How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Andy PhD DABT Your Own Question

Andy PhD DABT
Andy PhD DABT, Toxicologist
Category: Health
Satisfied Customers: 89
Experience:  Board certified with 17 years in research or consulting
Type Your Health Question Here...
Andy PhD DABT is online now
A new question is answered every 9 seconds

RA - 211

Customer Question

When comparing the flow of lymph in the lymphatic system with the flow of blood in the circulatory
system, it can be said that the lymphatic system also
A. uses valves to prevent backward flow.
B. contains fluid that travels in only one direction.
C. uses a pump.
D. contains fluid that travels in a closed circuit.
2. When comparing hemodialysis and peritoneal dialysis, it can be said that
A. hemodialysis takes longer than peritoneal dialysis.
B. hemodialysis is a step closer to the need for transplantation compared with peritoneal dialysis.
C. peritoneal dialysis doesn't need a dialyzer to work, whereas hemodialysis does.
D. peritoneal dialysis involves the removal of blood from the patient.
3. The suffix -PARA means
A. blood condition.
B. labor.
C. to bear.
D. fallopian tubes.
4. Your brother develops a fever, extreme fatigue, and enlarged lymph nodes throughout his body. If his
illness is caused by a virus, the best treatment is
A. bed rest.
B. antivirals.
C. surgery.
D. chemotherapy and radiotherapy.
5. One of the distinguishing characteristics between HIV and AIDS is the
A. development of opportunistic infections.
B. types of treatment available.
C. length of time since the HIV infection.
D. mode of transmission of the HIV infection.
6. The period of time when the uterus returns to its normal size is the
A. ovulation.
B. luteal phase.
C. menarche.
D. puerperium.
7. What does dysuria mean?
A. Scanty urination
B. Difficult, painful urination
C. Without formation of urine
D. Excessive urination
8. All of the following except _______ refer to the female womb.
A. METR/O
B. HYSTER/O
C. PELVIC/O
D. UTER/O
9. A patient showing Kaposi's sarcoma is also likely to be infected with
A. Epstein-Barr virus.
B. HIV.
C. ARC.
D. Reed-Sternberg cells.
10. What does the combining form PHAG/O mean?
A. Swallow
B. Spleen
C. Protect
D. Lymph
11. Which is a condition of the male sex gland surrounding the urethra just under the urinary bladder?
A. Bulbourethritis
B. Cryptorchidism
C. Hypogonadism
D. Benign prostatic hyperplasia
12. What part of the brain is involved in control of antidiuretic hormone?
A. Hypothalamus
B. Hippocampus
C. Pituitary
D. Thalamus
13. Which combining form refers to the uterus or womb?
A. HYSTER/O
B. AMNI/O
C. SALPING/O
D. NAT/O
14. Spermatozoa are manufactured in the
A. seminiferous tubules.
B. prostate.
C. stroma.
D. vas deferens.
15. Uremia is the result of
A. a high concentration of nitrogenous wastes in the bloodstream.
B. toxic buildup of ketone bodies in the blood and urine.
C. reduced delivery of oxygen to tissues.
D. electrolyte imbalance in the intracellular body fluids.
16. The combining form GALACT/O means
A. chorion.
B. milk.
C. vulva.
D. ovary.
17. A procedure used to remove kidney stones by breaking them up in the urinary tract and allowing them
to wash out with urine is
A. lithopaxy.
B. lithotripsy.
C. ureterolithotomy.
D. nephrolithotomy.
18. Leukorrhea is a symptom of infection in which organ?
A. Intestines
B. Prostate
C. Kidneys
D. Vagina
19. The Papanicolaou test is used to detect
A. protein in the urine.
B. conization in situ.
C. minimal cervical dysplasia.
D. colonic polyposis.
End of
Submitted: 2 years ago.
Category: Health
Expert:  Dr. Owen replied 2 years ago.

Dr. Owen :

Hello, and I am pleased to help, use of my answers are for educational purposes only.

