How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Louie Your Own Question
Louie
Louie, Technician
Category: Home Theater-Stereo
Satisfied Customers: 1128
Experience:  Have been in the business 25+ yrs., down to component level.
13948492
Type Your Home Theater-Stereo Question Here...
Louie is online now
A new question is answered every 9 seconds

I am running a pioneer vsx-01thx. I just replaced my old Atlantic

Customer Question

I am running a pioneer vsx-01thx. I just replaced my old Atlantic Technology sub with a RSL speedwoofer10.
I replaced the LFE cable with a new one and got a humm when I powered up through the sub. Checked connections and same thing.
swtched back to old cable and humm is still present. Have I shorted something with a bad cable?
Submitted: 1 year ago.
Category: Home Theater-Stereo
Expert:  Steve G. replied 1 year ago.
Hello there and welcome to Just Answer. My name is ***** ***** I will be assisting you today. I am an engineer with over 30 years of electrical and electronic training, repair and installation experience. I will try and answer your question accurately and precisely so that we can get you on your way. I assume that you connected the sub to the Subwoofer RCA connection on the back of the Pioneer? Is your 'LFE' cable an RCA cable?Let me know.
Customer: replied 1 year ago.
Yes I went from a 3 meter monster sub cable to a 6 meter one.
I just bought a new cable and unplugged everything hoping for a reset. That seems to have done the trick.
Thanks though.
Expert:  Steve G. replied 1 year ago.
Ok. Very good. If you need further help, please let me know. Steve