How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Ron Your Own Question
Ron
Ron, ASE Certified Technician
Category: Ford
Satisfied Customers: 23001
Experience:  23 years with Ford specializing in drivability and electrical and AC. Ford certs and ASE Certs
7276279
Type Your Ford Question Here...
Ron is online now
A new question is answered every 9 seconds

Ford Explorer: 92 explorer loses electricity at any speed or

Customer Question

92 explorer loses electricity at any speed or none, then starts right up. Owned 7 years. In the past this was resolved by battery terminal corrosion removal. Not this time.
Submitted: 1 year ago.
Category: Ford
Expert:  fordtechsuzukitech25 replied 1 year ago.
if it has battery terminal ends that have two bolts and sandwich the cable in it, i would take them apart and clean them, also check the negative ground cable at the engine(make sure its clean and tight) also check the charging system, make sure its not under or over charging
Customer: replied 1 year ago.
Thanks, ***** ***** been done with each terminal clean. Replaced negative battery cable this time, which worked for 1 week. It's back to showing the same symptoms.So, original question remains.Thanks.

Related Ford Questions