How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Ryan Your Own Question

Ryan
Ryan, Professional Researcher
Category: General
Satisfied Customers: 2066
Experience:  I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!
Type Your Question Here...
Ryan is online now
A new question is answered every 9 seconds

Literature 2

Resolved Question:

1.   Hopkins's use of "seared," "bleared," and "smeared" is an example of

     A. metaphor.
     B. assonance.

     C. simile.

     D. alliteration.




2.   A villanelle is

     A. a narrative poem written in blank verse.
     B. a formal poem using extensive repetition.

     C. a favorite technique of John Donne.

     D. a type of complex sonnet.




3.   The form of the poem "God's Grandeur" is that of

     A. an English sonnet.
     B. an Italian sonnet.

     C. a villanelle.

     D. blank verse.




4.   In "The New Colossus," the Statue of Liberty is compared to a/an

     A. European queen.
     B. mother.

     C. immigrant.

     D. door.




5.   In the poem "God's Grandeur," the phrase "nor can foot feel, being shod" means

     A. God cures all pain.
     B. the poet can sense God from head to toe.

     C. the earth is home for humans.

     D. humans are out of touch with nature.




6.   In Donne's sonnet, what does the phrase "one short sleep past" mean?

     A. Death comes sooner than expected.
     B. Death is more permanent than sleep.

     C. Death, like a nap, isn't permanent.

     D. Death is unavoidable.




7.   Describing the chariot that bears the human soul as "frugal" is an example of

     A. paradox.
     B. denotation.

     C. epiphany.

     D. realism.




8.   What type of poem is "Death, Be Not Proud"?

     A. Narrative
     B. Reflective

     C. Descriptive

     D. Discursive




9.   Who is the speaker in Sandburg's "Grass"?

     A. A conductor
     B. A passenger

     C. The grass

     D. Napoleon




10.   Which one of the following poems depends heavily on the use of allusion for effect?

     A. "God's Grandeur"
     B. "Do Not Go Gentle into That Good Night"

     C. "Grass"

     D. "Death, Be Not Proud"




11.   A tercet is a

     A. figure of speech.
     B. literary genre.

     C. complex rhyme scheme.

     D. three-line stanza.




12.   Which poet, who seems be using iambic pentameter, bends the meter most?

     A. Emily Dickinson
     B. John Donne

     C. Gerard Manley Hopkins

     D. Emma Lazarus




13.   Which one of the following elements is characteristic of the poem "Richard Cory"?

     A. Surprise ending
     B. Blank verse

     C. Lack of rhyme scheme

     D. Sonnet form




14.   Which one of the following poems is a sonnet?

     A. "The Red Wheelbarrow" (Great Short Poems, page 48)
     B. "Stopping by Woods on a Snowy Evening" (Great Short Poems, page 44)

     C. "Into My Own" (Songs for the Open Road, page 17)

     D. "Travel" (Songs for the Open Road, page 35)




15.   In "Death, Be Not Proud," what two things does Donne say give pleasure?

     A. Nature and travel
     B. God and salvation

     C. Rest and sleep

     D. Life and death




16.   To paraphrase a poem means to

     A. rewrite it in one's own words.
     B. determine the rhyme scheme.

     C. analyze the meter.

     D. summarize its theme.




17.   In "Death, Be Not Proud," the speaker is addressing his words to

     A. his father.
     B. an old man.

     C. Death.

     D. God.




18.   What is the rhyme scheme in "How Doth the Little Crocodile" on
page 29 of Great Short Poems?

     A. AABB CCDD
     B. ABBA ABBA

     C. ABAB ABAB

     D. ABAB CDCD




19.   Which one of the following poems is written in free verse?

     A. "Grass"
     B. "There Is No Frigate Like a Book"

     C. "Death, Be Not Proud"

     D. "God's Grandeur"




20.   Which one of the following lines is written in iambic pentameter?

     A. "I lift my lamp beside the golden door"
     B. "When the proofs, the figures, were ranged in columns before me"

     C. "Not that the pines are darker there"

     D. "And sorry I could not travel both"

1.   When does the Narrative of Sojourner Truth take place?

     A. Before the Civil War
     B. During the Civil War

     C. After the Civil War

     D. Right after the Emancipation Proclamation




2.   In "Life without Principle," Thoreau writes, "I would have had him deal with his privatest experience, as the poet does." What does this statement mean?

