How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Dr. Hamman Your Own Question
Dr. Hamman
Dr. Hamman, Technician
Category: Classic Car
Satisfied Customers: 2436
Experience:  I have 30 years experience repairing, restoring, and customizing cars, and pickup trucks.
9795573
Type Your Classic Car Question Here...
Dr. Hamman is online now
A new question is answered every 9 seconds

71 el co 350/at unilite dist. engine will fire in the start

Customer Question

71 el co 350/at unilite dist. engine will fire in the start position but shuts off whern i let the key go to the run position
Submitted: 1 year ago.
Category: Classic Car
Customer: replied 1 year ago.
yesterday i warmed it up it was running fine and i reved it up a couple times and it acted like it was running out of gas and died and has been doing the above ever since. I replaced the battery cable to the starter and found the S terminal wire loose and the post loose so i am replacing the starter. it ran fine b4 the engine is new i have about 30 miles on it
Customer: replied 1 year ago.
i have a quarter of a tank of gas. when i hooked the new battery cable to the battery i did not hear any clicking noise anywhere like i normally do.
Expert:  Pete replied 1 year ago.

Hi my name is ***** ***** I will be happy to assist with this today.In some cases I may need more info to assist better.I apologize for any delay.

Have you checked fuel flow to the carburetor to make sure you are getting fuel at all?

Let me know so we can continue,thanks Pete.

Customer: replied 1 year ago.
I put a new starter, fuel pump, fuel filter in carb and the one between the carb and the pump. If I hold the key over on start it runs but when i let go to run it shuts off
Customer: replied 1 year ago.
found the problem the resistor wire to the coil was corroded under the tape. put a new end on the wires and Bada-Bing Bada- Bang she runs
Expert:  Pete replied 1 year ago.

I apologize for the delay.

That is great to hear the fault has been located and repaired.If there is anything else I can help with here let me know.

Thanks Pete

Related Classic Car Questions