How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Dan Your Own Question
Dan
Dan, Technician
Category: Chevy
Satisfied Customers: 23590
Experience:  Independent Shop Experience, 2 Year Automotive Diploma, & Access to Information Database
17871496
Type Your Chevy Question Here...
Dan is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a chevy venture 2003 and trying to get the sensor

Customer Question

I have a chevy venture 2003 and trying to get the sensor monitors to set
Submitted: 1 year ago.
Category: Chevy
Expert:  Dan replied 1 year ago.

Hello, my name is***** monitors are you specifically trying to set? Thanks.

Customer: replied 1 year ago.
My scanner says CAT, EVA and HTR are not setting. I have been driving car all afternoon trying to allow them to set.
Customer: replied 1 year ago.
Are you still there?
Expert:  Dan replied 1 year ago.

Have you been doing the specific drive cycles for each or just random driving around? I'm assuming there is no check engine light? Thanks.

Customer: replied 1 year ago.
I am not sure what the specific driving cycles are. Where do I find them for this car?
Expert:  Dan replied 1 year ago.

Give me a couple minutes and I'll upload them. Thanks.

Customer: replied 1 year ago.
Ok that will help
Expert:  Dan replied 1 year ago.

Here are drive cycles, let me know how it goes and pretest conditions must be met. Thanks.
-
https://www.dropbox.com/s/7ug6fgootyoseo9/cat.PNG?dl=0
-
https://www.dropbox.com/s/1qtu0zmniv3aotk/evap.PNG?dl=0
-
https://www.dropbox.com/s/3ndre6qqa94rkql/htr.PNG?dl=0
-

Customer: replied 1 year ago.
I am frustrated! The CAT monitor set right away. However, the EVAP and HTR monitors still will not set! I have driven several times now trying to do the EVAP cycle according to the info you sent. I wait for the correct temperatures, I accelerate to 45 mph and stay at that speed for at least 10 mins. I then coast to a stop. No change is evident. The EVAP and HTR monitors do not set. No DTC codes are set either. What else can I try?P
Expert:  Dan replied 1 year ago.

At this point you may be better off paying a shop to use scan tool so they can monitor ECT, MAF, and iat information while doing monitor. Let me know how it turns out or if you have more questions. Thanks.