Finance Questions? Ask a Financial Expert for Answers ASAP
Hi and welcome to Just Answer! I'm happy to help answer your Finance questions. Feel free to interject at any time if you need clarification.
I am going to answer each one of your questions one at a time, so please bear with me, as it will take a little time.
XXXXX XXXXX net pay (this assumes 2011 withholding rates as found in IRS Publication 15), that there are no state wages, and that the health insurance is pre-tax. Gross Pay: $1200Less Health Ins: (42.50)Taxable Pay: 1157.50SS Tax: 71.77 (1157.50 *.062)Medicare Tax: 16.78 (1157.50 *.0145)FIT: 91.79Net Pay: 977.17FIT calcualted as follows: Taxable less allowances (1157.50 less (71.15*4) = 872.9(872.9 * .15)-39.15 = 91.79
are you working on the other questions, or is somone else
No, I am working on them, please be patient.
thank you. im sorry i've never done this before.
Not a problem.
Bob's proceeds: Discount on the note is calculated as follows:
Maturity Value * Discount Rate * Discount Period = Discount
Maturity Value is 5,133.33 calculated as follows: 5,000 * 8% * (120/360)
5,133.33 * 9% * (66/360) = 84.70
Bob’s Proceeds are the Maturity Value less the Discount so 5133.33-84.70=5048.63
Total Liability is 1,800 + 600 + 13000 + 8000 which equals 23,400.
However, because the policy will only pay $10,000 per person for personal injuries, the amount the insurance will pay must be reduced by 3,000 or $20,400. The insurance company will pay this amount less Jim’s deductible, so $20,200. Jim is responsible for the rest of the liability, so 3,200.
Jeff Sellers and Radioshack Stock:
Cost of shares to purchase: 200 * 22.35 = 4470
Commission on purchase – 4,470 * 2% = 89.40
Cost of shares + commission = Total cost: 4,559.40
Sales price of shares = 200 * 31.76 = 6,352
Commission on sale: 6,352 * .02 = 127.04
Proceeds to Jeff: 6,224.96
Jeff’s gain on sale: 6,224.96 – 4559.40 = 1665.56
are you working on the other questions
Ray needs to invest $8,681.40 today to have enough for his retirement. Use the present value of $1 formula, which is 1/(1+r)^n where r is the rate and n is the number of periods. So your present value factor is 1/(1.07^40), which gives you a factor of .06678. .06678 * 130,000 = 8681.40
And I am getting the answer to the last question now:
A = ([C / R]† * L) Where:A = Amount PayableC = Amount of Coverage Purchased (180,000)R = Property Value * Coinsurance percentage (80% * 300,000)L = Loss (210,000)(180,000)/240,000) * 210,000= 157,700
If Al had met the coinsurance requirement, the insurance company would have paid out 210,000, the full amount of the loss.
Please be sure to hit the green accept button so I can get credit for helping you out. If you have any follow-up questions, please let me know and I will gladly help you.
thank you very much