How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Amedee Your Own Question
Amedee
Amedee, Dodge Technician
Category: Dodge
Satisfied Customers: 24432
Experience:  ASE certified tech advanced level specialist. Wisconsin certified emissions state inspector
279429
Type Your Dodge Question Here...
Amedee is online now
A new question is answered every 9 seconds

Its actually a Hyundai Santa fe 2008 with the 2.7 liter

Customer Question

its actually a Hyundai Santa fe 2008 with the 2.7 liter engine, the passenger side hi and low beams will not come on at all, checked bulbs with a dvm on continuity, and they tested fine same with the fuses
JA: Most vehicles have two fuse panels. Have you located both?
Customer: yes the only one on this car that has any fuses for the headlights is under the hood, the only thing i can figure is one side of the relays that run the hi and low beams may be out,
JA: Are you fixing your Santa Fe yourself? What have you tried so far?
Customer: yes, it had a non working gas gauge, put a code reader on the car and found sensor cods on the fuel unit and egr purge flow errors, cleared the errors and gas gauge is working now. just checked bulbs and fuses on high and low on the right side circuit
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Customer: that should take care of it. the licence plate lights dont light either didnt see a fuse for them
Submitted: 20 days ago.
Category: Dodge
Expert:  Amedee replied 20 days ago.

Hello and welcome!

My name isCustomerand I can assist you with your question.

Expert:  Amedee replied 20 days ago.

Do you happen to have your VIN handy by chance?

Customer: replied 20 days ago.
5NMSG13DX8H158480
Expert:  Amedee replied 20 days ago.

Thank you for the VIN!

Have you checked for power and or ground going to the bulbs on the passenger side?

Customer: replied 20 days ago.
No not yet
Expert:  Amedee replied 20 days ago.

Ok, that will be your next step. The pink wire and the orange wire are the two powers for the bulbs (depending on the selection, high or low), the black wire is the ground for both bulbs. Here is a wiring diagram for these circuits.

Customer: replied 20 days ago.
No power at either one
Customer: replied 20 days ago.
Also lights won't come on unless vehicle is running
Expert:  Amedee replied 20 days ago.

Which lights are you talking about?

Customer: replied 20 days ago.
Headlights on either side
Expert:  Amedee replied 20 days ago.

So no headlights at all? High beam or low beams?

Customer: replied 20 days ago.
With the car running the drivers side hi and lo and park lights work just have park lights on passenger side
Expert:  Amedee replied 20 days ago.

Got it! Thank you for that information.

Your sure all fuses are good correct? If so, then you will need to check the H/LP low right relay and inputs as well as the wire for the high beam circuit on that side from the juntion box to the right side high beam bulb.

Customer: replied 20 days ago.
Ok will have to look at tomorrow have to go to
My 12 hr shift at 6 tonight back in am by 7
Expert:  Amedee replied 20 days ago.

Sounds good!

I am glad I can help!

It has been a pleasure working with you. Please dont forget to honor your good faith deposit by rating my answer as "5 STAR SERVICE" for assisting you today.

Keep in mind, we can still continue this conversation at no further cost to you even after you rate my answer. Just reply back to me using this page and I will get it and get back to you ASAP!

Also, if you are a member or if you have a subscription to the site, you still need to rate my answer in order for me to get credit for assisting you with your question.

Please let me know if you have any further questions.

Expert:  Amedee replied 19 days ago.

Hello! It'sCustomerfrom just answer.

I am just checking in to see if you need any further assistance?

Let me know!

Customer: replied 19 days ago.
Checked voltage at bulbs none found tested relays they tested fine
Expert:  Amedee replied 19 days ago.

Did you check the inputs to the relays?

Customer: replied 19 days ago.
there was none to right bank thinking ECU is the issue
Expert:  Amedee replied 19 days ago.

How many powers and grounds did you have going into the relay?