How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Curtis B. Your Own Question
Curtis B.
Curtis B., Technician
Category: Construction and Road Equipment
Satisfied Customers: 989
Experience:  Technican turned service manager with multiple lines of equipment and rental units.
30244710
Type Your Construction and Road Equipment Question Here...
Curtis B. is online now
A new question is answered every 9 seconds

Deere 310sg Fault Code f428 will not start emits smoke

Customer Question

John deere 310sg Fault Code f428 will not start emits white smoke
Submitted: 1 month ago.
Category: Construction and Road Equipment
Expert:  Jeremy replied 1 month ago.

My name is ***** ***** I will assist you with your question today.

I'm an independent contractor and I don't get paid until a rating has been made.

We can go back and forth as needed to help resolve the issue you are having. Follow ups are free after ratings, so rate in confidence!

i don;t normally work on these, but I can give it a shot. Do you still need assistance?

_______________________________________________________________________________

You want a 5 star service and I want to provide a 5 star service. Please consider that I don't know your skill level as well as I can't see, touch, smell, hear the vehicle/machine in question. Please provide as much detail as possible and I will provide as much back.

Once an answer is provided, you should see a rating screen. Please rate my personal service to you. The ratings are my personal feedback, they are not the site feedback.

Thank you for allowing me to assist you through Just Answer!

Jeremy

Customer: replied 1 month ago.
Problem- 310SG backhoe would not startemits white smoke while cranking
fuel available at all points in fuel system.
new fuel filters
outside temp 60 degreesdiagnostics involved-blead fuel system and installed new fuel filter.
cranked and found limited amount of fuel at injectorschecked voltage at fuel pump shut off solenoid terminalno voltage while cranking when completing circuit using multimeter
when used chasis ground i had 9Vchecked continuity between wires to ECU/ECMhad continuity at + and - wires to ecu conectorwas going to check for ground wire continuity at ecm by back probing plugginfound that Timing sensor was unplugged (individual was using unit to clear trees, branch must have knocked off pluggin)checked for voltage at solenoid socket i now had voltageunit started with little effort.ecm did not recognize engine was rotating so it wouldnt allow shuttoff solenoid to be engaged

Related Construction and Road Equipment Questions