How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask gomi_otaku Your Own Question
gomi_otaku
gomi_otaku, Auto Service Technician
Category: Dodge
Satisfied Customers: 3378
Experience:  Dodge/Jeep/Chrysler dealership technician
12249065
Type Your Dodge Question Here...
gomi_otaku is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a 4.7l 01 dakota. I had a serpentine belt break aamd

Customer Question

I have a 4.7l 01 dakota. I had a serpentine belt break aamd after replacement i have a very rough idle and shaking i have a p0351 code that keeps appearing now. I have replaced tps,iac,map sensor, plugs, cylinder one coil pack, fuel injector beside cylinder one. Im lost at this point. Compression is good.
Submitted: 5 months ago.
Category: Dodge
Expert:  Randall C replied 5 months ago.

hello, have you followed all steps in a diagnostic chart for the code or do you need the chart? I can not say what happened but trouble is isolated to #1 coil or coil driver for #1 cylinder. I can send chart and wiring diagram if need

Customer: replied 5 months ago.
I have not the code has went away and not returned after the new coil pack though as of now.
Expert:  Randall C replied 5 months ago.

still on #1 ? and no code? if this is the case, the pcm just has not detected and all I can do is send diag chart for the code that was set

Customer: replied 5 months ago.
All cylinders seem to be firing now. There is a hesitation on the throttle the truck shakes while at idle and idle fluctuates drastically but once up to about 45mph+ there are no issues until low speeds and idling and also seems to be fuel smells and visible fumes in the engine bay.
Expert:  Randall C replied 5 months ago.

I am unsure, I thought dealing with a hard code and cylinder misfire. i opt out and reopen the post to the other experts. One should be along soon to help

Expert:  gomi_otaku replied 5 months ago.

It sounds like you may have a bad cam sensor- often when a serp belt breaks, it wraps around the crank and flails around all over and smacks some things before settling down

Customer: replied 5 months ago.
Okay is there anyway to diagnose that before i go buy one?
Customer: replied 5 months ago.
if it helps at all it seems as if after the truck sits for awhile i have to pump the gas to get it to start
Customer: replied 5 months ago.
my speedometer is now stuck on max speed
Expert:  gomi_otaku replied 5 months ago.

Is the speedo always on max, or does it peg there after you turn the key on? That would seem to indicate a wire being pinched, shorting the circuit to ground.

Customer: replied 5 months ago.
Okay update. I have replaced map sensor,tps,plugs,iac, crank posistion sensor, cam posistion sensor, seem to have fuel getting to all injectors but i am misfiring on cylinders 1,2,4,6

Related Dodge Questions