How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Ryan Your Own Question

Ryan
Ryan, Professional Researcher
Category: General
Satisfied Customers: 2066
Experience:  I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!
Type Your Question Here...
Ryan is online now
A new question is answered every 9 seconds

Sound

Resolved Question:

1. Which one of the following frequencies of a wave in the air can be heard as an audible sound by the human ear?

A. 0.10 Hz
B. 10 Hz
C. 1,000 Hz
D. 100,000 Hz


2. If two waves with equal amplitudes and wavelengths travel through a medium in such a way that a particular particle of the medium is at the crest of one wave and at the trough of the other wave at the same time, what will happen to that particle?

A. The particle will vibrate with double amplitude due to resonance.
B. The particle will remain stationary due to interference.
C. The particle will move halfway to the crest due to reinforcement.
D. The particle will cause beats as a result of the wave combination.


3. Which of the following phenomena is taking place when sound waves are reflected from a surface along parallel lines?

A. Diffusion
B. Absorption
C. Refracting
D. Focusing


4. An overtone that's a whole number multiple of the fundamental frequency of a string is called a

A. harmonic.
B. pitch.
C. discordant sound.
D. scale.


5. Sound waves can't travel through

A. a solid.
B. a liquid.
C. an elastic material.
D. a vacuum.


6. The function of the eardrum in the middle ear is to

A. carry the sound energy to the brain.
B. collect the sound waves.
C. amplify the received sound.
D. vibrate with the frequency of the received sound.


7. A wave with a period of 0.008 second has a frequency of

A. 12.5 Hz.
B. 80 Hz.
C. 125 Hz.
D. 800 Hz.


8. During the process of steel production, the flaws in steel casting are detected by

A. infrasonic vibrations.
B. ultrasonic vibrations.
C. longitudinal vibrations.
D. resonant vibrations.


9. When the temperature of the air is 25°C, the velocity of a sound wave traveling through the air is approximately

A. 320 m/s.
B. 332 m/s.
C. 347 m/s.
D. 357 m/s.


10. In a transverse wave that travels through a medium, the molecules of the medium vibrate

A. in the direction in which the wave travels.
B. at right angles to the direction in which the wave travels.
C. at twice the velocity of the molecules in a longitudinal wave.
D. with smaller amplitudes than the molecules in a longitudinal wave.


11. A wave front has the form of a

A. sine wave.
B. surface of a sphere.
C. straight line.
D. circle.


12. If a source of sound waves is rapidly approaching a person, the sound heard by the person appears to have

A. a frequency higher than the original frequency.
B. a period higher than the original period.
C. an amplitude lower than the original amplitude.
D. a pitch lower than the original pitch.


13. In a stringed musical instrument, the part that vibrates in resonance with the sound waves produced by the strings is called the

A. sounding board.
B. diatonic scale.
C. membrane.
D. reed.


14. If a wave hits a smooth surface at an angle of incidence of 40 degrees, the angle of reflection is

A. 0 degrees.
B. 40 degrees.
C. 80 degrees.
D. 90 degrees.


15. When a tuning fork vibrates over an open pipe and the air in the pipe starts to vibrate, the vibrations in the tube are caused by

A. harmonics.
B. reinforcement.
C. beats.
D. resonance.


16. When a sound from a source is refracted away from the surface of the earth, it gives an indication that the

A. air is cooler than the ground.
B. wind is blowing in the direction of the sound.
C. air has high humidity.
D. ground is cooling faster than the air.


17. A sound that's produced by a single wave at a constant frequency and with no overtones is called

A. a mellow sound.
B. a discordant sound.
C. a pure sound.
D. an average sound.


18. In which one of the following locations can a person hear the echo of a sound?

A. Less than 16.6 meters in front of the reflecting surface
B. At least 33.2 meters behind the reflecting surface
C. At least 16.6 meters in front of the reflecting surface
D. Less than 33.2 meters behind the reflecting surface


19. Rarefaction occurs only in a _______ wave.

A. longitudinal.
B. transverse.
C. sympathetic.
D. forced.


20. If a string vibrates at the fundamental frequency of 528 Hz and also produces an overtone with a frequency of 1,056 Hz, this overtone is the

A. first harmonic.
B. second harmonic.
C. third harmonic.
D. fourth harmonic.


21. A surface receiving sound is moved from its original position to a position three times farther away from the source of the sound. The intensity of the received sound thus becomes

A. three times as low.
B. nine times as low.
C. three times as high.
D. nine times as high.


22. The wavelength of a wave is the distance between

A. the amplitude and the normal position.
B. the crest and the following trough.
C. the rarefaction and the following compression.
D. two consecutive crests.


23. If a person is in front of a smooth surface from which a sound is reflected, the person would hear a sound that

A. has a higher intensity than the sound produced by the source.
B. seems to come from behind the surface.
C. has a higher pitch than the sound produced by the source.
D. seems to lack overtones.


24. In a stringed musical instrument, the sound frequency of a particular string can be increased by

A. lengthening the string.
B. loosening the string.
C. tightening the string.
D. increasing the string's thickness.


25. Through which one of the following mediums is the velocity of a sound wave the greatest?

A. Steel
B. Lead
C. Water
D. Air
Submitted: 8 years ago.
Category: General
Customer: replied 8 years ago.
Relist: No answer yet.
Customer: replied 8 years ago.
Relist: No answer yet.
Expert:  Ryan replied 8 years ago.

Thank you for your question!

1. C
2. B
3. D
4. A
5. D
6. D
7. C
8. B
9. C
10. B
11. B
12. A
13. A
14. B
15. D
16. A
17. C
18. C
19. A
20. B
21. B
22. D
23. B
24. C
25. A


Please let me know if you need anything else!


Regards,


Ryan


























Ryan, Professional Researcher
Category: General
Satisfied Customers: 2066
Experience: I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!
Ryan and 60 other General Specialists are ready to help you

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Ron

    ASE Certified Technician

    Satisfied Customers:

    21205
    23 years with Ford specializing in drivability and electrical and AC. Ford certs and ASE Certs
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/FO/fordguy4u/2011-12-17_222940_HPIM1257.64x64.JPG Ron's Avatar

    Ron

    ASE Certified Technician

    Satisfied Customers:

    21205
    23 years with Ford specializing in drivability and electrical and AC. Ford certs and ASE Certs
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/lyeung1/2010-07-25_032152_tn_IMG_0241.JPG Dr. Y.'s Avatar

    Dr. Y.

    Urologist

    Satisfied Customers:

    18396
    I am fellowship trained specializing in general urology and reconstructive urology.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/docjohn174/2008-12-13_170143_johnask.jpg John's Avatar

    John

    Home Appliance Technician

    Satisfied Customers:

    13453
    Appliance repair business owner for over 43 years.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/MU/multistatelaw/2011-11-27_173951_Tinaglamourshotworkglow102011.64x64.jpg Tina's Avatar

    Tina

    Lawyer

    Satisfied Customers:

    8492
    JD, BBA Over 25 years legal and business experience.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/dermdoc19/2010-09-30_160749_Photo_122807_015.JPG dermdoc19's Avatar

    dermdoc19

    Dermatologist

    Satisfied Customers:

    3855
    30 years practice in general and cosmetic dermatology
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BI/birddoctor/2012-6-22_173214_birddoctor.64x64.png Dr. Pat's Avatar

    Dr. Pat

    Bird Veterinarian

    Satisfied Customers:

    3384
    25+ years working primarily or exclusively with birds
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/RY/rydergar/2012-6-6_192240_IMG0328.64x64.JPG Dr. Gary's Avatar

    Dr. Gary

    Cat Veterinarian

    Satisfied Customers:

    3299
    DVM, Emergency Veterinarian, BS (Physiology)