How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Dr. Chip Your Own Question

Dr. Chip
Dr. Chip, Doctor (MD)
Category: Health
Satisfied Customers: 22479
Experience:  Over 20 yrs of Family Practice
18722459
Type Your Health Question Here...
Dr. Chip is online now
A new question is answered every 9 seconds

Wondering if anyone can assist with the following review questions... 1.

Resolved Question:

Wondering if anyone can assist with the following review questions...

1. Which of the following can help to develop cardiovascular fitness?
A. Hip extensions
B. Static stretches
C. Bicep curls
D. Running

2. Which of the following is a psychiatric condition that involves extreme body dissatisfaction and longterm
eating patterns that negatively affect body functioning?
A. Self-abuse
B. An eating disorder
C. Disordered eating
D. Body image disease

3. A subcategory of leisure-time physical activity that's purposeful, planned, and structured is called
A. resistance training.
B. physical fitness.
C. aerobics.
D. exercise.

4. Reduced physical activity increases risk for
A. hypertension.
B. stomach cancer.
C. headaches.
D. toothache.

5. Multifactorial disease is the same as
A. fetal alcohol syndrome.
B. anorexia.
C. obesity.
D. cirrhosis.

6. The female athlete triad consists of three medical disorders including menstrual dysfunction,
osteoporosis. and
A. malnourishment.
B. food allergies.
C. disordered eating.
D. steroid abuse.

7. At the age of 50, Pete decides to begin a fitness program. What would be his
maximum heart rate (MHR) rate?
A. 170
B. 50
C. 102
D. 142

8. To achieve health, one should _______ daily
A. concentrate on aerobic activity
B. exercise for 20–60 minutes
C. do any activity at any level
D. exercise to achieve 64–90% of maximal heart rate

9. The purpose of a cool down is to
A. allow fluids to be absorbed into the bloodstream.
B. minimize sweat excretion.
C. allow the body to recover from exercise.
D. increase body temperature.

10. Peter is overweight and is carrying an excess of 25 pounds in the upper portion of his body. This fat
distribution pattern makes him more at risk for which of the following?
A. Salmonella poisoning
B. Heart disease
C. Bowel problems
D. Pneumonia

11. Which of the following is not considered an ergogenic aid?
A. GHB
B. Lipids
C. Anabolic steroids
D. Chromium

12. Which of the following groups may be most prone to developing mild iron deficiency?
A. Children
B. Retired men
C. Golfers
D. Women

13. About _______ percent or more of the energy the average person spends goes to support basal
metabolism.
A. ten
B. forty
C. sixty
D. fifteen

14. What might be a possible outcome of using anabolic steroids?
A. Accelerated learning
B. Increased IQ and left-brain activity
C. Hypertension and psychotic depression
D. Lifelong physical endurance

15. _______ is an adaptation to fasting or carbohydrate deprivation.
A. Ketosis
B. Leptinomy
C. Metabolism
D. Lipectomy

16. Risk for type 2 diabetes is increased when a person's BMI becomes greater than
A. 25.
B. 30.
C. 20.
D. 15.

17. A chronically inflamed and sore throat plus worn tooth enamel and intestinal distress could be signs of
A. colon cancer.
B. electrolyte imbalance.
C. ribose intolerance.
D. bulimia nervosa.

18. The term for the ratio of a person's body-weight to height is
A. height-weight chart.
B. body mass index.
C. body composition.
D. basal metabolism.

19. The view that the body tends to maintain a certain comfortable weight by means of its internal controls
is called
A. fat cell theory.
B. external cue theory.
End of exam
C. set-point theory.
D. malfunctioning internal cue.

20. The energy we expend to digest, absorb, transport, metabolize, and store the nutrients we eat is known
as
A. energy cost.
B. basal metabolic rate.
C. energy variability.
D. thermic effect.

21. Which of the following is another term for carbohydrate loading?
A. Glycolysis
B. Performance enhancement
C. Glycogen loading
D. Glycogen maximization

22. Which of the following is a fairly simple body density assessment technique?
A. Height/weight chart
B. Scale
C. Skinfold caliper
D. Quick-estimate "rule of thumb"

23. Which of the following can occur in athletes when extra blood volume dilutes iron concentrations?
A. Anaerobic sprain
B. Sports anemia
C. Dehydration
D. Concussion

24. Prolonged low-carbohydrate, high-protein dieting may result in the potentially harmful process of
A. carbohydrate loading.
B. ketosis.
C. metabolism.
D. acidosis.

