How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask The Science Tutor Your Own Question

The Science Tutor
The Science Tutor, Tutor
Category: Homework
Satisfied Customers: 316
Experience:  B.S in Biology at Texas A&M University with a 4.0 GPA.
11127226
Type Your Homework Question Here...
The Science Tutor is online now
A new question is answered every 9 seconds

1. The wire gage system used to measure wire sizes is the ...

Customer Question

1. The wire gage system used to measure wire sizes is the

   A. Standard Wire Gage (SWG).
    B. American Wire Gage (AWG).
    C. Conductor Wire Gage (CWG).
    D. Stranded Gage System (SGS).
       
       
2. What type of wire is used in very high temperature locations, such as electric heater assemblies?

   A. Copper wire with FEP insulation
    B. Copper wire with TFFN insulation
    C. Nickel chromium wire with FEP insulation
    D. Nickel chromium wire with fiberglass insulation
       
       
3. If one terminal of a battery is connected to the frame of the equipment in which it's used, the connection is generally made with a

   A. static comb.
    B. ground rod.
    C. ground strap.
    D. cell clamp.
       
       
4. How much current can a #10 AWG wire safely carry?

   A. 10 A
    B. 20 A
    C. 30 A
    D. 45 A
       
       
5. To construct a battery with a current of 6 A, you would connect six 1 A cells

   A. in parallel.
    B. in series.
    C. to a ground.
    D. in series-parallel.
       
       
6. What type of lithium battery has a flat discharge rate?

   A. Nickel hydroxide
    B. Manganese dioxide
    C. Lithium pentoxide
    D. Polycarbon monofloride
       
       
7. A group of several electric cells connected together is called

   A. a recharger.
    B. a battery.
    C. an electrode.
    D. an electrolyte.
       
       
8. What should you do before cleaning the top of a storage battery and rinsing it with fresh water?

   A. Tighten the caps and plug the vents.
    B. Remove all the electrolyte from each cell.
    C. Discharge the battery completely.
    D. Remove the cell caps.
       
       
9. What is the output capacity of a high-rate discharge/rapid charge NiCad battery?

   A. 600 mAH
    B. 1,200 mAH
    C. 1,400 mAH
    D. 2,800 mAH
       
       
10. To clean dirt and spilled electrolyte from a battery, use a dilute solution of either water and baking soda or water and

   A. sulfuric acid.
    B. ammonia.
    C. ammonium chloride.
    D. cadmium hydroxide.
       
       
11. What kind of electric cell is considered to be rechargeable?

   A. Primary cell
    B. Dry cell
    C. Storage cell
    D. Electrode cell
       
       
12. The electrolyte in a typical wet storage cell or battery is a mixture of water and

   A. zinc.
    B. lead.
    C. ammonium chloride.
    D. sulfuric acid.
       
       
13. How many series-connected 2 V cells does a typical 24 V storage battery contain?

   A. 12 cells
    B. 18 cells
    C. 24 cells
    D. 36 cells
       
       
14. In order to increase the temperature rating of standard PVC insulation, manufacturers can

   A. dye the jacket.
    B. irradiate the jacket.
    C. coat the PVC with rubber.
    D. coat the PVC with silicon.
       
       
15. What is the output voltage of a typical size "D" NiCad cell?

   A. 1.0 VDC
    B. 1.2 VDC
    C. 1.5 VDC
    D. 1.8 VDC
       
       
16. A battery containing five 2 V cells connected in series has a total voltage of

   A. 1/4 V.
    B. 2 V.
    C. 5 V.
    D. 10 V.
       
       
17. A source of DC voltage that converts light to voltage is a

   A. lithium battery.
    B. generator.
    C. photovoltaic cell.
    D. primary cell.
       
       
18. If you splash electrolyte from a storage cell on your skin, you should immediately wash your skin with

   A. fresh water only.
    B. sodium hydroxide.
    C. baking soda and water.
    D. ammonia and water.
       
       
19. Which one of the following wire gages has a diameter of 204.3 mils?

   A. #2 AWG
    B. #4 AWG
    C. #6 AWG
    D. #8 AWG
       
       
20. What is the conductivity of lead as compared to silver?

   A. 61
    B. 30
    C. 15
    D. 7
       
       
21. What letters identify moisture-resistant latex rubber insulation?

   A. RUH
    B. RUW
    C. RHH
    D. RH
       
       
22. What is the voltage produced by a standard lithium cell?

   A. 2.1 VDC
    B. 2.6 VDC
    C. 3.0 VDC
    D. 4.2 VDC
       
       
23. Which of the following instruments are used when performing a high-rate discharge test on a storage battery?

   A. A voltmeter and a hydrometer
    B. A voltmeter and an ammeter
    C. A cell analyzer and an ammeter
    D. A hydrometer and an ammeter
       
       
24. What is the resistance of 1,000 feet of #16 AWG copper wire?

   A. 6.510 W
    B. 5.185 W
    C. 4.094 W
    D. 2.575 W
       
       
25. What size wire would you use to wire a motor that draws 16 A from a circuit?

   A. #18 AWG
    B. #16 AWG
    C. #14 AWG
    D. #12 AWG
Submitted: 6 years ago.
Category: Homework
Expert:  The Science Tutor replied 6 years ago.
1-B;
2-D;
3-C;
4-D;
5-A;
6-B;
7-B;
8-C;
9-B;
10-C;
11-A;
12-D;
13-A;
14-D;
15-C;
16-D;
17-C;
18-A;
19-C;
20-C (assuming this is ohms of resistance per foot?);
21-A;
22-A;
23-D;
24-B;
25-C
Customer: replied 6 years ago.
u suck this were all wrong

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4522
    More than 5000 online tutoring sessions.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BU/BusinessTutor/2012-2-2_115741_Kouki2.64x64.jpg Manal Elkhoshkhany's Avatar

    Manal Elkhoshkhany

    Tutor

    Satisfied Customers:

    4522
    More than 5000 online tutoring sessions.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ComputersGuru/2010-02-13_051118_Photo41.JPG LogicPro's Avatar

    LogicPro

    Engineer

    Satisfied Customers:

    3458
    Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LI/lindaus/2012-6-10_04811_IMG20120609164157.64x64.jpg Linda_us's Avatar

    Linda_us

    Finance, Accounts & Homework Tutor

    Satisfied Customers:

    3124
    Post Graduate Diploma in Management (MBA)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/chooser77/2009-08-18_162025_Chris.jpg Chris M.'s Avatar

    Chris M.

    M.S.W. Social Work

    Satisfied Customers:

    2385
    Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JawaadAhmed/2009-6-27_12137_SIs_SHadi.jpg F. Naz's Avatar

    F. Naz

    Chartered Accountant

    Satisfied Customers:

    1988
    Experience with chartered accountancy
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JK/jkcpa/2011-1-16_182614_jkcpa.64x64.jpg Bizhelp's Avatar

    Bizhelp

    CPA

    Satisfied Customers:

    1876
    Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/avremote/photoa.jpg Seanna's Avatar

    Seanna

    Tutor

    Satisfied Customers:

    1781
    3,000+ satisfied customers, all topics, A+ work
 
 
 

Related Homework Questions