How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Tim Mohr Your Own Question
Tim Mohr
Tim Mohr, ASE MASTER TECH
Category: Dodge
Satisfied Customers: 15114
Experience:  30 YRS EXPERIENCE, FOREIGN AND DOMESTIC, GAS AND DEISEL
17454363
Type Your Dodge Question Here...
Tim Mohr is online now
A new question is answered every 9 seconds

01 Dodge Caravan was run with no battery in it now the tack

Customer Question

01 Dodge Caravan was run with no battery in it now the tack the speedometer and the heater controls don't function properly what could be the issue
Submitted: 10 months ago.
Category: Dodge
Expert:  Tim Mohr replied 10 months ago.

Hi, my name is ***** ***** the speedo and tach work at all?

Customer: replied 10 months ago.
Speedo starts to move once I'm over 65 mph but it only it's always minus that 65 miles an hour and attack only goes up a little bit when you're under full throttle it doesn't go all the way
Expert:  Tim Mohr replied 10 months ago.

ok, we need to try a hard reset for the instrumnet cluster, usually this fixes it, it happens when the battery is low or disconnected, do you have a good battery in it now?

Customer: replied 10 months ago.
Expert:  Tim Mohr replied 10 months ago.

are at the vehicle right now?

Customer: replied 10 months ago.
Nope at work probably be there in a couple hours
Expert:  Tim Mohr replied 10 months ago.

ok, to reset the instrument cluster, you need to sit in the drivers sea and close the door, Do NOT out the key in the ignition, then you must press and hold the trip reset button, until "sof" appears in the cluster, then release it, the gauges should all sweep, and then star the van and see if the gauges are all back to normal,Tim

Customer: replied 10 months ago.
Tried that
Sof 4.0 came up
Gauges swept
Started van no change
Expert:  Tim Mohr replied 10 months ago.

then You have a bad instrument cluster, and it will have to replaed or rebuilt,Tim