How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask sprinkles08 Your Own Question
sprinkles08
sprinkles08, Chrysler/Dodge/Jeep master tech
Category: Dodge
Satisfied Customers: 21990
Experience:  ASE Master and Advanced Certified, Chrysler/Dodge/Jeep Master Certified, Trans and Hybrid Specialist
9825021
Type Your Dodge Question Here...
sprinkles08 is online now
A new question is answered every 9 seconds

2013 avenger. tried to install a remote start kit. Wouldn't

Customer Question

2013 avenger. tried to install a remote start kit. Wouldn't start at all. Backed everything out and now it still won't start and the round security light flashes
JA: Does the light flash, blink or stay solid? Have you tried to reset the security system?
Customer: Flashes. Tried disconnecting the battery for 30 minutes, and disconnected the two connectors to the ECM
JA: Are you fixing your Avenger yourself? What have you tried so far?
Customer: Tried diagnostic tool but it says No Link
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Customer: no
Submitted: 2 months ago.
Category: Dodge
Expert:  sprinkles08 replied 2 months ago.

Hello and welcome to JustAnswer

If the SKIM light is flashing it is because the wireless control module has not validated the key. This could be the key or the WCM itself.

Was it an aftermarket remote start you were trying to install?

Have you tried a second key?