     A. People should speak from their hearts and say what's on their minds.
     B. Speeches should employ figurative (poetic) language to get their points across.

     C. Courtrooms are places where people traditionally lie.

     D. People talk only about trivial things.




3.   What does Seattle say about integrating white and Native American cultures?

     A. It's going to be difficult, but it's the only way both cultures can survive.
     B. It will be impossible, because the two traditions are too different.

     C. It will happen naturally when the railroads open the West to the whites.

     D. It can be prevented only if the tribes unite to fight the whites.




4.   What is Sojourner Truth's attitude toward the Bible?

     A. She depends on professional theologians to make sense of it for her.
     B. She believes that every word in the Bible is from God.

     C. She accepts as true only what's true in her own experience.

     D. She says it's a tool of whites to explain that slavery is morally acceptable.




5.   Thoreau believes that people should work because

     A. God said so in the Bible.
     B. it will give them time to think about important things.

     C. they love what they do.

     D. it will keep them out of trouble.




6.   When Tecumseh says, "Where today is the Pequot? Where the Narragansetts, the Mohawks?" he is

     A. asking why all the tribes haven't come to the council.
     B. indicating what happens to tribes that don't unite against the whites.

     C. implying that these tribes aren't as brave as their reputations suggest.

     D. boasting that his tribe had conquered these tribes and can do the same to the whites.




7.   What did Thoreau have in common with John Thornton in The Call of the Wild?

     A. A dislike of government
     B. A love of hunting

     C. A mistrust of religion

     D. An enjoyment of solitude




8.   Matthias is an example of a/an

     A. cult leader.
     B. typical slave owner.

     C. pagan god.

     D. runaway slave.




9.   In "Life without Principle," Thoreau writes, "If my wants should be much increased, the labor required to supply them would become a drudgery." What does this statement mean?

     A. If you don't want much, you don't have to spend as much time being miserable working to get it.
     B. Work is meaningful only when you think about what you'll be able to do with the money you earn.

     C. Slavery was wrong because it meant that some people worked hard to satisfy other people's wants.

     D. The more you have, the more you want.




10.   In emphasizing the importance of individual thinking and basing one's beliefs on one's own experiences, Sojourner shows she has much in common with

     A. Chief Pontiac.
     B. Chief Seattle.

     C. Thoreau.

     D. Matthias.




11.   What one thing does Thoreau say stifles poetry and philosophy?

     A. Crime
     B. Goverment

     C. Business

     D. Laws




12.   The major theme of "Life without Principle" is

     A. freedom.
     B. economics.

     C. religion.

     D. government.




13.   Tecumseh's "Let the white race perish" speech is

     A. a plea to the people's reason.
     B. an appeal to the emotions of his listeners.

     C. a logical list of reasons why the whites should be resisted.

     D. a satire on the white race and its traditions.




14.   At first, Sojourner Truth was happy to have many children because

     A. it took her mind off her problems.
     B. they could help her with her daily tasks.

     C. they were the only things that gave her joy.

     D. it provided more slaves for her owner.




15.   The story of The Wolf used by Chief Pontiac is an example of

     A. a simile.
     B. a myth.

     C. personification.

     D. an autobiography.




16.   The Narrative of Sojourner Truth was written down by

     A. Isabella Baumfree.
     B. Charles Ardinburgh.

     C. Olive Gilbert.

     D. Robert Matthews (Matthias).




17.   When Chief Seattle refers several times to the angry young men in his tribe, he's

     A. trying to convince his audience to be more peaceable.
     B. urging his audience to unite against the whites.

     C. making veiled threats.

     D. blaming the tribal leaders.




18.   The statement "There was snow on the ground, . . . and a large old-fashioned sleigh was seen to drive up to the door of the late Col. Ardinburgh" is an example of

