How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask John Your Own Question

John
John, Engineer and electronic enthusiast for more than 12 years.
Category: Consumer Electronics
Satisfied Customers: 224
Experience:  I am here to help you!
23822421
Type Your Consumer Electronics Question Here...
John is online now
A new question is answered every 9 seconds

When I use the remote to my HC250 unit it now takes 5 to 15

Customer Question

When I use the remote to my HC250 unit it now takes 5 to 15 minutes to start the TV. It appears to require several cycles of trying to connect to the TV. The input signal on the TV (Input5) comes on indicating the correct connection but then goes off without the picture on the TV starting. After several cycles and varying lengths of time the TV starts up.
Submitted: 11 months ago.
Category: Consumer Electronics
Customer: replied 11 months ago.
Posted by JustAnswer at customer's request) Hello. I would like to request the following Expert Service(s) from you: Live Phone Call. Let me know if you need more information, or send me the service offer(s) so we can proceed.
Expert:  Nathan replied 11 months ago.

Hello, I’m Nathan, and I’ll be assisting you today. My livelihood depends on your positive feedback, so your satisfaction is my highest priority.

Sorry to hear you’re having trouble.

If you try to turn the tv on with its own remote (the factory tv remote) or the buttons on the tv itself, does it come on immediately?

Customer: replied 11 months ago.
No it does not. The TV powers on but the only thing tat shows is "input 5 HDMI" for a couple of seconds.
Expert:  Nathan replied 11 months ago.

What other devices are you using there?
If you turn on your cable/satellite box, av receiver, etc all manually too, does everything work normally?