How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Mike G. Your Own Question
Mike G.
Mike G., Master Electrician
Category: Electrical
Satisfied Customers: 7088
Experience:  Proven Professional 46 years Experience
29848548
Type Your Electrical Question Here...
Mike G. is online now
A new question is answered every 9 seconds

I installed a GFI receptacle (second outlet in the run) and

Customer Question

I installed a GFI receptacle (second outlet in the run) and when I test it the test light shows it is hooked up correctly and there is no power at the outlet as it should be. However. when I test the other outlets in the run (after the GFI) the test light indicates there is still current going to them. Everything seems to be hooked up correctly but apparently it is not. Any thoughts on this?
Submitted: 3 months ago.
Category: Electrical
Expert:  ProGrade replied 3 months ago.

Welcome to www.justanswer.com

If it has power and you are certain all connections are correct the most likely cause is a defective device.

Check & double-check the line wires (power coming in) and the load wires (power going out) . It is very easy to get them mixed up.

Expert:  Mike G. replied 2 months ago.

Hi, I'm Mike G and I'll be assisting you. Do you have a 2 wire voltage tester?

Related Electrical Questions