     A. interior monologue.
     B. social commentary.

     C. metaphor.

     D. exterior narrative.




19.   Sojourner's vision of God is an example of a/an

     A. myth.
     B. simile.

     C. epiphany.

     D. exterior narrative.




20.   "Yonder sky has wept tears of compassion" is an example of

     A. alliteration.
     B. personification.

     C. consonance.

     D. assonance.

1.   "The best in this kind are but shadows" is

     A. Titania talking about men.
     B. Theseus talking about plays.

     C. Demetrius talking about the women he has loved in the past.

     D. Bottom talking about his fellow craftsmen.




2.   One difference between tragedy and comedy is that tragedy

     A. uses supernatural elements.
     B. usually features an extraordinary hero.

     C. makes us laugh at ourselves, not others.

     D. uses metaphor and analogy to make its point.




3.   When are the following lines spoken?
If we shadows have offended,
Think but this, and all is mended,
That you have but slumber'd here,
While these visions did appear.


     A. When Hermia and Lysander are talking
     B. Right before Puck casts a spell on Bottom

     C. When Theseus and Hippolyta are talking about their wedding

     D. At the very end of act 5




4.   What does the speech in question 3 mean?

     A. The audience should be offended by the poor acting.
     B. It the audience thinks it's a bad play, it's not the actors' fault.

     C. If there were flaws in the play, the audience should think they were dreaming.

     D. The playwright will try to do a better job the next time.




5.   Dramatic irony means that

     A. the cosmos, state, family, and individual follow the same pattern.
     B. the audience knows something the character or characters don't.

     C. things are going to end very badly for someone.

     D. everything works out in the end.




6.   Egeus wants his daughter to

     A. marry Demetrius.
     B. marry Lysander.

     C. be executed.

     D. enter a convent.




7.   In act 3, who says the following lines to Bottom?
Out of this wood do not desire to go:
Thou shalt remain here, whether thou wilt or no.
I am a spirit of no common rate.


     A. Titania
     B. Puck

     C. Oberon

     D. Cobweb




8.   In act 4, what do the following lines mean?
Fairy King, attend, and mark:
I do hear the morning lark.


     A. The enchantment on Bottom is about to end.
     B. Titania is about to fall in love with Bottom.

     C. Theseus and Hippolyta are arriving.

     D. The sun is coming up and the fairies should leave.




9.   During the Renaissance, dramatists began writing about

     A. science.
     B. religion.

     C. history.

     D. everyday people.




10.   In act 5, why does Hippolyta believe the lovers' story of their time in the forest?

     A. She believes the women because she's a queen.
     B. She wants to defend the lovers.

     C. The lovers' stories all match.

     D. She wants to oppose Egeus.




11.   Humanists believe that

     A. love is an illusion.
     B. life on earth is important in its own right.

     C. humans and animals existed on the same level.

     D. Shakespeare didn't actually write the plays we think he did.




12.   To whom is Helena speaking when she says, "If you were civil and knew courtesy,/You would not do me thus much injury" (act 3,
scene 2)?

     A. Hermia only
     B. Lysander and Demetrius

     C. Demetrius and Hermia

     D. Hermia and Lysander




13.   According to Renaissance philosophy, commoners often represent

     A. reason.
     B. love.

     C. pride.

     D. appetite.




14.   Who speaks the line "Lord, what fools these mortals be"?

     A. Puck
     B. Cobweb

     C. Oberon

     D. Mustardseed




15.   Who says "The course of true love never did run smooth"?

     A. Titania
     B. Bottom

     C. Lysander

     D. Demetrius




16.   The ability of writers to completely identify with their characters is

     A. negative capability.
     B. ambiguity.

     C. hypocrisy.

     D. satire.




17.   Using pairs of opposites, such as Helena and Hermia, is called

     A. realism.
     B. irony.

     C. doubling.

     D. foreshadowing.




18.   The craftsmen in the play speak in prose because

     A. too much blank verse gets tiresome.
     B. Theseus would have forbidden them to use verse.

     C. that kind of common language symbolizes their status in life.

     D. it's the language of love.




19.   In act 1, the reader learns that Hermia's father refuses to allow her to marry Lysander. What do Hermia and Lysander plan to do to counteract his refusal?