25. Use of anabolic steroids can cause
A. nutrient increase.
B. fertility.
C. aggressiveness.
D. weight loss.
Submitted: 1 year ago.
Category: Health
Expert:  Dr. Chip replied 1 year ago.
Hi--give me just a minute on this please
Expert:  Dr. Chip replied 1 year ago.
OK

1)D
2)B
3)D
4)A
5)A
6)A
7)A
8)D
9)A
10)B
11)D
12)D
13)B
14)C
15)A
16)B
17)D
18)B
19)C
20)B
21)c
22)C
23)B
24)D
25)C
Dr. Chip, Doctor (MD)
Category: Health
Satisfied Customers: 22479
Experience: Over 20 yrs of Family Practice
Dr. Chip and 2 other Health Specialists are ready to help you

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • I can go as far as to say it could have resulted in saving my sons life and our entire family now knows what bipolar is and how to assist and understand my most wonderful son, brother and friend to all who loves him dearly. Thank you very much Corrie Moll Pretoria, South Africa
< Last | Next >
  • I can go as far as to say it could have resulted in saving my sons life and our entire family now knows what bipolar is and how to assist and understand my most wonderful son, brother and friend to all who loves him dearly. Thank you very much Corrie Moll Pretoria, South Africa
  • I thank-you so much! It really helped to have this information and confirmation. We will watch her carefully and get her in for the examination and US right away if things do not improve. God bless you as well! Claudia Albuquerque, NM
  • Outstanding response time less than 6 minutes. Answered the question professionally and with a great deal of compassion. Kevin Beaverton, OR
  • Suggested diagnosis was what I hoped and will take this info to my doctor's appointment next week.
    I feel better already! Thank you.
    Elanor Tracy, CA
  • Thank you to the Physician who answered my question today. The answer was far more informative than what I got from the Physicians I saw in person for my problem. Julie Lockesburg, AR
  • You have been more help than you know. I seriously don't know what my sisters situation would be today if you had not gone above and beyond just answering my questions. John and Stefanie Tucson, AZ
  • I have been dealing with an extremely serious health crisis for over three years, and one your physicians asked me more questions, gave me more answers and encouragement than a dozen different doctors who have been treating me!! Janet V Phoenix, AZ
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Nurse Milli, RN

    Nurse (RN)

    Satisfied Customers:

    4043
    20 years experience in many areas of Nursing. Both Hospital and Private Practice experience.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/NU/nursescare4u/2013-3-31_03429_JApic.64x64.jpg Nurse Milli, RN's Avatar

    Nurse Milli, RN

    Nurse (RN)

    Satisfied Customers:

    4043
    20 years experience in many areas of Nursing. Both Hospital and Private Practice experience.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/agketch/2008-7-14_184046_drketchresized.jpg Dr. Ketch's Avatar

    Dr. Ketch

    Doctor

    Satisfied Customers:

    102
    Medical Degree, Former Assistant Professor at School of Medicine at Yale University
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/FA/FamilyPhysician/2013-8-31_191624_JA550x500Photo.64x64.jpg Family Physician's Avatar

    Family Physician

    Doctor (MD)

    Satisfied Customers:

    5622
    Emergency Medicine and Family Practice for over 26 years
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/drphophalia/2007-08-23_095626_dr._arun_phophalia.jpg Dr. Arun Phophalia's Avatar

    Dr. Arun Phophalia

    Doctor (MD)

    Satisfied Customers:

    17025
    MBBS, MS (General Surgery), Fellowship in Sports Medicine
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/VA/VANP/2012-6-6_235535_Skye2.64x64.jpg A. Schuyler, NP's Avatar

    A. Schuyler, NP

    Nurse Practitioner

    Satisfied Customers:

    12170
    Board Certified NP, MS, RN. Private practice & hospitalist
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/TA/tazechip/2012-6-7_135230_drpic.64x64.png Dr. Chip's Avatar

    Dr. Chip

    Doctor (MD)

    Satisfied Customers:

    10029
    Over 20 yrs of Family Practice
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/neurosurg/2009-10-06_120923_profile.jpg Dr. Mark's Avatar

    Dr. Mark

    Doctor (MD)

    Satisfied Customers:

    6234
    U.S. Physician/Surgeon in Neurosurgery