How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Greg A. Your Own Question

Greg A.
Greg A., Engineer
Category: GPS
Satisfied Customers: 2255
Experience:  Using & Working with GPS systems for 10+ years
Type Your GPS Question Here...
Greg A. is online now
A new question is answered every 9 seconds

My Garmin Drive 60lm lost power when plugged into my Audi

Customer Question

My Garmin Drive 60lm lost power when plugged into my Audi Allroad front seat lighter male fitting using Garmin connector. I had left it plugged in overnight witrh ncar turned off.
JA: What is the exact model of your Garmin? And can you guesstimate how old it is?
Customer: Garnin Drive Smart 60LM
JA: What happened right before this popped up?
Customer: All systems worked fine but i plugged in a Cd to sound system
JA: What troubleshooting have you tried?
Customer: none
JA: Anything else you want the GPS expert to know before I connect you?
Customer: I ordered a replacement connector
Submitted: 28 days ago.
Category: GPS
Expert:  Richard replied 28 days ago.

Thank you for your question, my name is ***** ***** I look forward to assisting you.

Please note, click on Reply to Expert to reply to me, a rating is only needed when we are finished.

This is usually an issue with the Firmware, so I would first like you to do this please.

Remove the power from unit and hold the power button to off for 35 seconds.

Release, then connect the power and try to turn on the Garmin.

Let me know the results please

Thank you

Customer: replied 28 days ago.
garmin worked fine but not using power source in car.
Expert:  Richard replied 28 days ago.

OK, so when using a different power source it powers on and functions normally?

Customer: replied 28 days ago.
did not use a power source.Took out of box and it turned its self on
Expert:  Richard replied 28 days ago.

ok, but when it is not connected to power source, it is functioning correctly?

Customer: replied 28 days ago.
Expert:  Richard replied 28 days ago.

ok, if you connect it to a different power source then the car, do you get the same issue?