How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Ryan Your Own Question

Ryan
Ryan, Professional Researcher
Category: General
Satisfied Customers: 2066
Experience:  I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!
795193
Type Your Question Here...
Ryan is online now
A new question is answered every 9 seconds

Veterinary terminology

Resolved Question:

1. Which of the following is not a tissue type?

   A. Epithelial tissue
    B. Connective tissue
    C. Plasma tissue
    D. Nerve tissue
       
     
2. Within the body, the _______ cavity houses the lungs.

   A. thoracic
    B. pneumonic
    C. pelvic
    D. cranial
       
     
3. Which set of terms can be substituted for superior/inferior?

   A. Superficial/deep
    B. Cephalic/caudal
    C. Proximal/distal
    D. Ventral/dorsal
       
     
4. Suppose that a new medical specialty has emerged: gerontogastroenteroepidemiology. Based upon your knowledge of roots, select the definition that best defines this new specialty.

   A. Study of epidemics that strike the aged
    B. Study of stomach and intestinal disorders that strike the aged
    C. Study of stomach and intestinal epidemics that strike the aged
    D. Study of the epidermis in the stomach and intestines of the aged
       
     
5. The nervous system that controls respiration is called autonomic because it

   A. is not subject to voluntary control.
    B. uses nerves of the body.
    C. conducts impulses.
    D. deals with the exchange of gases.
       
     
6. Which is a combining form, not a prefix or a suffix?

   A. OPSY
    B. CENTESIS
    C. PATHO
    D. RETRO
       
     
7. The correct order for analyzing the parts of medical terms is

   A. prefix, root, suffix.
    B. suffix, root, prefix.
    C. root, suffix, prefix.
    D. suffix, prefix, root.
       
     
8. Which of the following is the prefix meaning "excessive, above"?

   A. -HYPO
    B. HYPO-
    C. -HYPER
    D. HYPER-
       
     
9. A _______ plane divides the body into anterior and posterior portions.

   A. cross-sectional
    B. transverse
    C. sagitttal
    D. coronal
       
     
10. Which of the following does not belong with a list of organelles?

   A. Endoplasmic reticulum
    B. Mitochondria
    C. Centrioles
    D. Zygomatics
       
     
11. The terms ac, al, ary, and ic are all

   A. pseudosuffixes formed from roots.
    B. prefixes that function as prepositons.
    C. noun suffixes indicating procedures.
    D. adjective suffixes meaning "pertaining to."
       
     
12. Your little toe is _______ to your torso.

   A. medial
    B. proximal
    C. lateral
    D. superior
       
     
13. A karyotype is a picture of

   A. a cell.
    B. chromosomes.
    C. organelles.
    D. cytoplasm.
       
     
14. Which three-letter medical abbreviation stands for something you won't find in the body?

   A. CNS
    B. DNA
    C. RNA
    D. NRC
       
     
15. The protein- and antibody-rich milk a mother secretes after giving birth is called _______.

   A. colostrum
    B. estrus
    C. gravid
    D. parturition
       
     
16. Which of the following is the correct term for diseases that are transmittable from animals to humans?

   A. zoonosis
    B. brucellosis
    C. leptospirosis
    D. cystitis
       
     
17. All of the following except _______ refer to the female womb.

   A. METR/O
    B. HYSTER/O
    C. UTER/O
    D. PELVIC/O
       
     
18. Which description is inconsistent with the anatomical position?

   A. Body standing upright
    B. Arms extended
    C. Palms and toes turned forward
    D. Face directed straight ahead
       
     
19. Which would be the ending of a term indicating the surgical removal of a body part?

   A. "Ectomy"
    B. "Osis"
    C. "Itis"
    D. "Cision"
       
     
20. The meaning of analysis is

   A. a separating into parts.
    B. a cutting apart.
    C. to dissect.
    D. absence of whole.
Submitted: 8 years ago.
Category: General
Expert:  Ryan replied 8 years ago.

Thank you for your question and welcome back to Just Answer!

  1. C
  2. A
  3. B
  4. C
  5. A
  6. C
  7. D
  8. D
  9. D
  10. D
  11. D
  12. C
  13. B
  14. D
  15. A
  16. A
  17. D
  18. B
  19. A
  20. A

Please let me know if you have any questions.

Regards,

Ryan

Ryan, Professional Researcher
Category: General
Satisfied Customers: 2066
Experience: I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!
Ryan and 141 other General Specialists are ready to help you

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Ron

    ASE Certified Technician

    Satisfied Customers:

    21705
    23 years with Ford specializing in drivability and electrical and AC. Ford certs and ASE Certs
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/FO/fordguy4u/2011-12-17_222940_HPIM1257.64x64.JPG Ron's Avatar

    Ron

    ASE Certified Technician

    Satisfied Customers:

    21705
    23 years with Ford specializing in drivability and electrical and AC. Ford certs and ASE Certs
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/lyeung1/2010-07-25_032152_tn_IMG_0241.JPG Dr. Y.'s Avatar

    Dr. Y.

    Urologist

    Satisfied Customers:

    18699
    I am fellowship trained specializing in general urology and reconstructive urology.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/docjohn174/2008-12-13_170143_johnask.jpg John's Avatar

    John

    Home Appliance Technician

    Satisfied Customers:

    13453
    Appliance repair business owner for over 43 years.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/MU/multistatelaw/2011-11-27_173951_Tinaglamourshotworkglow102011.64x64.jpg Tina's Avatar

    Tina

    Lawyer

    Satisfied Customers:

    8658
    JD, BBA Over 25 years legal and business experience.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/dermdoc19/2010-09-30_160749_Photo_122807_015.JPG dermdoc19's Avatar

    dermdoc19

    Dermatologist

    Satisfied Customers:

    3937
    30 years practice in general and cosmetic dermatology
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BI/birddoctor/2012-6-22_173214_birddoctor.64x64.png Dr. Pat's Avatar

    Dr. Pat

    Bird Veterinarian

    Satisfied Customers:

    3455
    25+ years working primarily or exclusively with birds
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/RY/rydergar/2012-6-6_192240_IMG0328.64x64.JPG Dr. Gary's Avatar

    Dr. Gary

    Cat Veterinarian

    Satisfied Customers:

    3390
    DVM, Emergency Veterinarian, BS (Physiology)
 
 
 
Chat Now With An Expert
Ryan
Ryan
Expert
2066 Satisfied Customers
I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!