How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Dan Your Own Question
Dan
Dan, Technician
Category: Chevy
Satisfied Customers: 23683
Experience:  Independent Shop Experience, 2 Year Automotive Diploma, & Access to Information Database
17871496
Type Your Chevy Question Here...
Dan is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a 2006 Impala 3.9 Liter V6. Two days ago, the temp

Customer Question

I have a 2006 Impala 3.9 Liter V6. Two days ago, the temp gauge stopped working and I get engine hot A/C off as soon as I start the car.
JA: Have you checked the coolant? Have you noticed any leaking?
Customer: Cannot see any leakage
JA: Are you fixing your Impala yourself? What have you tried so far?
Customer: I am doing myself
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Customer: Just checked fluids and ok
Submitted: 19 days ago.
Category: Chevy
Expert:  Dan replied 19 days ago.

Hello, my name is ***** ***** I'm here to help get your problem solved.

Expert:  Dan replied 19 days ago.

It sounds like your coolant temp sensor has failed. Start by making sure coolant level is good, if so replace the coolant temp sensor. Here are replacement instructions, let me know if you have questions. Thanks.

-

https://www.dropbox.com/s/n4m352zo5yo8qcn/ects.pdf?dl=0

Related Chevy Questions