How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask James K. Your Own Question

James K.
James K., Consultant
Category: Email
Satisfied Customers: 1585
Experience:  Technical Director of IT Company
20304743
Type Your Email Question Here...
James K. is online now
A new question is answered every 9 seconds

I just downloaded Windows 10 when I put it in sleep I get an

Customer Question

I just downloaded Windows 10 when I put it in sleep I get an error message PTUMLMBMPsys
and it shut down and restarts
Submitted: 1 year ago.
Category: Email
Expert:  IT Miro replied 1 year ago.

Hello! I am IT Miro and I will assist you on this question.

Please completely shut down the computer. Wait for 1 minute and then power it back on.
Let me know if you see the same message about PTUMLMBMPsys again. If not, put the computer to sleep and check again.
Customer: replied 1 year ago.
it only shows up if I put it in sleep
Expert:  IT Miro replied 1 year ago.

Hello again!

Does the message show right after you click on Sleep, or when you wake the computer from Sleep?

Customer: replied 1 year ago.
when I wake it
Customer: replied 1 year ago.
system thread not handled
Expert:  IT Miro replied 1 year ago.

OK.

It looks like the file PTUMLMBMP.SYS is associated with the USB Mobile Broadband Device Driver.

Do you use a USB broadband modem (stick) to connect to the Internet?

Customer: replied 1 year ago.
from verizon
Expert:  IT Miro replied 1 year ago.

In that case, I suggest re-installing the USB broadband Verizon program and the drivers.

First, uninstall it, restart the computer and re-install it.

Let me know if the message will still be there.

Expert:  IT Miro replied 1 year ago.
Did the re-installation solve the problem?