacific because of his A. experience with the Royal Navy.

B. reputation for bravery.

C. reputation for practicality.

D. aggressive disposition.

 

13. The battle of Adyar River is important in India's history because

A. a better-organized army defeated a larger army.

B. the French were defeated and driven out of the region.

C. a smaller army defeated a better-organized army.

D. the Dutch were defeated and driven out of the region.

 

14. The Pluviose decree mandated the

A. creation of a black army in the West Indian Islands.

B. abolition of the monarchy in France.

C. crowning of Napoleon as Emperor of France.

D. freedom of the slaves in the West Indian Islands.

 

15. In eighteenth-century India, what advantage did the British have over the French in building an army?

A. Superior commanding officers

B. Superior financial resources

C. Larger numbers

D. Held more Indian territories

 

16. The "putting-out" system affected the European economy because it

A. increased wages in general.

B. allowed for greater overseas investments.

C. decreased the available labor force.

D. caused a shortage in available raw materials.

 

17. The British originally went to Asia primarily to

A. conquer.

B. seek raw materials.

C. trade.

D. unseat the Dutch.

 

18. When the French Revolution abolished the monarchy, it was finally replaced by a radical group called the

A. National Convention.

B. Estates General.

C. National Assembly.

D. Reign of Terror.

19. Like Robert Clive, Sir Arthur Wellesley was

A. one of the founders of the British East India Company.

B. a British privateer hired by the French.

C. a member of the British Cabinet.

D. a British military commander.

 

20. As a result of the imperial firman of 1717, the British Company was allowed to trade in _______without paying customs.

A. Bombay

B. Madras

C. Bengal

D. Bombay, Madras, and Bengal

Submitted: 4 years ago.
Category: Homework
Expert:  Chris M. replied 4 years ago.

HelloCustomer

 

Answers to pf exam # XXXXX (Global Transformation) for comparison with your own.

1.C

2.B

3.A

4.D

5.B

6.A

7.C

8.A

9.B

10.B

11.C

12.C

13.A

14.D

15.B

16.B

17.C

18.A

19.D

20.C

 

Thanks for using JustAnswer!

Chris M., M.S.W. Social Work
Category: Homework
Satisfied Customers: 2480
Experience: Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
Chris M. and 4 other Homework Specialists are ready to help you
Customer: replied 4 years ago.
Thank you so much and your answers and mine are the same. I will suprise you with bonus. dont worry. i want to communicate with you all the time.

please kind you help me with this so again i check with my answer again to see if am on course.

Customer: replied 4 years ago.
i have just posted another question and i need your help on this
Expert:  Chris M. replied 4 years ago.

HelloCustomer

 

Thanks for the reply. Another expert was already working on your most recent question when I last checked.

 

-Chris M.

Customer: replied 4 years ago.
can u please help on this questions am stuck here
Customer: replied 4 years ago.

1. In World War II Germany forged an alliance with Turkey in order to avail itself of Turkey's
A. military strength.
B. armaments stockpile.
C. geographical location.
D. English-made battleships.
2. The author of "Conflict in Rwanda" asserts that the root of the civil war there was a result of
A. political conflicts.
B. ethnic hatred.
C. territorial disputes.
D. religious rivalry.
3. Winston Churchill's speech, "The Sinews of Peace," became known as the _______ speech.
A. "Cold War"
B. "Iron Curtain"
C. "United Nations"
D. "Victory"
4. Mikhail Gorbachev argued that after World War II Russia
A. didn't want another war.
B. was prepared for another war.
C. wanted only to spread communist doctrine.
D. wanted to weaken democratic governments.
5. What event set the First World War into motion?
A. Turkey's attacking Russian cities along the Black Sea
B. The assassination of the heir to Austria-Hungary's throne
C. Germany's seeking a treaty with Turkey
D. Britain and France's attacking Germany's ally, Turkey
6. The United Nations Organization was founded in response to
A. World War I.
B. World War II.
C. the Korean War.
D. the Vietnam War.
7. At the 1939 New York World's Fair, the Tomorrow Town failed to generate the kind of interest it was intended to because it
A. was poorly organized.
B. consisted of only futuristic exhibits.
C. wasn't geared to the average citizen.
D. wasn't advertised well enough.
8. After World War II, the Jewish population didn't demand revenge on Germany because they
A. were trying to assimilate in their societies.
B. were afraid of drawing attention to themselves.
C. could not do so because of their religious beliefs.
D. didn't want to reopen the wound.
9. Rather than promoting goods and manufactures, the 1939 New York World's Fair sought to emphasize
A. the strength of business.
B. the arts.
C. science and technology.
D. cultural awareness.
10. In his 1992 speech what did Gorbachev say should be done to the United Nations?
A. It should be abolished.
B. Its charter should be rewritten.
C. Its membership should be limited.
D. Its membership should be expanded.
11. Which of the following best describes what the Kuomintang was?
A. A democratic party
B. A Communist faction
C. A group of Chinese warlords
D. The Nationalists' army
12. After World War II, Winston Churchill argued that the United Nations should be
A. given control of all atomic weapons.
B. given an armed force.
C. allowed to attack communist states.
D. controlled by the United States government.
13. When the Bolsheviks seized power, Russia was considered "backward." For Theodore Von Laue, this "backwardness" meant that the
A. economy lacked organization and strength.
B. country had no cohesive cultural organization.
C. people lacked the self-discipline to run the country effectively.
D. Russian Empire's government was outdated and ineffective.
14. According to the reading, the 1939 New York World's Fair exceeded all other world fairs in
A. attendance.
B. international participation.
C. technological exhibits.
D. revenue.
15. What was the effect of the passing of the Nuremberg laws?
A. German Jews' rights and citizenship were revoked.
B. The Nazi party was allowed to operate openly.
C. Judaism was made illegal and punishable by imprisonment.
D. A German dictatorship was instated.
16. The Rwanda's colonizers favored the Tutsi over the Hutu peoples because the Tutsi
A. were the majority group.
B. were the minority group.
C. embraced European culture.
D. were European featured.
17. The United States' victory in the Cold War was largely due to its
A. stronger economy.
B. stronger military.
C. larger stockpile of weapons.
D. possession of nuclear weapons.
18. During China's Cultural Revolution the intellectuals were persecuted because they
A. were perceived as being too democratic.
B. embraced Western ideology and scholarship.
C. were the carriers of the great traditions.
D. introduced radical change to the great traditions.
19. Post-war Germany's response to the Holocaust was to
A. claim it never happened.
B. distance themselves from it.
C. attempt reparations.
D. try to justify it.
20. What prompted Turkey's 1914 shelling of Russian cities along the Black Sea?
A. Turkey was retaliating against Russia's attacking them.
B. Turkey wanted to control the Black Sea.
C. Russia was readying to seize the Dardanelles.
D. Germany forced Turkey to do it in keeping with their treaty.
Expert:  Chris M. replied 4 years ago.
THIS ANSWER IS LOCKED!