     A. Run away to be married.
     B. Use a potion to convince Hermia's father.

     C. Go together to talk to Hermia's mother.

     D. Take their case to Theseus, Duke of Athens.




20.   Read the following passage from act 3, scene 2.
So we grew together,
Like to a double cherry, seeming parted,
But yet an union in partition;

In this passage, Helena is referring both to herself and to


     A. Titania.
     B. Lysander.

     C. Oberon.

     D. Hermia.
Submitted: 7 years ago.
Category: General
Expert:  Ryan replied 7 years ago.

Do you have the tests numbers for these?

Regards,
Ryan

Customer: replied 7 years ago.
00779100
00779200
00779300
Expert:  Ryan replied 7 years ago.

00779100 Poetry Part 2

  1. B
  2. B
  3. B
  4. B
  5. D
  6. C
  7. A
  8. D
  9. C
  10. C
  11. D
  12. C
  13. A
  14. C
  15. C
  16. A
  17. C
  18. D
  19. A
  20. A

00779200

1. A
2. A
3. B
4. C
5. C
6. B
7. D
8. A
9. A
10. C
11. C
12. A
13. B
14. D
15. B
16. C
17. C
18. D
19. C
20. B

00779300

1. B
2. B
3. D
4. C
5. B
6. A
7. A
8. D
9. D
10. C
11. B
12. B
13. D
14. A
15. C
16. A
17. C
18. C
19. A
20. D

Regards,
Ryan

Ryan, Professional Researcher
Category: General
Satisfied Customers: 2066
Experience: I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!
Ryan and 142 other General Specialists are ready to help you

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Ron's Avatar

    Ron

    ASE Certified Technician

    Satisfied Customers:

    20671
    23 years with Ford specializing in drivability and electrical and AC. Ford certs and ASE Certs
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/FO/fordguy4u/2011-12-17_222940_HPIM1257.64x64.JPG Ron's Avatar

    Ron

    ASE Certified Technician

    Satisfied Customers:

    20671
    23 years with Ford specializing in drivability and electrical and AC. Ford certs and ASE Certs
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/lyeung1/2010-07-25_032152_tn_IMG_0241.JPG Dr. Y.'s Avatar

    Dr. Y.

    Urologist

    Satisfied Customers:

    18190
    Specializing in general urology and reconstructive urology.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/docjohn174/2008-12-13_170143_johnask.jpg John's Avatar

    John

    Home Appliance Technician

    Satisfied Customers:

    13453
    Appliance repair business owner for over 43 years.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/MU/multistatelaw/2011-11-27_173951_Tinaglamourshotworkglow102011.64x64.jpg Tina's Avatar

    Tina

    Lawyer

    Satisfied Customers:

    8313
    JD, BBA Over 25 years legal and business experience.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/dermdoc19/2010-09-30_160749_Photo_122807_015.JPG dermdoc19's Avatar

    dermdoc19

    Dermatologist

    Satisfied Customers:

    3707
    30 years practice in general and cosmetic dermatology
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BI/birddoctor/2012-6-22_173214_birddoctor.64x64.png Dr. Pat's Avatar

    Dr. Pat

    Bird Veterinarian

    Satisfied Customers:

    3344
    25+ years working primarily or exclusively with birds
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/RY/rydergar/2012-6-6_192240_IMG0328.64x64.JPG Dr. Gary's Avatar

    Dr. Gary

    Cat Veterinarian

    Satisfied Customers:

    3210
    DVM, Emergency Veterinarian, BS (Physiology)