How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Nathan Your Own Question
Nathan
Nathan, Engineer
Category: Home Theater-Stereo
Satisfied Customers: 24039
Experience:  Custom home theater installer. Authorized dealer top brands
59725966
Type Your Home Theater-Stereo Question Here...
Nathan is online now
A new question is answered every 9 seconds

Wireless subwoofer has no sound

Customer Question

wireless subwoofer has no sound
Submitted: 10 months ago.
Category: Home Theater-Stereo
Expert:  Nathan replied 10 months ago.

Hello, I’m Nathan, and I’ll be assisting you today.

Sorry to hear that you’re having trouble with this but I’ll do my best to help you out.

What is the make/model of the sub? Of the main unit?

Customer: replied 10 months ago.
sb3821-c6
Expert:  Nathan replied 10 months ago.

Thanks, ***** ***** lights do you see, on both the sub and the soundbar?

Customer: replied 10 months ago.
ON THE SUB WOFER THE LIGHT ON IT IS ON WHEN I PRESS THE BUTTON IT BLINKS SEREVAL TIMES
Customer: replied 10 months ago.
I HAVE ALSO BRESS THAT BUTTON ON THE BACK FOR 5 SECONDS AND THE BLUE TUBE BOTTON TO THE BAR FOR FIVE SECONDS
Expert:  Nathan replied 10 months ago.

Okay this typically indicates a hardware fault, meaning a bad transmitter in the soundbar, or a bad receiver in the sub, both are very common failures on these vizio units.

What we will need to do is reset the system, then re-pair it.

Unplug power to both the soundbar and sub, for at least an hour.

Press and hold power button on soundbar while plugging back in, and for another 30 seconds after.

Then, plug the sub into the same power outlet as the soundbar is using.

Next press and hold the button on the back of the sub for a full 5 seconds, then press and hold the POWER (not bluetooth) button on the soundbar for 5+ seconds, the lights on the front of the bar should flash 3 times.

Let me know if the sub works at that point.

Thanks,
Nathan

Expert:  Nathan replied 10 months ago.

Do you need more help with this?