Dr. Owen :

I will opt out, sorry

Expert:  Josie-Mod replied 2 years ago.
Hi, I’m a Moderator for this topic and I wonder whether you’re still waiting for an answer. If you are, please let me know and I will do my best to find another Professional to assist you right away. If not, feel free to let me know and I will cancel this question for you. Thank you!
Customer: replied 2 years ago.
sure am till waiting
Expert:  Josie-Mod replied 2 years ago.
Hi,

Thank you for your reply. Sometimes, finding the right Professional can take a little longer than expected and we thank you greatly for your understanding. We’ll be in touch again shortly.
Customer: replied 2 years ago.
hi
Expert:  Andy PhD DABT replied 2 years ago.
1. A
2. C
3. C
4. A
5. A
6. D
7. B
8. A
9. B
10. A
11. D
12. C
13. A
14. A
15. A
16. B
17. B
18. D
19. C
Customer: replied 2 years ago.
Sorry i dont need this again ...the problem as been solved at 8;30pm thanks for ur care
Expert:  Andy PhD DABT replied 2 years ago.
Alright, sorry it took awhile for someone to respond. Hopefully next time we will be able to respond faster.

Good luck in your studies.

Take care,
Andy

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • I can go as far as to say it could have resulted in saving my sons life and our entire family now knows what bipolar is and how to assist and understand my most wonderful son, brother and friend to all who loves him dearly. Thank you very much Corrie Moll Pretoria, South Africa
< Last | Next >
  • I can go as far as to say it could have resulted in saving my sons life and our entire family now knows what bipolar is and how to assist and understand my most wonderful son, brother and friend to all who loves him dearly. Thank you very much Corrie Moll Pretoria, South Africa
  • I thank-you so much! It really helped to have this information and confirmation. We will watch her carefully and get her in for the examination and US right away if things do not improve. God bless you as well! Claudia Albuquerque, NM
  • Outstanding response time less than 6 minutes. Answered the question professionally and with a great deal of compassion. Kevin Beaverton, OR
  • Suggested diagnosis was what I hoped and will take this info to my doctor's appointment next week.
    I feel better already! Thank you.
    Elanor Tracy, CA
  • Thank you to the Physician who answered my question today. The answer was far more informative than what I got from the Physicians I saw in person for my problem. Julie Lockesburg, AR
  • You have been more help than you know. I seriously don't know what my sisters situation would be today if you had not gone above and beyond just answering my questions. John and Stefanie Tucson, AZ
  • I have been dealing with an extremely serious health crisis for over three years, and one your physicians asked me more questions, gave me more answers and encouragement than a dozen different doctors who have been treating me!! Janet V Phoenix, AZ
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Nurse Milli, RN

    Nurse (RN)

    Satisfied Customers:

    4043
    20 years experience in many areas of Nursing. Both Hospital and Private Practice experience.
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/NU/nursescare4u/2013-3-31_03429_JApic.64x64.jpg Nurse Milli, RN's Avatar

    Nurse Milli, RN

    Nurse (RN)

    Satisfied Customers:

    4043
    20 years experience in many areas of Nursing. Both Hospital and Private Practice experience.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/agketch/2008-7-14_184046_drketchresized.jpg Dr. Ketch's Avatar

    Dr. Ketch

    Doctor

    Satisfied Customers:

    102
    Medical Degree, Former Assistant Professor at School of Medicine at Yale University
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/FA/FamilyPhysician/2013-8-31_191624_JA550x500Photo.64x64.jpg Family Physician's Avatar

    Family Physician

    Doctor (MD)

    Satisfied Customers:

    5622
    Emergency Medicine and Family Practice for over 26 years
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/drphophalia/2007-08-23_095626_dr._arun_phophalia.jpg Dr. Arun Phophalia's Avatar

    Dr. Arun Phophalia

    Doctor (MD)

    Satisfied Customers:

    17025
    MBBS, MS (General Surgery), Fellowship in Sports Medicine
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/VA/VANP/2012-6-6_235535_Skye2.64x64.jpg A. Schuyler, NP's Avatar

    A. Schuyler, NP

    Nurse Practitioner

    Satisfied Customers:

    12170
    Board Certified NP, MS, RN. Private practice & hospitalist
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/TA/tazechip/2012-6-7_135230_drpic.64x64.png Dr. Chip's Avatar

    Dr. Chip

    Doctor (MD)

    Satisfied Customers:

    10029
    Over 20 yrs of Family Practice
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/neurosurg/2009-10-06_120923_profile.jpg Dr. Mark's Avatar

    Dr. Mark

    Doctor (MD)

    Satisfied Customers:

    6234
    U.S. Physician/Surgeon in Neurosurgery
 
 
 

Related Health Questions