You need to spend $3 to view this post. Add Funds to your account and buy credits.
Chris M., M.S.W. Social Work
Category: Homework
Satisfied Customers: 2480
Experience: Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
Chris M. and 4 other Homework Specialists are ready to help you
Customer: replied 3 years ago.
Christ I have a written home work i want you to help me out with
Expert:  Chris M. replied 3 years ago.

HelloCustomer

 

What exactly is your assignment. When is it due?

Customer: replied 3 years ago.
due on next week friday

Essay

1. Process-Analysis Essay

Objective: To prepare a how-to process-analysis essay of 600

to 800 words that incorporates illustration or narration.


Topic: How to balance Penn Foster studies with work

and/or family demands


Pattern of Development: Process analysis in combination

with illustration or narration

To describe your decision-making process, include specific

personal experiences using strategies from illustration or

narration. All or most of the essay must use proper

paragraphing rather than bulleted or numbered lists.


Purpose: To inform readers about how you achieve


2. Causal-Analysis Essay

Objective: To prepare a causal-analysis essay of 750
to 1,000 words that incorporates definition and classification.

Topic: Consequences of a college student cheating on exams
Cheating comes in many varieties. Someone may copy a math
problem from another student’s assignment. Another might
pay a person to complete his homework for him. A common
reason for cheating is a desire to complete a course or program
quickly. Based on that reason (cause) for college students
cheating, analyze the effects of such cheating (what happens
as a result of the occurrence). Who is affected by the cheating
and how are they affected?

3. Course Journal
Your course journal should be completed already, since it
was assigned as part of each lesson. Before you prepare the
file and turn in your journal, read it through and make sure
it’s presented in a way that will be easily understood by your
instructor. Remember, the emphasis is on its content—your
thought processes and ideas, rather than structure and conventions—
but it still must be understandable.

Review the “Evaluation of Your Course Journal” section in the
appendix, including the Course Journal Evaluation Chart,
which will be used to grade your exam. Since the journal
counts as 30 percent of your final grade, it’s important to
make sure you include all 15 entries in the required format
and with the necessary content.

Expert:  Chris M. replied 3 years ago.

HelloCustomer

 

Due to the extensive amount of writing required, I think it would be better for you to post this assignment it the Writing sub-category of Homework. Some of the Writing experts may have assisted with this assignment before, and would be better able to help.

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4520
    More than 5000 online tutoring sessions.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4520
    More than 5000 online tutoring sessions.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg Linda_us's Avatar

    Linda_us

    Finance, Accounts & Homework Tutor

    Satisfied Customers:

    3121
    Post Graduate Diploma in Management (MBA)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ComputersGuru/2010-02-13_051118_Photo41.JPG LogicPro's Avatar

    LogicPro

    Engineer

    Satisfied Customers:

    3035
    Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/lanis/2009-4-1_233717_phput9xef_c1pm.jpg Lani S.'s Avatar

    Lani S.

    Tutor

    Satisfied Customers:

    2457
    Registered Nurse, Internet Researcher, Private Tutor
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/chooser77/2009-08-18_162025_Chris.jpg Chris M.'s Avatar

    Chris M.

    M.S.W. Social Work

    Satisfied Customers:

    2341
    Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    Chartered Accountant

    Satisfied Customers:

    1975
    Experience with chartered accountancy
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    1873
    Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience