How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Chris (aka- Moose) Your Own Question
Chris (aka- Moose)
Chris (aka- Moose), Technician
Category: Ford
Satisfied Customers: 43901
Experience:  16 years experience
Type Your Ford Question Here...
Chris (aka- Moose) is online now
A new question is answered every 9 seconds

2004 freestar ,,replaced the ac compressor and drier ,,when

Customer Question

2004 freestar ,,replaced the ac compressor and drier ,,when i hooked the battery back up the theft light on the dash is flashing faster than usual,,starter will not engage ,,,also traction control and fuel com. data error
JA: Have you checked the fuses? The dashboard bulbs?
Customer: no,just got the ac back together tonight ,,everything was working before
JA: Are you hoping to fix this yourself? What have you tried so far?
Customer: only thing i have done is unhook the ground three times to try and reset the computer
JA: Anything else you think the mechanic should know?
Customer: everything was working fine till i unhooked the battery because the altinator had to be removed to replace the ac compressor
Submitted: 2 months ago.
Category: Ford
Expert:  Chris (aka- Moose) replied 2 months ago.

Welcome, I'm Chris (aka Moose) I prefer to work when others don't, I am here around lunch and after dinner till after midnight.

For how long was the battery disconnected?

What is the battery voltage?

Do you get the same results from both keys?

Does the vehicle have an aftermarket alarm, immobilizer, or remote start?

Customer: replied 1 month ago.
Sorry about not getting back with you sooner Chris , I found the problem ,,when i changed the receiver drier I had stuffed a ground wire harness behind the main harness to get it out of the way .It went to one of the mounting bolts holds the drier on . Any way i hooked it back up and everything works great ,,,,,,sorry to have bothered you ,,,,Steve
Expert:  Chris (aka- Moose) replied 1 month ago.

Glad its resolved Steve.